Petter Nilsson(SD)

Varför överger V demokratin, och varför så fattig uppmärksamhet?

Morgonens livesändning:

1 maj i Umeå är något speciellt. Ni vet. Dagen då S manifesterar mot sig själva. I Umeå är läget tämligen besynnerligt, där Socialdemokraterna utgör majoriteten i Kommun, Region likväl som Riksdagen.

Vänsterpartiet i Umeå valde att i stället manifestera med revolutionära grupper. Revolutionär i betydelsen att man vill ta makten – inte genom val, utan genom våld.
En sak man kan ta lätt på – och generöst tänka sig att: ”Äh de kanske vill inkludera fler grupper inom sig”.

Medlemmar bygger förstås ett parti. Ifall man har för avsikt att ta in fler revolutionära medlemmar inom sitt parti, så kommer dessa medlemmar också utgöra en grund för partiets syn på revolution/demokrati.

När vårt parti var ungt gjorde det misstag. Man ville vara inkluderande under publika manifestationer. Tanken om att alla ska med.
Men partiet blev äldre, och begränsade detta. Det gjordes förstås långt innan vårt riksdagsinträde. Idag är vi långt mycket större, men också betydligt mycket mer erfaret.

Jag har ytterst svårt att se V rättfärdiga detta agerande. Man måste också komma ihåg att V både är ett relativt stort parti i Umeå och har många år på nacken.

Etiketter: , , , , , , , ,

35 kommentarer

 1. Mique

  SD är ett rasistiskt, populistiskt, högerextremt parti, med sina rötter i den tyska nazismen, under trettio- och fyrtiotalet. SD är det absolut, största hotet mot Sveriges säkerhet och den svenska demokratin. SD erkänner inte alla människors lika värde och ställer medvetet människor mot människor.

 2. Mique

  Hej Petter! Varför släpper du fram personangrepp och påstående utan någon förankring i verkligheten (desinformation)? Varför skyddar du en del av kommentatörerna på din blogg, de är väl vuxna män?

  • Marko

   Representer för det totalitära samhället förnekar sig aldrig.
   Censur och åsiktspolis är drömmen.
   Alla med annan åsikt är mot demokratin.

   • Mique

    Att ha en åsikt och rätten att uttrycka sin åsikt, är en sak. Att vräka ur sig hat, osanningar och personangrepp, är något helt annat.

    • Marko

     Skitsnack, totalitära censur vänstern jobbar stenhårt för att klassificera all ”felaktiga” åsikter som hat eller desinformation så det kan förbjudas.
     Ge ett exempel på ditt påstådda hat

    • Ordning o reda

     Mique , alla anser ju att ens åsikt är den rätta vare sig den är nazistisk, kommunistisk, moderat, liberal , socialdemokratisk, islamistisk, ja ta vilket exempel man vill så anser alla sig ha rätt åsikt. Så på dessa sidor kan man stångas i all oändlighet utan att bli överens som bland sveriges alla partier. Mothugg finns alltid och kommer aldrig ta slut. Mitt sista inlägg på alla bloggar. Ha det bra och kram till er alla💖❤💕⚘

     • Mique

      Ha det bra själv ”ordning och reda”! Tack för dina kommentarer, även om vi sällan har varit överens! Funderar själv, på att lämna Herr Nilssons blogg. Kram från Mique!

   • Kim

    Vad jag vet är det väl egentligen bara ett parti som vill begränsa och censurera medier som tex Public Service? Tror de ”nationalistiska” anhängarna inte ska ta fram bazooka då de står i glashus. Vi vet vad som hänt med åsiktsutrymmet och demokratin i länder som Ungern, Ryssland och Polen då ”nationalister” fått makten. Och vi vet hur det alltid varit historiskt i alla länder där de fått makten. (Om man nu kan lite historia, vilket iofs verkar begränsat för många anhängare.)

 3. Marko

  Ser på hycklarkungens blogg att ”arbetarpartiets” viktigare vallöfte är att göra det mindre lönsamt att arbeta.
  1.3 miljoner arbetslösa i sosse Sverige men lösning är att ta mer pengar från dom som arbetar och ge till dom som röstar på S.

  Sosseriet skyller dessutom på EU att det inte går att sänka bränslepriser.
  EU ber nu alla länder som vill ha undantag att skicka in ansökan.
  Tror ni sosseriet har skickat någon?

  • Mique

   Arbetslösheten var i Mars 2022, 354 646 personer (7%), enligt Arbetsförmedlingen. Trenden är sjunkande arbetslöshet.

