Petter Nilsson(SD)

När det allmänna inte kan garantera yttrandefrihet!

Morgonens livesändning/pod m Per Carlberg

Polisen i region väst nekade nu en allmän sammankomst i Borås med motiveringen:

– Vi ser att det varit nödvändigt med hänsyn till ordning och säkerhet efter händelserna förra helgen där allmänhet och polis kom till skada, säger Emelie Kullmyr kommenderingschef polisen i region Väst.

– Rasmus Paludan har en retorik som går ut på att skapa oordning och kaos. Vi behöver hjälpas åt att för att slå hål på den retoriken, säger hon vidare.

Kommenterade det hela imorse i live-podden tillsammans med Per Carlberg, gruppledare SD Tyresö.

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

33 kommentarer

 1. Jonsson

  Det är ett obehagligt uttalande av Kullmyr, dessutom på Polisens hemsida. ”Vi” som ska ”slå” hål på retoriken, det torde vara Kullmyr och hennes poliser. En mycket avslöjande strategi från statens representant. Spikat på hemsidan. Tack och lov för yttrandefriheten!?
  Vidare anar man att polisen inte mäktar med sitt uppdrag, om det nu beror på bristande resurser, dålig utbildning eller politiska ställningstaganden. Troligen samverkar alla tre scenarier. Paludan får agera syndabock för sossarnas misslyckande.
  Demokratin i Sverige är bräcklig.
  Igår höll partiledaren som uteslöts ur Centern, på grund av sin koppling till Grå vargarna, en demo utanför riksdagen. Demon var ett svar på Paludans sammankomster. Inte många rubriker från msm om det. Msm godkänner därmed inskränkning av yttrandefriheten som Nyans vill ha.
  När Morgan Johansson, å sin sida ska ”sätta hårt mot hårt” då betyder det bara att han spjärnar emot. Han är emot vattenkanoner. Så hur tänkte han sätta sig på tvären… genom censur? Vem vill bli polis i Sverige nu…

  • Ordning o reda

   Ja Morgan J skulle ha sparken, men vem ska då S utse som tar tag i kalabaliken, som jag ser det finns ingen i S som mäktar med att få stopp på galenskaperna. Dags för Sverige att sluta upp att vara jordens stora samvete över allt elände på jorden och fort som bara den ansluta till NATO INNAN ryssen äter upp oss.

 2. Marko

  Det har tydliggjorts vilka som har makten i sosse Sverige.
  Men att försöka ändra något är ett hot mot demokratin.

  • Mique

   Stolleriet bara fortsätter. SD tycks ha fått konkurrens av våldsbejakande, militanta, kristna, högerextremister.

   • Marko

    Fakta.
    Områden med upplopp är till stor majoritet vänster.
    Att försöka avrätta poliser med stenar och ha det som familjeevent är våldsbejakande.
    Att förbjuda yttrandefrihet pga våldsam .extremism innebär att demokrati ej längre råder.

    • Kim

     Märklig retorik. Att kritisera högerpopulism inkl SD är ju knappast detsamma som att försvara konkurrerande dumheter som andra gör. Snarare tvärt om. Eller blev det lite för svår tråd att följa?

     • Marko

      Ja, att börja prata om Hitler och liknande hela tiden för att flytta debatten från riktiga problem är ett sätt att förhindra förändringar.
      Att ägna sig åt att smeta epitet som du gör istället för att ägna sig åt sak är ett annat sätt att förhindra förändringar.
      Har man inga argument så är det enkelt att bara skrika Hitler hela tiden.
      Kanske för svårt för dig att begripa?
      För att hålla sig på samma nivå.

     • Kim

      Marko – varifrån kommer ditt tal om Hitler? En fixering? Är allt till vänster om Le Pen kommunism?

 3. Kenth

  S måste bort och hela regeringen bytas ut men som sagt
  när resultatet av valet blir till talmansrundor då kommer S
  vinna och får fortsätta med sina tokigheter som ligger långt
  ifrån verkligheten.

  • Kim

   Helt rätt. Skattesänkningar och tuffare för de mest utsatta är ett måste. Så får vi ordning på landet! Det funkade ju kanon förra gången. Även den gången pratades mycket om försvar och polis. Praktisk blev det rekordstora polisnedskärningar, särskilt i utbildningen och i praktiken en nedläggning av försvaret.

   Grön, blå, brun eller röd. Det är mycket snack och liten verkstad. Makten främst.

   • Mique

    Varken du eller jag, eller någon annan, som skriver kommentarer på Petter Nilssons blogg, har väl inte skrivit någonting, under den senaste tiden, om den lilla mustaschprydda snubben. Men någon, som tydligen beundrar snubben med mustaschen, nämner, titt som tätt, mustaschgrabbens namn.

