En nervös resa

En gång – för många, många, år sedan – blev jag städslad av en kompis för att hjälpa till med ett ”litet” ärende. Förmodligen var jag insatt i vad det handlade om då vi inledde fyramils resan till byn där uppdraget skulle utföras. Dock anade jag nog inte omfattningen. Vi skulle helt enkelt hämta en reservdelsbil till kompisens fenmerca och eftersom den inte var riktigt körbar skulle den bogseras med mig bakom ratten.

Då vi kom fram och blev närmare informerade växte dock uppdraget. Dels var bilen helt tom framför A-stolpen bortsett från rambalkar och framvagn. Ingen motor, inga skärmar, ingen huv. Och dessutom i avsaknad av alla former av fordonshandlingar!

Jag började ana att hemresan kunde bli intressant. På den här tiden, tro det eller ej, var det inte helt ovanligt att man mötte polisbilar längs vägen. Och den här blåa och papperslösa mercan som saknade det mesta skulle nog ha varit storvilt för dem

Nåväl, en lina fästes mellan den lagliga dragbilen och den något olagligare där jag satt.

Under över alla under gick resan riktigt bra trots att hjärtat klappade. Bromsar styrning och allt annat väsentligt fungerade tillfredställande men det var en stor lättnad då vi kunde svänga in på ett industriområde i Vilhelminas utkant där den skulle dumpas.

Men det var en resa jag fortfarande minns…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.