EKDD, effektiviserat kaos, dagligen dags!!

Av , , Bli först att kommentera 13

Jag har satt egen diagnos på mig själv…jag har EKDD.

Bokstäverna står ju givetvis för något. I detta specifika fall så betyder det, Effektiviserat Kaos Dagligen Dags.

Har lite att göra idag så jag klev upp strax innan 7 och skulle tvätta håret. Innan jag sätter igång så tänker jag på dagens göromål, där det bland annat ingår, toalett städ. Här effektiviserar jag och sprutar rengöringsmedel i hörnen och där det samlas mycket damm. Tvättar håret, sveper in i det i en handduk och fortsätter sedan med dusch av golvet.

Vi har ju inget badkar inte heller någon duschkabin. Så jag skrapar ju golvet efter varje användning av dusch, här behövde jag då bara göra det 1 gång istället för 2.

Men toalettstäd, all inclusive, betyder att ALLT ska dammtorkas och putsas och gås igenom. Så det tog sin lilla tid, även fast vår toalett, inte alls är stor. Men saker har vi ju därinne. Vi har inget badrumsskåp heller, så dammtorkning av alla grejer är nödvändigt, med jämna mellanrum. Fast nu är det klart, och jag är nöjd!


Passade på att fota Winstone i solljuset igår. Man får ju passa på att föreviga hans fina päls, medan den är vit och fin.


Gjorde mer än så, igår. Jag och Helena Springare, lunchade ju ute på Örnen. Maten, mja, det var inte så mycket att välja på, laxgratäng eller kycklinggryta. Men fräsch och god sallad, nybakt gott bröd, kaffe och kaka, ingick i priset.

Kan tänka mig att det är mera ruljangs på sommaren, med tanke på läget. Och då kanske man har mer mat alternativ i buffén. Så nog tänker jag att jag ska dit fler gånger.

Åkte direkt upp till mamma, som ville ha hjälp med att fylla i ett papper. Vi drack kaffe och pratade en stund. Sätter mig i bilen och tar sikte på Ica Kvantum, Kronoparken. Hinner bara passera Cytiva så ringer mobilen.


Innan jag fått upp den och den rätta mobilen, dessutom, och människan som ringde, gav sig inte heller. MJAHA…sa Nicco, tar du verkligen närmaste vägen nu..VA?? Ja vadå, såg du att jag passerade dit jobb, eller….NÄ, jag ligger ju bakom dig och kör.

Det passade ju ypperligt, hon skulle nämligen lämna in Åkes SAAB, som hon tillfälligt har lånat, på Carstedts, och då passade vi på att göra det med en gång.

Nu ska jag gå över på Ullas om 40 minuter. Då är det minsann lunch/fika dejt med Ina. Trevligt! 

Och sen väntar hårklippningen. Det är mycket nu.

Så jag önskar er alla en toppen fredag!

Vit som nyfallen snö 😍❄️

Av , , Bli först att kommentera 10

Winstone är inte överförtjust i att få bad/dusch med avslutande blåsning av pälsen. Han följde glatt med in på Dogman, men genast började han ångra sin medföljsamhet. Han blir stressad och har verkligen bara tunnelseende, vill ut även om han inte skäller, hoppar och blir omedgörligt. Fast det lyser igenom, vad han hade önskat.

Så kommer vi in i rummet, jag tar av honom selen, tjejen som ska a hand om honom pratar lugnt och fint, han går fram emot henne, och hon lyser upp och tror att han ska heja, men…nopp, han vänder på alla sina fyra tassar som man vänder på en tio öring, och han kommer till mig och ställer sig på bakbenen och vill att jag ska lyfta upp honom. Alltså…stackarn 🥹

Men jag är kall och hård, säger nej och vänder på klacken och stänger dörren. Och det gick precis lika bra som alla andra gånger. Tjejen ringde då hon var klar, allt hade gått bra och vi åkte och hämtade honom. Vit som nyfallen snö, och len som en kanin. Värt varje slant!!

Tvärkollade blogg arkivet, för att påminna mig själv om hur han såg ut då han var valp. Det här är exakt 10 år sedan, så han var inte ens 3 månader.


