Dags för lite allvar

”Oooh nej, hen skulle aldrig kunna göra något sånt”, kan man ofta få höra – särskilt i samband med fysisk misshandel eller någon form av brott. Men så enkelt är det nog inte. Om förhållandena är de rätta tror jag att i stort sett alla kan förvandlas till en felagerande individ oavsett bakgrund. Om vi till exempel går tillbaka till andra världskriget så vimlar det av oerhört grymma människor som hade en helt oförarglig bakgrund som lärare eller brevbärare eller andra yrken. Himmler som var arkitekten bakom koncentrationslägren  är ett exempel på det, han började sin bana som agronom.

Med detta vill jag bara säga att tro inte att vare sig du eller någon annan är ofelbara. Om det riktigt skiter sig kan den snällaste och trevligaste bli exempelvis mördare.

För övrigt täcker ett vackert snötäcke Umeå nu. Men förmodligen är det bara tillfälligt SMHI lovade regn senare idag. För mig är det så att jag gillar att titta på snö. Det är däremot inte så muntert att färdas i som rullstolsburen med bara en fungerande arm.

Hör precis att det pågår någon form av drama i Sundbyberg med en beväpnad man som förskansat sig i en lägenhet. Det är ju inte direkt jämförbart men jag minns en gång för länge sedan då jag körde en raggarbil. Efter runt ett dygns körning var jag less och ville hem. Men det ville inte den siste kvarvarande som satte en kniv i farlig närhet av min hals. ”Kör för helvete”. Nåja, till slut blev jag av med honom men det är det närmaste ett gisslandrama jag kommit…Ha nu en trevlig söndag!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.