    • Marko

     Här har vi ett exempel på den allra lägsta formen av vänsterns metoder att tysta debatt och istället karaktärsmörda.
     Smeta Hitler på personer men har inte ens ryggrad att göra det direkt.

     • Mique

      ”Vänsterns metoder? Jag har aldrig röstat i ett politiskt val. Jag förlitar mig på kunskap, sunt förnuft och medvetenhet. Okunniga ynkryggar, som inte behärskar sitt eget modersmål, har jag ingenting till övers för.

     • Kim

      Och ett motsvarande exempel på att förorda politiken och retoriken från mustaschmannen, men sedan stå helt frågande till att folk med lite historie- och samhällskunskap gör den uppenbara kopplingen.

      Och istället för att svara på frågor vråla något om vänster, socialister eller kommunister fast vi som påpekar det inte är vare sig det eller liberaler. Vi bara påpekar att kejsaren är naken. Mustaschprydd. Brun. Och har många anhängare och trollföljare.

 4. brorson

  Vems yttrandefrihet garanteras inte? Paludan uttalar sig vitt och brett och citeras i svenska medier. Men kasta ut fanstyget ur Sverige, så kan han fortsätta att uttala sig hemma i Danmark. Avskaffa de dubbla medborgarskapen. Skärp kraven på dem som vill bli svenska medborgare. Jimmie har ju sagt att asocialitet ska räcka för utvisning. Och då ska väl Paludan utvisas.. Ingen har hindrat mig att skriva bl.a. följande på VK-bloggarna:
  – Sverige tillhör oss svenskar
  – Asyl ska vara ett tillfälligt skydd mot förföljelse och inte ett sätt att starta ett nytt liv i Sverige. När skyddsbehovet har upphört, ska man återvända hem, som regel..
  – Permanent uppehållstillstånd ska behållas som en låång prövotid innan man kan bli svensk medborgare, för den som har uppfyllt övriga krav. Att ha vistats länge i Sverige ska inte räcka.
  – Medborarskapet ska inte ge några ekonomiska förmåner jämför med permanent uppehållstillstånd, detta i syfte att färre ska ansöka om medborgakskap.
  – Frivillig återvandring ska stimuleras med frikostiga bidrag till dem, som har laglig rätt att bo kvar i Sverige’
  – Asylprocessen ska kortas ner från flera månader till elva dagar från ankomstdagen till beslut i första instans..
  – Den som har fått avslag och inte överklgrar ska lämna landet inom tre dagar. Ska följas till flytplats, färjehamn eller gränsstation av personal, som kontrollerar att vederbörande har rest.
  – Den som inte har rest frivilligt inom tre dagar, ska tvångsavvisas till- hemlandet..
  – Utvisning p.g.a. brott ska flyttas från domstolarna till en särskild enhet inom Migrationsverket -.Fyraårsregeln avskaffas, så att utvisning kan ske oberoende av vistelsetid i Sverige.
  – Även bötesstraff ska kunna leda till utvisning, i synnerhet om vederbörande har en parasitär livsstil’
  – Sverige har tagit emot för många invandrare med muslimsk tro., men det är fel att trakassera hederliga och laglydiga muslimer för att de ska lämna landet ”frivilligt”-
  – Imamer, som sprider hatbudskap ska utvisas och moskéer, som har upplåtigs för sådana budskap ska stängas.
  – Utländska stater och utländska icke-statliga organisatiern ska förbjudas att äga moskéer i Sverige. Vill de ge bidrag till moskébyggen i Sverige, ska det vara genom gåvor och inte genom delägarskap. De svenska moskéerna ska ägas antingen av den svenska församlingen som använder moskén eller av svenska staten, som upplåer moskén till församlingen genom arrende eller hyrköp
  – Fackföreningarna ska ha vetorätt mot mot rekrytering av utländsk personal men ’arbetsdomstolen ska kunna undanröja vetot, om arbetsgivaren kan bevisa att personal med rätt kompetens inge kan rekryteras inom Sverige.

 5. brorson

  Har Paludan använt ain yttrandefrihet till att säga någonting om svensk eller dansk migrationspolitik eller svens keller dansk politik i övrigt? Nej det har bara handlat om var han tänkt göra sig skyldig till brottet förargelseväckande beteende nästa gång. Det måste ju ändå finnas en gräns för vad som är yttranden och vad som är dåligt uppförande i syfte att skapa allmän oordning. Dessvärre drar SD:s och Bush’ patetiska försvar för Paludans tilltag uppmärksamheten mot de verkliga hoten mot yttrandefriheten idag, nämligen., nämligen de hätska angreppen mot Nato-anhängarnas krigsretorik och uppmaningar att döda ryssa, som en god handling.