Ikväll blir det att städa lite, vi får ju Järlåsa gäster som kommer hit imorgon. På lördag är det det årlig swap meet på Nailheads. Anders var sugen att gå på det så därför tar dom svängen förbi hit innan vi fortsätter till fjällen.

1 April 09.00-13.00 Nailheadsgaraget Spårvägen 6 Västerslätt Umeå.

Och på kvällen är vi anmälda för filmvisning därnere. Det blir ju något annorlunda. Men idag är idag, och jag ska iväg och lunchdejta Helena Springare, på ett ställe jag aldrig varit. Om jag hittar dit, förstås…


Fast först, och viktigaste av allt, morgon prommis med Winstone! Ha en fin torsdag, allesammans!

Ingen skulle ändå veta vad detta är 🧐😄

Av , , Bli först att kommentera 11

Idag är det hundbad dags för Winstone. Har bokat tid för honom på Dogman, och räknar kallt med att få tillbaka världens lenaste, vitaste hund, att han är finast, vet jag redan. Sen är det bara att hoppas att han får vara det…några dagar i alla fall ☺️


Själv har jag bokat hårklippning åt mig själv, på fredag. Nu får det bli kort igen, less på sprötet som sticker ut lite här och var. Ser inte klok ut då det dessutom, den här årstiden, har en tendens att kunna bli statiskt, haha…


Stod och kollade på fåglarna igår, som gett sig tusan att hacka loss fröbollarna från behållaren. En satt där och pickade frenetiskt, och BAAM, så föll bollen ner.

Själv hann han inte flaxa ner på backen, innan 2 andra hade bråkat om bollen där en av dom blev vinnare, och seglade iväg med bytet.

Tittade ut genom teverums fönstret för en stund sedan och skulle fota hur solen sken runt bilen. In kommer en skata hoppandes…


Och i nästa sekund såg jag ett fint mönster.


Jodå, här tänkte jag att det skulle bli en gissningslek om vad jag fotat, men kom på, efter 5 nanosekunder, att ingen skulle veta i alla fall. Och priset, som skulle vara en gratis fotosession på Påskön, men resan ej inkluderad, skulle förmodligen aldrig hämtas ut. Så här kommer svaret.


I Umeå Tipsgrupp, ställdes en fråga till alla vänsterhänta, om hur vi textar bokstaven O. Alltså från vilket håll, medurs eller moturs. Här en bild som var med i inlägget.


Jag tittade på bilden, och bara av att se på den tänkte jag att det är ju så där jag skriver den. Fast, nopp, jag gjorde O:et med fingret och jag gör den medurs, fast sätter prickarna över ett Ö, från höger till vänster.

Ser att det är väldigt olika ändå. Vissa tror att man gör som man lärt sig, andra som gör enligt papperet tror att man gör så för det är lättare då man skriver skrivstil. Men nej… det håller jag inte med om. Jag testade men snavar ju handgripligen på mina egna O:n, i det fallet. Men även här handlar det väl om hur man är van att göra saker.


Man ser dock inte så stor skillnad, eller? Fast morgonpromenad skrivit med moturs O:n, tog längre tid att skriva än det med medsol/medurs O:na.

Med tanke på vad jag nu har bloggat om idag, så fattar ni att fantasin tröt, hade inget speciellt egentligen, men kunde ändå inte, låta bli.

Soligt väder idag, och snö har vi så det räcker och blir över. Fotade vad en av grannbarnen faktiskt kan göra inne på deras gård. Ni ser ju höjden och vart fönstren sitter.

Den bilden får bli dagens avslut och jag önskar er alla en fin onsdag!

Vi hade en incident, härom natten 😲👀

Av , , Bli först att kommentera 15

Vi hade en liten…incident, här hemma under fredagsnatten. Det började med att jag, innan läggdags, kilade upp på övervåningen för att se om vi hade Norrsken nånstans. Då hör jag något som droppar. Detta något, visar sig vara ett element som behövde luftas, inne i klädkammaren.

Åke kommer upp och fixar det. Inga problem, och det slutar låta. Jag släcker min lampa sist av oss. Hinner lägga igen ögonen och det blir ett våldsamt buller 👀

Jag spärrar upp ögonen och säger högt till Åke -VAD VAR DET DÄR FÖR NÅGOT??

