Petter Nilsson(SD)

Reduktionspliktens intågande!

Såg den här reklambannern i flödet på sociala media.
Den är talande.

Reduktionsplikten som sådan bidrar till inflation. Bränsle i sig blir dyrt. Livsmedel och annat är beroende av bränslekostnader.
Detta drabbar de som har det svårt ekonomiskt i första hand, och naturligtvis de som bor i glesbygd (och behöver färdas långt med bil) i synnerhet.

Kan inte låta bli att fascineras över hur många som byter inställning efter en tids naivitet. Samtidigt är det viktigt att få stopp på överambitiös godhetssignalering avseende klimatfrågorna.

Det behövs en god planering, och sund politik för att ge medborgarna rimliga förutsättningar. Sveriges medborgare måste gå först i Sverige.

Det kanske mest fascinerande är att se hur långt centerpartiet landat från glesbygdsfrågorna. Möjligen kan partiet lokalt på sina håll lura en och annan väljare med en omtyckt kandidat, men i övrigt så behöver de fullständigt ändra fot ifall de vill locka röster.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

11 kommentarer

 1. Bättre förr

  Viktigt att tänka på att priset på biodiesel är högt, då tillgången är begränsad. Det i detta fallet något mer sansade EU tillåter dessutom dubbelräkning av bättre biodrivmedel (som inte förstör genom att konkurrera med matgrödor eller liknande) får dubbelräknas, genomsnittlig inblandning ca 5 % i diesel, Sverige 30 (nu pausad). Notera att koldioxid ju inte känner landsgränser, så att Sverige genom att vara ”duktiga” bidrar till att höja priserna på biodrivmedel lite extra och således sannolikt bidrar till att bromsa andra länders inblandning något genom snabbare prishöjning på biodrivmedel och därmed inte egentligen gör någon global nytta. Andra länder är mindre känsliga för priset på biodrivmedel i diesel än Sverige då inblandningen är betydligt lägre, bara 5 % mot Sveriges 30. Samtidigt är Sveriges förbrukning bara ca 2% av EUs totala dieselförbrukning (fossil+bio), men ca 12% förbrukningen av biodieseltillsats, dvs vår förbrukning av biodiesel har viss, om än måttlig påverkan på priset på biodrivmedel, med 60 % biodiesel om några år enligt plan 24 % av den totala biodiesel förbrukningen inom EU om de andra inte höjer andelen, vilket ytterligare skulle höja priset på biodiesel. Reduktionsplikten är ett svek mot den svenska befolkningen, genom stora prishöjningar bara för svenskar som inte har råd med elbil, och företagen, som tappar i konkurrenskraft mot övriga EU. Reduktionsplikten som inte gör ingen reell nytta då de totala utsläppen inte påverkas nämnvärt då den sannolikt gör att övriga EU tycker att det blir för dyrt att öka den när bristen på lämpliga biodrivmedel, som förvärras av Sverige, höjer kostnaderna för mycket.

 2. Kenth

  Reduktionsplikten är hög för att Magda och co. är pengagalen.
  Pengar de strör ut utomlands lstället för att satsa där de behövs i landet.
  Minns när bensinen kom upp i 10kr…sen sjönk råoljepriset rejält…
  bensinen fortfarande 10kr. Den då sittande regeringen svara med att nu har
  svensken lärt sig hantera ett pris på 10kr så då får det vara så.(istället för sänkning
  höjdes skatten så priset stanna kvar på 10kr)

 3. Jonsson

  Sossarna aka den påstått feministiska regeringen, klarar bara att gagga om en fråga i taget. Det har varit NATO i flera månader nu. Mer kan man faktiskt inte begära av dem. Och, det är ju rätt trist och missvisande att de har feminism och kvinnor som täckmantel dessa socialhaveristerna.
  Centern verkar ligga lågt, partiet torde vara mycket splittrat. Antagligen laddar Lööf upp inför förhandlingarna dagen efter (valet).

 4. Jonsson

  Problematiskt och orätt, att regeringen kallar sig feministisk, när det går så dåligt för dem; (S) har ovända stenar, en masse.
  Orsakerna till sölandet är dels medvetna och helt andra än gender. Regeringen ger kvinnor ”a bad name” med feministmantrat.

  Det är en myt att kvinnor har bäst simultankapacitet, det brukar ofta sluta ”in i väggen”.

 5. Marko

  Ser du hänger i censurbloggen med hycklarkungen.
  Säkrast det så man inte riskerar få byxorna neddragna när man gödslar sin lögnaktiga dynga.

  • Mique

   Min rätt, att ha åsikter och att uttrycka dessa i ett forum, som jag själv väljer, är okränkbar! Detta gäller, tack vare socialdemokratin och liberalismen, alla som lever i den fria världen! Igår, den 14 juli firades Trikolor-dagen, jag vill ponera för dig, inte den Ryska flaggans dag!