  Men inte nog med det. Vanliga svenskars trygghet mot brott i sina egna hem, hotas allvarligt av de enorma sammandragningarna av polis för att skydda Paludans påstådda yttrandefrihet. Och finns det ö.h.t. några polisresurser över för att verkställa beslutade utvisningar av personer som saknar rätt till fortsatt vistelse i Sverige, bland dem personer som begått grova brott och kan befaras begå nya grova brott i Sverige?

  Och är det ett försvar av svenskheten att låta en dansk högerextremist förstöra Sverige? Mina kommenaterer om migrationspoliken, varav ovanstående är ett axplock, har jag fått publierade på Ågrens, Petters och Åsas bloggar..

    • Kim

     Vem har gjort det? Däremot ta upp ”vänster”, sossar” osv i vart annat inlägg. Vad är skillnaden mot det du gör och det du inte vill andra ska göra???
     Är du så historielös att du inte ser likheten ai retorik med 30-40talets Tyskland och det som sägs nationalistens anda – oavsett om det är i Ungern, Polen, Le Pen i Frankrike eller precis den retorik som föregick ”operationen i Ukraina”? Och som används av SD i Sverige om än något mer återhållsam medan man känner var vindarna blåser…
     Imponerande…

     • Marko

      Och på det en hel liten utläggning om Hitler.
      Om det nu mot förmodan skulle finnas någon substans i inläggen.
      Vilket detta totalt saknar.
      Så slutar man läsa när man kommer till Hitler.
      Då vet man att det inte är lönt läsa mer.

     • Mique

      Du Kim, jag tror att det är en tolvårig grabb, som döljer sig bakom signaturen ”Marko”. Det kan även vara ”Jimbo the Kid”, samma oförmåga, att svara på enkla frågor och en överdriven, inövad reaktion, när färgen ”brun” nämns.

 6. brorson

  Marko har skrivit något här ovanför, som jag har funderat mycket på .Är inte det ständiga brunsmetandet av personer, vars åsikter man ogillar, inte ett värre hot mot yttrandefriheten än att Paludan nekas tillstånd till förargelseväckande beteende? Syftet med detta brunsmedande år ju tvåfaldig. Att de drabbade ska skrämmas till tystnad, inte våga använda den yttrandefrihet de lagligen har. Samt att utrotningen av judar inte var värre än att framföra obekväma åsikter om händelser i nutiden. De, som brunsmetar, borde ju faktiskt smeta den färgen på sig själva.

  Ett annat exempel på hur man försöker tysta meningsmotståndare är Nato-anhängares hatmejl mot Svenska Freds- och skiljedomsföreningen, vanligen kallad Svenska Freds. som kallas Putins nyttiga idioter och ännu värre. I den krigshysteri,. som nu har piskats upp i Sverige, för att motivera ett svenskt Nato-medlemsskap, saknas verkligen fredsaktivisternas röster.

  Svenska Freds, som grundades redan under 1880-talet, har en mycket stor del av förtjänsten för att det från båda sidor noga förberedda kriget mellan Sverige och Norge 1905 inställdes i sista stund. Vad få känner till är, att det var nära krig mellan Sverige och Norge redan 1908 om havsgränsen utanför Bohuslän, samt mellan Sverige och Finland 1920, vilket avvärjdes genom en skiljedom, som gav Åland viss autonomi inom Finland .Efter dessa framgångar har Svenska Freds inte spelat någon större roll, utan har odlat illussioner om att Sverige inte behöver något militärt försvar. Men nu tystas fredsaktivisterna, som faktiskt borde bidra med sina historiska erfarenheter till den nu aktuella debatten.

  Paludan har inte bidragit med en enda vettig synpunkt i den svenska migrationsdebatten, utan hans provokationer har i stället dragit uppmärksamheten från den debatt som borde föra, så att det som ändå sägs, inte hörs. Om kvinnan, som mirakulöst räddades ur gruvhålet i Bergslagen, har framkommit att hon hade våldtagits och kastats ner i gruvhålet av en utlänning, som hade sökt uppehållstillstånd i Sverige 2015 och fått avslag 2017, utan att någon utvisning har verkställts under de drygt fyra år, som gått, trots att han under tiden har begått brott, som i sig borde varit skäl nog för utvisning.

  Det finns tiotusentals sådana personer på fri fot i Sverige, som torde bära på ett glödande hat mot Sverige och svenskar, för att de har nekats rätt att ö.h.t. vistas här och med största sannolikhet har deotagit i angreppen och mordförsöken på poliser under påskhelgen.. Om detta borde vi tala, men allting handlar i stället om Paludan och hur hemska ryssarna år som folkslag.