   • Marko

    Långt ifrån S totala misslyckande om Europas lägsta arbetslöshet.
    Men nu är det istället jättebra att det finns många som söker jobb enligt maggan…
    Massor är självklart gömda i åtgärder för att inte synas, speciellt när det är valår.

    Men nu var ju min poäng att ”arbetarpartiet” går till val på löfte om att göra det mindre lönsamt att arbeta.
    Snart dags att officiellt byta namn till socialdemokratiska bidragarepartiet.

 4. Marko

  På tal om V så har ju partiledare demonstrerat med kommunister och antidemokrater.
  Ryska flaggor viftas i sosse tågen.
  Tror ni regimmedia avkräver ansvar?
  Nej viktigast är att Ebba blivit portas från värdegrundsgala ledd av ultrakommunistis som önskar livet av polisen.
  Mångfalds Elle har fö en redaktion där 100% är identiska kloner av varandra.

  • Mique

   Sverigedemokraterna är ju inte främmande, för att frottera sig med våldsbejakande, antidemokratiska, ultrakonservativa organisationer. Ryska flaggor i ett socialdemokratiskt Första Maj-tåg!? Vad grundar du det påståendet på? Varken Ella eller Nobelstiftelsen, är statliga institutioner, de bestämmer själva, vilka som är välkomna till deras tillställningar. Att kommentera människors utseende, sysslar enbart tolvåriga mobbare med, inte vuxna människor!

  • Kim

   Man kan tycka mycket om ”tågandet under röda fanor”, men exakt VAR har det viftats med ryska flaggor i några av dessa inte allt för flitigt besökta tåg?

   Vilket media anser du vara mest tillförlitligt?

   • Marko

    Postade en länk.
    Vilka av dina sanningsmedier tog upp det?

    Dom lät Maggan ha fri reklamtid inför valet oxå.
    Fick rabbla valprogram utan en endaste kritisk fråga.

    • Kim

     Vilken länk menar du?
     Länken där förvirrade kommunister har en FRANSK flagga? Vad har det med saken att göra? Utveckla om du kan.
     Än en gång – vilken media är tillförlitlig? Twitter?

     • Marko

      Vad ser du BAKOM franska flaggan?
      Kan det vara dina kommunistpolare?

      Och om man ser ett foto på Holmlund med plakat ”Putin. Sluta hata!” på tex en kommunistblogg så är det fake news för att det inte står i AB?

     • Kim

      Marko?
      Sakligt! Och du säger att andra säger Hitler då de saknar argument?

      Du kan inte se skillnad på Ryska och Franska flaggan.
      Du kan inte svara på enkla frågor.
      Du utgår från konspirationsteorier och sätter epitet på andra som du inte har en aning om.

      I rest my case.

      Trolla på

 5. Kenth

  På tal om rasistisk?
  Vad gjorde då S mot b.la samerna?
  Lobotomerade och kastrerade människor
  som de inte tyckte om, omyndigförklarade helt friska…osv.
  Om man går bakåt i historien så har nog många
  hemska historier kommit fram eller gömts undan
  för allmänheten av de styrande inom samhälle
  och landet.

  • Kim

   Jodå. Trollen brukar ta upp det. Och det är en skamfläck. För alla i västerlandet, för det var den allmänna uppfattningen i princip i alla västerländska samhällen. Obegripligt idag, men de flesta lärde sig och hade redan på 50-talet förstått mycket bättre. Men …

   Det finns ju ett parti som inte gjorde det. Ett parti vars ledare under 90-talet glatt gick med i ett parti som resonerade på ett sätt de flesta övergett för nästan 2 generationer sedan. Ett parti som har mycket av det resonemanget kvar, även om trollarmen försöker släta över det. Precis som man slätar över alla andra fadäser som tex hyllandet av föredömen som Putin, vilket ju nu helt plötsligt blev mycket mer politiskt känsligt. För de flesta är det ganska lätt att se skillnaden på misstag som gjorts för flera generationer sedan och vad nu aktiva glatt bejakat.

   Med det sagt är det rätt talande vad V valde att göra. Yttre vänstern är inte bättre än yttre högern. Mörkrött eller bajsbrunt? Tillbaka några generationer i resonemang. Och låtsas som om kejsaren inte är naken.

    • Kim

     Imponerande Marko!
     Du kan inte se skillnad på en rysk och en fransk flagga. Du kan inte svara utan börjar dilla om Hitler samtidigt som du säger att ANDRA inte har argument.
     Kunnigt?
     Påläst?
     Kunnig i basala delar av historia och samhällskunskap?
     Ganska talande!

     Förstår att trollfabriken är stolta!