Fast Åke är inne i drömmarnas värld och jag tänker att då är det inte ens lönt att väcka honom. Själv försöker jag gissa mig till, vad det kan ha varit. Avloppet kanske…fast det skrällde ju ordentligt.. Jag ville som koppla ihop det med luftningen av elementet, på nåt vänster.


Inbrottstjuvar 🧌..njaee, då borde jag ha hört något mer, än det där. Mina teorier var så uttröttande, att jag somnade, och då jag vaknade hade jag glömt bort den lilla incidenten.

Tills jag skulle ner i källaren, öppnar dörren och där i trappan ligger en påse, och hela vägen nedanför påsen, ligger det burkar och flaskor, utspridda.


Det är alltid dom första sekunderna hjärnan spinner, man försöker få ihop vad som kan ha hänt och framför allt, varför, och hur i hela… Nå, då jag lyfter upp påsen, som förövrigt brukar hänga längst upp på trappräcket så ser jag att handtaget gått sönder. Det är ju något som kan hända från ingenstans. Dom där billiga påsarna är inte i världens bästa kvalité.

Och där fick jag ju svar, sent omsider, vart bullrade kom ifrån. Burkar kan skrälla rejält då dom hoppar nerför trappor, mitt i natten.

Läste följande inlägg från Ultra Bussar igår på fejjan.

 


Min absolut första tanke var, nämen har det gått så långt att vi ska behöva Polis Volontärer. Men sen ändrade jag mig i ett nafs. Det här är väl jättebra, och varför inte ha ännu fler. Dom här människorna blir ju Polisens ögon i nacken, och kan vara till stor hjälp för att se dom där små sakerna, som annars missas.

Inte bara det, dom som känner osäkerhet med att vara ute ensamma, kan känna sig tryggare då hjälp finns, lite närmare till hands än ett telefonsamtal bort. Jag hade ju även önskat att man fått se dessa Polis Volontärer i våra bostadsområden. Det borde ju få en positiv effekt då det blir svårare att hitta på dumheter.

Bra initiativ, mera sånt!! Sen hoppas jag ju att även fast det heter Volontär, så får dom något för det arbete dom gör, eller att det ingår i utbildning eller nåt sånt. Det ska även locka att få vara en som håller ordning och reda på oss, vanliga dödliga, eller hur?

Nu ska jag och Winstone ut så jag önskar er alla en fin tisdag!

Hjärnsläpp 🤯 big tajm!!

Av , , 2 kommentarer 12

Gick första promenaden med Winstone igår förmiddag. Jag brukar välja industriområdet på helgerna, enbart för att jag kan ha honom lös. Snudd på ingen trafik och aldrig några hundar därute.


I vanlig fall, väljer jag att gå Industrivägen ner och Spårvägen tillbaka upp, alternativt, istället för Spårvägen, Rödäng och Västerslätts villaområde hem. 


Igår, mina vänner, valde jag att ta en annan väg, nämligen Förrådsvägen. Inga konstigheter, tänkte jag. Idag sitter jag och undrar hur konstig jag kan vara, på riktigt 🤯


Jag vet ju att jag ska ta av åt vänster, alltså på Fläktvägen, (på kartan market med gula prickar), för då kommer jag tillbaka på ”nu går vi hemåt vägen”. Men gör jag det då, tror ni? Njaee, jag kommer till vägen vi ska ta, jag kikar tvärt åt vänster och tänker… nix pix, den vägen är det inte, den är alldeles för smal. Och då fortsätter vi naturligtvis rakt fram.

Där går jag sedan och filosoferar, ser olika företag och tänker…fatta, jag tänker typ, AHA, ligger det där så här nära ändå Och sen ser jag Rosendahls antik, som jag VET, ligger längst ner på den vägen, och ändå, tänker jag exakt likadant. JASSÅ, är dom sååå där nära, varför kör vi bil dit då, vi kan ju gå.


