Petter Nilsson(SD)

Ondskan med Katt-memes!

Morgonens livesändning:

När en myndighet på allvar lyfter katt-memes som psykologiska hot, så måste man ifrågasätta ifall skattemedel verkligen ska gå till detta.

Kritik mot regeringen är inte sådär förbaskat svårt att framföra på ett humoristiskt sätt. Kommer ihåg ett relativt uppskattat projekt under föregående valår, kallad Umeås #memehuvudstad.

Jag tror nämligen inte att man blir övertygad platt-jordare eller börjar tro grannarna är livsformer från en annan planet – på grund av katt-memes.

Jag tror personligen på mer dialog. Mer diskussion. Människor och uppfattningar växer bra och frodas tillsammans med mer snack.

Att regeringen ska behöva använda en myndighet för att övertyga väljare om att satir och skämtsam kritik mot regeringen skulle vara misinformation blir bara absurt.
Särskilt i ljuset av hur Socialdemokraterna sprider misinformation själva genom skattefinansierade kanaler.

Men jag tror att mottagaren av myndighetens reklam är betydligt skarpare än vad myndigheten förutsatt. I själva verket framstår de mer som märkliga – och otidsenliga – för mottagaren.

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

  • Mique

   ”Definiera”, en mycket vanlig retorik, bland näthatare, då argument saknas. Men, med dina kunskaper, då det gäller flaggor och delfiner, bland annat, i åtanke, så ska du få en definition på begreppen hat och näthat: Hat, vars grund är en olustkänsla vid vanföreställningar om hatets föremål och som yttrar sig i ett permanent begär att skada detta. Näthatare använder sig av pejorativa ord och uttryck, ägnat att vara nedsättande eller förolämpande mot speciellt offentliga personer och organisationer. En rad argumentationsfel är mycket vanliga bland näthatare: AD hominem, associationsskuld, to quoque-argument, anekdotisk bevisföring, Gish-galopp och sammanblandning av korrelation med kausalitet. Jag förväntar mig ett svar, i sann whataboutyou-anda.

   • Marko

    I stort sett allt jag sagt är fakta så då kan du sluta kalla det har nu enligt din egen definition, tack.

    • Mique

     Kan du förtydliga dig lite, det är ofta ganska så svårt att förstå din dåliga svenska. Definitionerna av ”hat” och ”näthat”, är inte mina egna, utan olika forskares förklaring till känslan ”hat” och fenomenet ”näthat”.

   • Arbetare

    Jag förstår att du är ivrig att berätta om innehållet i alla dina insändare men vad har detta med Markos kommentar att göra???

 1. Maria

  Intressant hur våra styrande använder våra gemensamma resurser…Inslaget visar att myndigheter leker ….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.