   • brorson

    Nej, Holmlund bestämmer själv vilka kommentarer, som han ska publicera på sin blogg. Och det har han rätt att göra. Det är ocksåen del av yttrandefriheten, att inte tvingas upplåta sitt eget forum för åsikter, som man själv ogillar. Alltså ingen kritik mot Holmlund i det avseendet, även om det ibland kan kännas frustrerande att inte .alltid få sina åsikter publicerade. Men det verkar inte Petter begripa, som upplåter sin blogg för dina plattityder, som inte tillför någonting. ..

   • Marko

    Du väljer ett hårt censurert forum där inga åsikter utanför godkända är tillåtna.
    Gör det du men kom inte med något dravel om öppet samhälle och fria världen.
    Hycklare i ett hycklar och propagandaforum

 6. brorson

  Reduktionsplikten är ett ytterst allvarligt hot mot jordens klimat, genom att regnskogarna offras och ersätts med stora plantager för odling av bio-drivmedel.. Detta är bara ett exempel på hur klimat- och miljöfanatiker motarbetar sina egna syften, som de säger sig ha. Dessutom driver inblandningen upp livsmedelspriserna. Den svenska höjningen av matpriserna på 11 % är liten i jämförelse med prishöjningarna på de afrikanska matmarknaderna. Vilket naturligtvis driver på den illegala invandringen från Afrika till Europa. Och från Syd- och Mellanamerika till USA.

  Biståndet borde användas till att göra det attraktivt för invånarna på södra halvklotet att bo kvar i sina hemländer. Men framför allt borde vi på norra halvklotet sluta försämra deras möjligheter att göra det. I stället skövlas deras naturtillgångar av våra politikers låtsas-lekar, som går ut på att de själva ska framstå som miljövänner, Väljarna ser inte vad som händer långt borta. Bolund ärf en av de värsta falskspelarna inom svensk politik,

 7. brorson

  Socialdemokrater skriver idag på DN-debatt att biogas från jordbruket och biobränslen från skogsbruket kan spela stor roll i Europås energiomställning .”Men i dag inkluderas varken biogasen eller biobränslet i EU-kommissionens definition av framtidens förnybara energikällor, vilket bottnar i okunskap”, skriver de. Det är svårt att tro att det är sant, men tydligen finns det svenska socialdemokrater, som är ännu okunnigare än EU-kommissionen.

  Biogas från jordbruket är helt enkelt gödselgas från kreaturen. Under min tid som lantarbetare diskuterades användning av gödselgasen som traktorbränsle under höskörden. Tillmer än så skulle gödselgasen inte räcka och bedömdes därför som olönsamt .Men gödselgasen får kanske en ny chans med dagens höga dieselpriser, Den nuvarande trenden inom EU, senast i Holland där bönderna protesterar, är att minska djurbesättningarna, och i stället använda åkerarealerna till grödor, som kan ätas direkt av människor i stället för att först omvandlas till kött.

  Det kan man göra i tropikerna, där man kan odla många fler grödor, som kan användas som människoföda än exempelvis i Norrland. Därför kallas lantbruksdjuren ofta ”grovfoderomvandlare” eftersom de omvandlar växtbrotein, som inte kan ätas av människor till animaliskt protein, som kaätas av människor. Det är alltså inte på grund av okunnighet, utan tvärtom p.g.a. kunskap om de naturliga sambanden, som människor konsumerar mer kött, ju längre norrut de bor. Men så mycket gödselgas, så att densamma kan ersätta de fossila bränslena producerar alltså inte ens våra svenska kor.

  Vad sedan beträffar biobränslen från skogsbruket, så måste de prismässigt konkurrera med mer lönsamma användningar av skogsråvaran, såsom byggtimmer och jårnvägssllpers. Och då blir de inhemska bilobränslena dyrare och kan inte konkurrera med palmolja från före detta regnskogar, vilket f. ö. är förödande för jordens klimat, Och dessutom driver upp matpriserna i fattiga länderf till för oss ofattbara höjder. Klimatextremisterna förtränger fullständigt att all förbränning, även av biobränslen, ger utsläpp av koldioxid.

  Tyvärr har miljöpartister och andra klimatextremister givit hela miljörörelsen ett dåligt anseende, vilket drabbar även den folkliga miljörörelse, som protesterars mot skövlingen av vår svenska natur med dessa monstruösa vindkraftverk, Samt skövlingen av regnskogarna på södra halvklotet .Genom borfförklaringen att alla miljöprovlem beror på de fossila bränslena döljer dessa fanatiker all den miljöförstörelse, somm beror på annan mänsklig påverkan, Det behövs en ny miljörörelse som först av all kastar ut dessa falska miljöprofeter inom MP och S..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.