Ser Rödberget, nu börjar jag tycka att det är knas, och tjopp, där ser jag nybygget då jag tittar bakåt och då gick ljuset upp. Jag hade ju missat Fläktvägen 🤪


Nåja, det blev en längre prommis än jag räknat med, inget mer med det. Gick förbi den här skylten…


Var tvungen att fota för då jag såg den tänkte jag att det var en typisk, Maria skylt. Hade den suttit i närheten av en flygplats eller tågstation, hade jag tänkt att den var riktad mot resenärerna och då hade jag gått åt det håll den pekat.


Och här funderar jag på vad, det är man ska tjäna deg på?


Vad jag tänkte mest på, var att jag var glad att jag inte käkat frukost innan vi gick. För då hade det varit risk för lågt blodsocker. Hann grunna på den och plötsligt ringer en orolig Åke, 57 minuter efter att vi gett oss av.

-Vart är ni nånstans? Jag skrattar och säger att NU ser jag huset, vi var lite vilse. -Jaha ok, jag trodde att du fått lågt socker och jag visste inte åt vilket håll jag skulle fara för att hitta igen er.

Jojo! Väl hemma igen sa han, att nästa sväng skulle jag sprida ut en sträng med havregryn där vi går. Fast det funkar väl dåligt, sa jag. Då skulle vi väl ha en flock med både fiskmåsar, duvor och skator, efter oss.


Att vi var vilse, är nog inte korrekt beskrivning, jag visste väl vart vi var, på Västerslätts industriområde, förstås. Fast lite vilse i skallen, tillfälligt kopplingsfel, eftersom jag tycker att det är konstigt, men jag stannar inte och ifrågasätter det. Nejdå, gå på bara, rätt fram…

Lite extra skämmigt att jag faktiskt jobbat därute på fler än ett ställe och ändå…hjärnsläpp 🤯

 

Vi hann sitta ute en stund också, men skönast var det uppe på bron, där det inte blåste.

Städade lite nere i källaren, sorterade tyger och ska slänga bort gamla kläder som ligger där till ingen nytta. Då får man lite lådor fria att använda till annat.

Näpp, nu ska vi strax bege oss ut igen, jag och Winstone. Tror jag väljer ett annat promenadstråk idag, ett lite mer bekant, kanske…😅

Ha en fin måndag, allihop!

Brottsplats Ettan

Av , , 2 kommentarer 15

Lite halv snopen blev jag ändå i morse då jag klev upp. 7.45 är en rätt vanlig tid för min inställda klocka, tror jag. Och det stod min klockradio på, så… Fast det var väl den enda klockan som inte var omställd till sommartid.

Så min inbyggda var fortfarande vinterställd, med andra ord, fast väckte mig en timme senare in real time. Well well, vad gör väl det, om tusen år.

Mycket spår efter haren nu. Fick höra att vissa grannar i området börjat freda sina växter och träd mot harens tänder. Vi har alltså inte bara bävlingständer som gör skada. På morgonpromenaden igår fanns spåren överallt.


Coola istappar som lyste i regnbågens färger, fast det syns inte på mina bilder.


Nicco kom hit igår förmiddag. Jag visade henne mina bilder jag fixat. Fotat skivomslag och ramat in. Projektet jag skrivit om tidigare, var att göra just detta och sedan få upp dom på väggen där våra stringhyllor suttit förut.

Hon skulle försöka få mig att visualisera markeringen på väggen…(jo jag vet att det ser ut lite som Brottsplats Ettan)!!


Det blev lika svårt för mig som att träffa en människa, låta det gå 5 minuter och sedan försöka beskriva för nån hur människan såg ut…i fejjan.


Medan vi höll på med det så tog Åke ut Camaron för att kunna använda sig av garaget en stund. Bilen gör sig riktigt bra i snö, eller hur?

Vi hann inte mer än det där innan det var dags att dra iväg till mamma som sjådade på med våfflorna. Jag förträngde totalt att jag skulle fota inne på 31:ans gård, för att jämföra snömängd. Men enbart för att vi körde fram och Åke tog bilen och parkerade den.

Goda frasiga våfflor med tillbehör. Vi satt inne i hennes matrum, som en gång i tiden var mitt rum. Kändes litet där vi satt, fast inte så konstigt kanske. Det var nog inte så ofta vi satt 10 personer därinne.

