Petter Nilsson(SD)

NATO och övriga partiers nedrustande av försvaret

Morgonens livesändning:

Nu när det finska beskedet kommit kring NATO ser jag skäl att återigen återkomma till mina tankar kring NATO.
Jag skrev i ämnet senast för ganska precis två månader sedan. I inlägget lyfte jag att jag själv motionerat för Sverigedemokraternas landsdagar så sent som i november förra året.

En motion som hade till syfte att tydliggöra Sverigedemokraternas inställning – i klartext lyfte motionen att Sverigedemokraterna inte ska verka för NATO-anslutning.
Motionen besvarades utav partistyrelsen med en motivering som tydliggjorde att partistyrelsen också delade uppfattningarna kring förslag till beslut.

Sverigedemokraterna har med det historiskt vart negativt inställda till en NATO-anslutning.

Sverigedemokraterna har emellertid alltid varit för ett försvarssamarbete med Finland.
Främst har SD konsekvent – och ofta ensamma – varit för att stärka Sveriges försvar.

Radikalt förändrat säkerhetsläge.
Samtidigt har säkerhetsläget dramatiskt påverkats. Och även om jag – säkerligen tillsammans med många er som följer – är en vetgirig person, så inser jag att man svårligen får en fullgod insyn i de avväganden som en eventuell anslutning bygger på som enkom regionpolitiker.

Försvarspolitiken är ett politiskt område där jag har full förståelse för att det finns behov av ett stort mått sekretess.
När jag skrev inlägget i mars, var det också grundat en viss frustration efter att Magdalena Andersson (S) valt att uttala sig särskilt plumpt.

Alla tecken pekar på NATO-anslutning
Jag tror vi alla ser att tecknen pekar mot NATO-anslutning.
Övriga partier har aktivt nedmonterat det svenska försvaret. Ni känner alla till exempelvis moderaternas före detta statsminister Reinfeldts mening att försvaret är ett ”särintresse”.
Att påstå att den långsiktiga finansieringen av Sveriges försvar inte skulle spela en roll i ställningstagandet kring NATO är naivt som bäst.

Övriga partiers konsekventa bortprioriterande av Sveriges försvar kommer absolut spela en roll.
Vi får väl se hur partierna tänkt rättfärdiga det hela.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. majorn

    märkligt hur de så kallade experter står i tv o ljuger för de personer som mailar in. kärnvapen? vi behöver inte ha kärnvapen på svensk mark om vi inte vill säger experten, det måste vi visst enligt nuvarande lagstiftning. att ändra lagen är inte gjort på en kafferast. innan dess har jänkarna gjort som dom vill. kostnaden har ingen av dom så kallade experterna heller pratat om, för ca 10 år sen hörde jag på ett program som menade då att 55 miljarder skulle det kosta, idag är det säkert mycket mer. men sverige verkar ha outtömliga resurser utom tex. när det gäller pensioner. får dom frågan i tv är det till att vrida händerna o beklaga att det ogynnsamma ekonomiska läget gör att vi måste skjuta på frågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.