  Om de arbetstimmar, som polisen har ägnat åt påskkravallerna i stället dessförinnan hade använts till att verkställa beslutade utvisningar, hade påskkravallerna kanske haft en lugnare förlopp..

  • Mique

   ”Storsvensken”, ska inte skriva ändlösa resonemang, angående yttrandefrihet på Petter Nilssons blogg. För drygt ett halvår sedan, fick jag epiteten, rasist, nazist, med mera från denna svammlare. ”Storsvensken” vädjade till Herr Nilsson, att blockera mina kommentarer. ”Storsvensken” ska inte yttra sig angående vad yttrandefrihet innebär, det avgör Sveriges Riksdag! Förövrigt, tycks ”storsvensken” fått begreppet ”storsvensk” om bakfoten. ”Storsvenskhet” är beteckningen på manifestationer av ”storsvenskar”, som på olika sätt vill hävda Sveriges intressen, såväl politiska som militäriska, och framhäva Sverige som ledande nation i Norden och världen. Beteckningen ”storsvensk” härrör främst från artonhundratalets unionsfejd mellan Sverige och Norge. Björnstjerne Björnson menade att ”storsvenskar” var alla de som önskade en svensk överhet över Norge och hade en mycket överdriven nationalstolthet. ”Storsvenskhet” syftar idag i Jämtland och Härjedalen på Sverige och svenskar som gammal ”kolonialmakt” i landskapen.

   • Drutten

    Sverige verkar vara en vagel i ögonen på dig. Varför röstar du inte ifall du är svensk, utnyttja din rösträtt. Kan ju aldrig tro att du väntar på att islamistpartiet Nyans ska ställa upp i valet i höst då du inte verkar ha såna åsikter. Åsikter har du ju så gå till valurnan och rösta och gör din plikt om du är svensk medborgare.
    Lägg din röst i valet i höst, din röst kan vara den röst som får vågskålen att över tippa till det parti du står närmast. Något parti gissar jag du gillar mer än andra. Rösta för sjutton om inte annat så blankt för att visa ditt missnöje.

    • Mique

     Sverige är ingen vagel för mig, däremot brunskjortor. Även om jag har svenskt medborgarskap, så har jag ingen som helst ”plikt”, att rösta i svenska politiska val. Eftersom jag inte är, i stort sett, missnöjd med någonting i Sverige, förutom brunskjortorna, så ser jag ingen anledning till att jag skulle lägga en blank röst i valurnan. För övrigt, så är det enbart jag själv, som avgör vad jag gör i mitt liv, ingen brunskjorta!

     • Drutten

      Så du är inte missnöjd med alla islamister som landet hyser och som tror att koranen gäller framför Sveriges rikes lag.

     • Drutten

      När du i stort sett inte är missnöjd med någonting utan nöjd med det mesta så har du ju ännu större anledning att rösta så att ”brunskjortorna” inte får mer inflytande. På så sätt hjälper du ju till att demokratin står fast. Att inte lägga sin röst gör ju att antidemokratiska krafter får större fäste. Naturligtvis avgör du själv om du röstar men nu har vi den rätten i Sverige att vi har allmän rösträtt, det har man inte överallt i många av världens förtryckar diktaturer som många människor flytt från. Synd bara att vissa tar med sig förtryckarfasonerna när de äntligen kommit till ett så fritt land som ju Sverige ändå är även om allt inte är perfekt.

     • Drutten

      P.S det verkar som om alla som inte håller med dig i dina ögon är ”brunskjortor” , du kunde inte ha merfel.

     • Mique

      Jag har vid flera tillfällen, påpekat att jag är antiteist. Jag anser att alla former av religion, är av ondo. Judendomen, kristendomen och islam, har blivit kidnappade av patriarkatet, vars enda syfte är, att kontrollera och förtrycka kvinnor och barn. Det finns även kristna, våldsbejakande, radikala sekter i Sverige, där männen anser att bibelns lagar står över Sveriges Rikes Lag, ett par exempel på sådana kristna sekter är: Knutby-sekten och Livets Ord-sekten. Jag vill, med skärpa, påpeka att partiledaren för Sveriges våldsbejakande (hittills endast i ord, ta i trä) radikala, kristna parti, har varit medlem i sekten Livets Ord. För övrigt, hur är det med läsförståelseförmågan? Jag har aldrig skrivit, att alla med annan åsikt än jag, är brunskjortor, enbart kommentatörer med uttalade rasistiska och nazistiska åsikter, har jag delgivit detta epitet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.