Petter Nilsson(SD)

Sossarnas folk-förakt

Läste Johan Hakelius tankar om ministerns ungdomsförsyndelser, han gav alstret titeln ”Å, nej, inte en riktig människa”.
I artikeln summerar Hakelius att S vill vinna tillbaka väljarna de tappat till SD, men att när sossarna ser dessa väljare så fylls sossarna av lika delar avsmak, chock och skam. Han konstaterar att det är tydligt för betraktare att sossarnas rädsla inte är för rasism, utan för folket.

Jag tycker det var märkligt av den lokala S-profilen Lennart Holmlund – under samma dag som S-ministerns hitlerhälsning florerade friskt medialt – valde att skriva ett blogginlägg där han skyller elpriserna på just folket. Något som också uppmärksammades av signaturen ”Marko” i kommentarsfältet under gårdagen.

Väldigt märkligt att anklaga folket, istället för att exempelvis självkritiskt beklaga S och MP:s avvecklande av kärnkraften.

Etiketter: , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Kenth

  Svensken är lat…hellre låta det vara som det är och inte kräva en förändring.
  En förändring som oturligt kan kräva att Svensken måste lyfta fötterna från
  viloläget på pinnsoffan och hjälpa till. Nä då är det bättre låta allt invant vara som det är
  för då kan man lungt ligga kvar o lata sig på soffan.
  Att gnälla går bra men ställa upp för gnället då tystnar gnällaren fort.

 2. Brorson

  ”Svensken är lat…” Du bekräftar alltså att Holmlund gör rätt, när han skyller de höga elpriserna på folket? ”Svensken är lat…” Tror du verkligen att andelen svenskar, som har lurats av elbolagen, är större än andelen invandrare?

  Under närmare en timme nu på morgonen har jag gått igenom hennes elavtal med en granne för att utröna om hon har fast eller rörligt elavtal, men det framgick ingenstans, däremot flera sidor med fördelarna med elbilar och digitala elavtal. Och nu försöker Holmlund lura i sina bloggläsare att man får en del av elen gratis, om man har bundet. Handlar det inte i stället om utjämning över tid, så att man slipper dyra räkningar, när man minst vill ha dem?

  Den värsta lögnen från Holmlund är påståendet att alla som har rörligt själva har valt det. Det är ju högerretorik av värsta sort. Den som p.g.a. ålder, senilitet, andra funktionshinder eller bristande kunskaper inte har gjort ett aktivt val, blir pådyvlade de högsta priserna. Detta har varit ett stående inslag i sossarnas kampanjer mot de borgerliga valfrihetsreformerna. Sossarna har haft sju år på sig att rätta till detta, men har inte gjort det och skyller på att folket ”gnäller”.

  Ett ytterligare utslag av Holmlunds folkförakt är att han vill avskaffa det kommunala vetot mot ny vindkraft. Folk ska alltså finna sig i att få sin livsmiljö förstörd för att oseriösa, ofta utländska kapitalister, ska kunna göra snabba vinster, som till stor del är betalda av svenska skattebetalare. Ett ytterligare utslag av Holmlunds beryktade främlingsfienilighet är att han ånyo vänder norrlänningar mot sydsvenskar och stadsbor mot blesbygdsbor. Främlingsfientlighet är ju ett mycket vidare begrepp än rasism.

  Främlingar är alla som inte tillhör den egna gruppen, som kan vara mycket stor (alla som bor i samma världsdel) eller ytterst liten (alla som inte tillhör det egna hushållet), Däremellan har vi alla som tillhör samma nation, samma kyrka eller samma parti. Särskilt utmärkande för den socialdemokratiska främlingsfientligheten är föraktet för alla de SD-väljare, som måste lockas tillbaka till S för att S ska kunna behålla regeringsmakten efter nästa val.

  Ledande S-demagoger, inte minst Anders Lindberg i Aftonbladet, ger ju hela tiden uttryck för åsikten att ”dessa usla individer får inte solka ner vårt fina parti med sina smutsiga röster”. Ofta följt av hårda angrepp mot borgerliga partier, som M. KD och L för att vilja ta röster från SD. Och nu har främlingsfientligheten drabbat en av sossarna egna ministrar…

  • Kenth

   Menade förändringar…många vill ju ha en förändring i samhället
   bara de slipper ställa upp fysiskt för det.

   • Jan Sjöström

    Hej!

    Svaret är naturligtvis nej – folket vill inte ha en förändring
    i ”tillräcklig omfattning”. Svaren på det har ingenting med en
    lathet att göra – utan är ett resultat av enpartistatens alla
    behov i makt för all tid. (Ett ifrågasättande folk ger inte den
    banala enfald som krävs för accept i den eviga makten)

    Att sätta norm inom en grupp är oftast en grannlaga
    uppgift – men i ett samhälle där verklighet tillåts definition
    av ”ett” parti, en enkel uppgift. Media och dess i egennytta
    marinerade trumpeter definierande av ”den rätta vägens”
    ideologiska floskler ger vårt lands historiska tillstånd.

    Vi har alla svar i Hitlers framgång i offentliga val. Vi ser
    påståenden i den s k verkliga verkligheten i Putins kamp
    för den ”egna nyttan”. Propaganda via enfald och tillskapad
    naivitet blir målet för framgång i egen nytta, oavsett vems.

    Alla vet (eller borde veta) att demokrati kräver insikt, verklig
    insikt. En skyldighet blir ”för oss alla” att tillse funktionens
    möjlighet d v s en skola i empiri. Sanktionerad vetskap i
    de omständigheter som skapar vår samtid. M a o allt
    som vår skola i dag – inte ser skäl att erbjuda.

    Att avstå funktion kan aldrig generera annat än de brister
    vi ”alla” dagligen utsätts för, så hur kan då dessa kvarstå?

    Vi kanske kan börja med att tillse förutsättning för just den
    nytta vi i dag saknar. Återinsätta konsekvens för den som
    i sin tjänst gör fel.

    M v h / Jan Sjöström

    • Mique

     Vad fan, har töntarnas tönt vaknat och försöker mästra andra kommentatörer på den här bloggen. Ditt högtravade häskarspråkbruk, passar inte in riktigt i dagens svenska skriftspråk. Ditt språk är en blandning av gammal nazistretorik, filterbubbelsvammel och Darth Vadar-häskarteknik. Gör mänskligheten en tjänst, kryp tillbaka under stenen igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.