Diskussioner blev det, om Norrsken, solen, avstånd och hastigheter. Jag blev dumförklarad då jag att om solen slocknar idag, så skulle det ta miljarders år, innan vi fick veta det. Felformulerat från min sida, det köper jag. Och Nicco var snabb på att säga att solstrålarna tar 8 minuter för att ta sig från sol till jord. Vilket är korrekt.

Men det var det här jag hört och jag citerar:

”Enligt en artikel från SVT Nyheter1, kommer solen att dö om fem miljarder år och bli till en planetarisk nebulosa. Astronomerna räknade ut det här genom att göra simuleringar av solens livscykel.

Så om solen skulle dö idag skulle det ta ungefär 8 minuter för ljuset från solen att nå jorden. Men det skulle ta fem miljarder år innan solen dör och blir till en planetarisk nebulosa1.” Slutcitat

Även om jag var ute och cyklade lite så var det inte tagit helt ur lufte…rymden, haha.

Sen fick jag på skallen, igen, då jag sa att man kunde köra genom stan upp på Mariehem, från oss då, och det skulle då vara, ungefär lika långt som att köra gamla E4:an dit. Neeej, skrattade alla yngre människor och hänvisade till att Google inte ens tar den vägen som alternativ. Jag skrattade tillbaka och sa att man ska inte lita på allt som står på Google.

Så jag slog igång trippelmätaren då vi åkte hem…my way, och den stannade på 7.1, fast då slog jag igång den då vi kommit ut en liten bit på Mariehemsvägen, och den hamnade på 7.2 då vi var hemma på gården. Nu googlade jag (ajabaja) och kolla här.

 


Jojo, well well, skrev hon och smålog lite tvärsäkert. Fast i tid, ja, så är den vägen det hänvisas till, 1 minut snabbare.

När vi kom hem igen så fortsatte Nicco hjälpa mig med tavelväggen. Det blev najs, tycker jag. Och det lär bli mer, med tiden. Kul med nya vinklar och nytt att titta på.


Nu ska vi ut igen, och kolla om vi ser nåt nytt att fota efter vägen. Önskar er alla en toppen söndag. Tänk om man kanske kan sitta ute en stund i solen. Man får väl passa på om det nu är så att den ska slockna endera dagen…😎🌞

NÄÄÄEJJJ!!

Av , , Bli först att kommentera 12

Skulle ju på Avion igår, och Avion blev det med sällskap av Nicco. Så det jag hade kunnat fixa på en timme eller mindre, tog 4 timmar. Vi körde rubbet, kan man väl säga.
Och mitt i alltihop tyckte Nicco att vi skulle åka, interaktiv, berg o dalbana…JÖSSES!!

Nåväl, vi överlevde, satt mest och skrattade åt ens egna reaktioner då det gick utför eller svängde för hastigt.

Tog en kaffepaus på Espresso house.


Där fick vi bevittna en något tjurig, liten tjej. Hon vägrade i sten att gå framåt. Och hon protesterade med skrik som lät som att hon grinade fast det gjorde hon inte. Dom vuxna pratade lugnt och sansat med henne, lockade och pockade med diverse saker men…


Inte ens ett löfte om besök på leksaksaffären, gick hem. Ja, det var lite svårt att hålla sig för skratt, faktiskt, även om skriket tjöt i öronen på alla, säkert ute på parkeringen också.

Kom att tänka på min morfar som absolut gillade envisa barn… det var bra med barn som har egen vilja, tyckte han. Ja jag kan instämma, till viss mån i alla fall.

Har under mina snart…56 år, inte köpt en mössa till mig själv på minst 43 år. Jag är inget fan av mössor eller kapuschonger över skallen. Men igår slog jag till… kan det vara vuxenvarning, månntro?


Roligt med recept på kvittot.


Jag hade dock hellre haft det på en tyglapp, fastsydd på insidan *nickar*

Apropå bröd slängde jag ihop Tekakor igår kväll. Gott att finna i frysen, och så lätta att göra.


För 5 år sedan, på dagen, såg det ut så här på Mariehem.


Vi ska dit idag igen, så då ska jag minsann jämföra. Idag är det ju den årliga våffeldagen, och mamma, har bjudit hem oss allihop, på våfflor. Med allihop menar jag hennes barn och barnbarn som bor lite närmare än dom som är i södra Sverige,

Mja, men en våffla sitter väl aldrig fel, eller hur?