  • Mique

   Jag ser ingen Rysk flagga! Däremot den franska Trikoloren! Det verkar vara en liten grupp ryssar, som längtar tillbaka till den gamla ”goda” Sovjettiden.

   • Marko

    Detta är helt u sin ordning alltså, jag förstår.

    Ser du tänker lämna, du vet var dörren är.
    Som vänstern normalt när man inte fick censurera åsikter.
    Se bara på alla som hotar lämna twitter nu när det kanske blir yttrandefrihet.
    Sånt kan vi ju inte ha, det är ett hot mot demokratin.

    • Mique

     Jag skrämdes lite bara. Vad är din förklaring, till ditt klavertramp, gällande Twitter-klippet du hänvisar till och den Ryska flaggan? Jag trodde inte att det gick att sänka ribban lägre, efter ”delfinerna i våra sjöar.

  • Kim

   Förklara gärna vad som är så farligt med att förvirrade komunister viftar med en FRANSK flagga och varför du har så svårt att se skillnaden.

   Gärna utan att dra iväg med en massa beskyllningar och resonemang som inte har med saken att göra.
   Enkla frågor. Klarar du att ge raka svar?

  • Kim

   Allvarligt?????
   Har du ens sett och lyssnat på filmen???
   Vad är det som får dig att tro att det är dessa som sossarna ska regera med?
   Resonemanget håller samma nivå som om dessa förvirrade kommunister skriker att SD och (m) ska regera med Paludan eller Nordfront (även om SD nog ideologiskt ligger närmare Nordfront än (m)).

   Resonemanget är helt enkelt på en nivå som Lavrovs. Ingen i verkligheten kan ens se ett uns av seriositet.

   Har du funderat på om dina inlägg stöder SD eller får fler att inse nivån på de som ger dem en röst?

 6. Jonsson

  Kommunistiska partiet deltog i årets umetåg med fanor med hammaren och skäran på, samt banderoller med Lenins bild (VK 2/5).

  Leve Ukraina!

 7. brorson

  När politiker säger att polisen aldrig får backa, utan i stället bör skjuta skarpt, d.v.s. döda, resonerar de som om det vore krig. Utan att tänka på att taktiska reträtter (ibland för att få en bättre anfallsposition längre bak) är vanliga i krig. Men då måste de retirerande soldaterna få med sig all sin utrustning, så att de inte hamnar i fiendens händer. Nu kunde huliganer stjäla polisuniformer och annan utrustning i polisbilar och t.o.m. en hel polisbil, som de körde omkring med.

  Om polisen retirerar, kommer med all sannolikhet huliganerna att rycka fram,. vilket kan få till följd att huliganernas led glesnar, så att polisen på en given signal kan rycka fram och gå mellan huliganerna och gripa flera av dem. Jag vill nu inte alls påstå mig vara expert på polisarbete, men de som är det måste få möjlighet att leda den här typen av stora polisinsatser utan alltför många onödiga pekpinnar från oss amatör-tyckare. Frågor om taktiska reträtter, framryckning eller bara hålla ställningarna måste avgöras av polisledningen på platsen och inte av mig, Jimmie,’Annie eller Ebba.

  Jag vågar dock tycka att det behövs en helt annan polisledning på plats än den vi nu sett, då ledningen tydligen har utövats av lokala polisledningar, som inte varit beredda på så här våldsamma upplopp, när det dessutom har behövts förstärkningar från flera polisdistrikt, vilket hade krävt en bättre samordning. Det borde finnas en insatsledning på central nivå, direkt underställd rikspolischefen, vilken hade tagit över ledningen i bl.a Örebro.

  Uppgiften ska givetvis vara att välja en taktik, som minimerar risken att det uppstår situationer, då enskilda poliser tvingas skjuta skarpt. Och då kan taktiska reträtter vara ett alternativ. Jag tror också att det kan behövas någon form av ”mellanvapen” såsom vattenkanoner. En annan uppgift bör vara att gripa så många som möjligt på plats, även om de flesta gripna kan släppas nästan omedelbart, efter identifiering och ett kortare förhör.

  Det hade varit bra att få veta vad slags människor som deltog mer aktivt i upploppen, vilka som bara drevs med och vilka som bara var nyfikna eller bara råkat ha vägarna förbi. Alla dessa hade kunnat träffas av en dödande kula, om polisen hade skjutit skarpt. Vid massgripanden hade chansen dessutom varit större att att anstiftarna av upploppen hade gripits. Kanske personer, som inte ens hade rätt att vistas i Sverige? Hur många av följande personkategorier deltog, och på vilket sätt?

