Petter Nilsson(SD)

Vaccinationerna är inte mycket av en könsfråga

Fascineras en aning över artikeln i folkbladet, titulerad ”Män vaccinerar sig senare än kvinnor”.

Artikeln bygger på statistik från Region Västerbotten där man lyfter att 50,9% av de vaccinerade är kvinnor, medan män står för 49,1%. Skillnaden blir större om man nu ser till att vi har fler män än kvinnor i Västerbotten, men endast marginellt större. Särskilt i ljuset – vilket artikeln också lyfter fram – av att många kvinnor jobbar inom vården.
Möjligtvis kan sägas att skillnaden är något mindre i Västerbotten än riket i övrigt.

Som politiker – likväl som rimligtvis inom smittskydd – är det förstås viktigt att se bekymren ur ett helikopterperspektiv. Lösningarna syftar ju inte särskilt mycket till individnivå, utan fokus ligger istället på systemnivå.

Idag vet vi att den största diskrepansen inte är med avseende på kön, utan födelseland.

Etiketter: , , , , , , , , ,

En kommentar

  1. Lars

    Man bör dessutom ta hänsyn till att det kommer betydligt fler män än kvinnor som flyktingar till Sverige, dvs i ett första skede. Kvinnor och äldre kommer som anhöriga i ett senare skede. Dvs ytterligare en övervikt av män med lägre vaccinationsgrad. Och det finns även en hel del personer som är illegalt i Sverige, och som sannolikt också är män, och sannolikt även inte vill vaccinera sig i rädsla att bli upptäckta, och inte ingår i någon statistik (även om vården inte lär ange dem).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.