Ha en fin våffeldag, allihop!

Det är så hälsosamt och framför allt stärkande…i fjällen!

Av , , 2 kommentarer 14

Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen 🎼🏂🎹

Fast med tanke på att vi inte alls vet hur vädret ser ut, den dagen det är dags, så kanske man får hjälpa till med det där stärkande, tänker jag. Därför blir det ett besök hos Bo-Lage där jag har en leverans av något starkt. Och hey…blodapelsin är nyttigt, det vet jag Den ska med till Hemavan, så de så!


Snö har vi ju redan så det räcker tyckte man igår. Så satte det igång igen, innan läggdags.

Och det fortsatte då man steg upp. Det blir nalta tung gått, då det inte hinns med att skotta så tidigt på dagen. Fotnot, på bron var det minst snö…


Men…jag påminner om att 1:a maj, inte är så långt borta. Som brukligt, brukar det vara jättelite snö kvar, den dagen.

2022

Då var vi dock i Nyköping men ändå.

2021


2020


2019


2018


Här kommer nu en liten story jag såg på fejjan. Vet inte om den är sann, men…why not 😅

Jag vet att jag inte borde ha gjort det här, men, jag är 83 år gammal. Jag var på McDonalds drive-through i morse och den unga damen bakom mig lutade sig mot sin tuta och deklarerade högt och tydligt, att jag tog för lång tid på mig att beställa.


Så när jag kom till första fönstret, betalade jag för hennes beställning tillsammans med min egen. Kassörskan måste sedan ha berättat det för henne, vad jag gjort, för när vi flyttade oss framåt, lutade hon sig ut genom fönstret och vinkade till mig och sa ”Tack. ”. Uppenbarligen generad över att jag hade återgäldat hennes oförskämdhet med vänlighet.

När jag kom till andra fönstret visade jag dem båda kvittona och tog hennes mat också. Så nu får hon åka tillbaka och ställa sig sist i kön och börja om igen.

Lärdom: Respektera äldre människor, och tuta inte åt dom för att jäkta på. Tuta åt fel person och det kan straffa sig. Är du vänlig så får du förmodligen tillbaka det, på ett eller annat sätt.

Med det, mina vänner och läsare, önskar jag er alla en fin fredag!

Its a sign, skrev Nicco och skickade en bild 😬

Av , , Bli först att kommentera 15

Its a sign, skrev Nicco på messenger och skickade en bild på hennes Sambo.


Hahaa, jag tillåter mig att asgarva. JA, jag tror att hon kan vara något på spåren där.


Kolla vilket sign, jag fick från Kvällspasset i P4 igår då.


Dom efterlyste den roligaste eller bästa bilden man hade i mobilen, från mars månad. Jag hade ju Winstone bredvid snabeldraken, angående Dammsugarensdag/Punschrullens. Och den gick hem….kul!!


Ni vet min, skelettlampa, utan glödlampa. Den kanske inte längre är helt körd. Efter en del mejlande fram och tillbaka, så fick jag veta, att glödlampan skulle följt med i leveransen. Inbakad i frigoliten 🙃

Jag skrev, då jag fick veta det, att då är det ju inte så mycket jag kan göra åt saken. Jag hade redan sorterat bort frigoliten och Åke hade till och med åkt med ett lass till återvinningen. Dessutom, la jag till, att jag inte ens visste, att glödlampan skulle ingå. Så felet eller misstaget, ligger ju absolut på mig.

Idag fick jag detta i inkorgen.


Vad roligt att få uppleva, att även om man inte sitter i samma land, och egentligen, kunde ge tusan i andras problem, så engagerar man sig och är såpass serviceminded att man löser problemet ändå. Jag är mycket tacksam för det, och det har dom fått veta också, tro inget annat.

Men vad ska vi tro om detta?


Jo vi tror och hoppas att det ska komma ett litet träd som heter Hästkastanj. Nöten har redan gått igenom proceduren med frysen och sedan några kylskåpsveckor för att äntligen få hamna i jorden. Nu ska jag bara komma ihåg att det där är trädet, och det här är…tadaa, fröer jag fick av Nicco, som hon köpte på Gran Canaria. Ska bli några fina blommor.