  1. Personer, som vistades helt illegalt och inkognito i Sverige.
  2. Personer med turistvisum och andra kortvariga uppehållstillstånd.
  3, Asylsökande som ännu inte fått beslut.
  4. Asylsökande som fått avslag och överklagat i det oändliga.
  5. Asylsökande som fått definitivt avslag, gått under jorden under flera år.
  6. Kriminella som hatar poliser och det svenska samhället.
  7. Personer som har blivit illa behandlade av svenska myndigheter och med all rätt är missnöjda med det.
  8. Äventyrslystna unga män (och kvinnor) utan kriminellt förflutet.
  9. Personer som är seriöst bedrövade, när deras heliga skrift skändas.

 8. brorson

  Tror alltså att upploppen hade varit mindre våldsamma om personer, som inte borde vistas ute i det svenska samhället eller ö.h.t. inte i Sverige, inte hade deltagit i upploppen. Men att sådana personer var med, och troligen anförde upploppen, torde vara hart när omöjligt att bevisa, när så få greps på plats. Dessa personer torde ha hållit sig själva i bakgrunden, varit väl maskerade och sett till att inte bli gripna. Ska bli intressant att få veta om polisen kan bevisa sin misstanke att vissa personer varit mer i flera städer.

  Polisen håller ju på och samlar in kamerabilder och videor, som har tagits av privatpersoner. Men om polisen kan visa att samma person har varit i flera städer, innebär ju inte att polisen kan fastställa identitet på denne. Man kan kanske se att det är samma skor, samma byxor och samma jacka på bilder från olika städer. Det är därför jag anser att fler borde ha gripits, att massgripanden borde ha gjorts. Men för det hade polisen ingen som helst beredskap.

  Jag har sett en intervju med en fransk polischef, som är chef för ett specialkommando med särskilt hårdföra poliser. Med stolthet i rösten berättade denne polischef att hans mannar aldrig har behövt skjuta skarpt med dödande ammunition. Så vältränade och välutrustade är de. Detta tycker jag visar att svenska politiker borde sluta prata om att ge polisen utökade befogenheter att skjuta med skarp ammunition. Med utökade befogenheter vet man inte vilka som kommer att träffas.

  Det kan bli helt oskyldiga, som bara råkar bo i området. En intressant detalj var att dessa poliser skjuter med färgampuller, som träffar huliganernas kläder. Men de måste förstås gripas, innan de har hunnit göra sig av med dessa kläder. Den intervjuande journalisten berättade att han själv hade träffats av en färgampull. Tänk om det hade varit dödande ammunition… Diskutera gärna den svenska polisens beväpning vid våldsamma upplopp, men diskutera då alternativa vapenslag, som minimerar risken att någon blir dödad eller allvarligt skadad.

  Om man hade genomfört mitt förslag att ett asylärende bara ska ta elva dagar från ankomstdagen till beslut hos Migrationsverket (och ytterligare två veckor, om beslutet överklagas till Migrationsdomstolen) och att den asylsökande ska bo hela tiden i Migrationsverkets ankomstförvar ,och lämna landet inom tre dagar efter definitivt beslut hade inga asylsökande deltagit i upploppen. Och inte heller personer som fått definitivt avslag.

  Att spåra upp och utvisa personer, som vistas illegalt i landet måste få om inte högsta så näst högsta prioritet hos polisen, i stället för som nu lägsta prioritet. De arbetstimmar som nu torde ha gått förlorade hos polisen genom sjukskrivningar och kompensationsledigheter hos oskadade poliser, är sannolikt många fler än de arbetstimmar som hade krävts för uppspårning och utvisning av illegala. Dessutom hade många övriga brott inte begåtts.

  Utvisning av personer, som saknar rätt att vistas i landet, är i högsta grad en brottsförebyggande verksamhet.

 9. brorson

  SD har lagt en del kontroversiella förslag. Men betyder det att de ska slängas i papperskorgen direkt? I stället bör de kanske kostas på en särskilt grundlig utredning av alla konsekvenser, såväl positiva som negativa.

  Ett sådant förslag är förslaget att hela familjer ska kunna utvisas. Alternativet är ju faktiskt att en del av familjen utvisas, medan den annan del blir kvar i Sverige. Svenska politiker och vänsterdebattörer verkar ha en nästan pervers förkärlek för att splittra familjer. Är det säkert att mammor, som tillät sina barn att kasta sten mot poliser, är dåliga vårdnadshavare för sina barn även i övriga avseenden? Kommer de att vara dåliga föredömen för sina barn även i hemlandet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.