När jag ändå hade framme jordpåsen så tog jag upp pelargonerna jag haft i tvättstugan i vinter. Och dom fick ny jord så får vi se om dom överlever. I tvättstugan har dom inte haft en mörk vinter, däremot kyligare omgivning. Jag trodde aldrig att dom skulle överleva, men så plötsligt, började den få blad. Sååå, vi får se. Den Större av dom får stå på övervåningen, där är det kallare då jag dragit ner på elementen, och den andra får stå i köksfönstret härnere, tills vidare.


Ha en fin torsdag allesammans! Och ps, Grattis till min väninna Ulla i Göteborg, jag råkar ju veta att hon fyller år idag. Hipp Hipp, HURRA!!

Riktigt utstuderad…😳😬

Av , , Bli först att kommentera 12

Niccos Sambo är en riktig…sssspjuver låter väl snällare än pain in the ass, katt? Hon berättade i förrgår, då jag var där, att han försöker dra ner hennes smyckesgömma från hyllan. Så skickade hon den här bilden igår kväll.


Ser ni vad utstuderad han är…på riktigt.


Han är på, heeela tiden. Jag föreslog att hon skulle lägga hennes nyinköpta, 10 kilos tyngdtäcke över honom. Inte snällt, men…haha. Nä, det kan man ju inte, däremot hoppas att han kommer att ändra sitt beteende. Han kan ju driva vem som helst till vansinne.

Även hennes grannar, som väcks mitt i natten av att han hittat och pangat ballonger. Bara så där, för att Nicco råkat få några som låg lite påpassligt i hans väg.

Jag var på Nybro Konditori igår, passade på att ta en lunchmacka.

Trevligt sällskap hade jag också, och vi pratade om hur det såg ut i Umeå, för 30-40 och 50 år sedan. Apropå kondis, Kommer ni, mina vänner, ihåg ett Café som hette Linnea?

Jag hittade denna lilla beskrivning av vart det låg, i en grupp på fejjan, men ingen bild. Och jag citerar: ”Cafe’ Linnea fanns redan under tidigt 50-tal. Låg i det gula huset nästan borta vid Vänortsparken. Monark låg närmast parken.” slutcitat

Inget jag visste hade existerat, men jag vet att Konditorier fanns det en uppsjö av. Vad trevligt…tänker jag, så där, lite spontant 🥰

Almas café, Lundins konditori, Nya Konditoriet, Sandbergs Konditori och Wallers Konditori. Fokus, Café Svea, Café Mimer, Café Royal, Erikssons Konditori och Melanders. Bara för att nämna några. Fast jag tror inte att alla dessa var under samma period 🤔

Dagens fik är oftast en kedja, inte alls att jämföra med gedigna, mysiga konditorier, vissa med egna bagare på plats. Det är det man vill ha, åtminstone jag. Man betalar väl gärna nån krona extra för miljön och stämningen.

Igår hade dom nån typ av vän eller klassträff på Nybro. Ett större gäng pensionärer, som hälsade glatt på varandra. Mycket trevligt att kunna träffas så där.

Såg även till en Umekändis, sen förr. Staffan Ling satt där. Jag hade sån lust att gå fram och säga, Tjenamoss i Lingonskogen! Enbart för att det var vad han sa till mig, 1977, då vi stötte på honom i en korridor på SR uppe på Mariehem. Jag och min dåvarande bästis Annica, var djupt impade över att han hälsade så där. Hahaa…

Vi var på Sveriges Radio för att intervjuas. I skolan hade vi som uppgift att en gång i veckan, ta med notiser eller reportage från tidningar. Och dess skulle läsas upp inför klassen, för att sedan diskuteras. I intervjun fick vi ta med dom notiser vi läst upp.

Jisses, jag vet nämligen vad våra små nyheter handlade om *fniss*. Mord och stulna, diamant prydda, kunga spiror. Inga samhällsnyheter där inte..


Well well, det var då det, och nu är nu. Winstone har fått sin prommis, jag har intagit både frukost och en massa kaffe. Så dagen är på rullning. Ha en fin onsdag, allihop!

Maria Lundmark Hällsten