Petter Nilsson(SD)

M behöver visa var de står avseende den ansvarslösa invandringspolitiken!

På riksnivå har M officiellt en relativt stram linje. Detta är bra.

M i EU har en motsatt inriktning genom Tobé (med gedigen bakgrund från Reinfeldt-eran). Här har riksdagsmoderater en annan hållning. I Umeå har endast SD önskat utmana bosättningslagen, och M aktivt yrkat emot att göra det.
Det står i skarp kontrast till hur M agerat på annat håll där man är mer restriktiva.
I regionen har M dragit åt rätt håll främst det senare året, men har ännu att visa ifall man avser att verka för en mer begränsad invandring framöver.

Jag förstår att det finns många inom M som vill arbeta åt rätt håll.
Såklart det kommer finnas ett motstånd från de som tidigare drivit på i det motsatta hållet. Samtidigt är det viktigt att ha en klar linje för väljare likväl som för sin egna trovärdighets skull.

Den samlade bilden jag har är att M fortfarande inte tycks förstå att den ansvarslösa ”öppna-era-hjärtan”-politiken inte varit bra.

Som sagt, M behöver bestämma sig, och tydliggöra för väljarna vart man står kring den ansvarslösa invandringspolitiken. Att bl a verka för att Sverige ska ta emot oproportionerligt många jämfört med övriga EU-länder rimmar väldigt illa med den politik man menar sig föra inför valet i September.

Tillägg efter publicering: Ser att Charlie och Ludvig också lagt ut en debattartikel i ämnet här, särskilt avseende EU.

Etiketter: , , , , , , , ,

9 kommentarer

 1. Kenth

  Sverige är på väg att krascha både ekonomiskt och folkligt.
  Sen att vi snart inte har kvar någon natur som inte är skövlad
  är det våra efterkommande som får lids pin av.
  Gör något nu…gör rätt!

 2. Marko

  Vill bara önska god helg till alla som överlevde klimatkrisen och kan njuta av en kall sommardag idag.

 3. Fingal

  Det är tydligt att landsförädaren Rheinfeldts ande svävar över M och Kristersson.Han säger ju att landsförädaren är hans mentor,då vet vi resten.

 4. Marko

  Ser hycklarkungen har tagit upp detta nu.
  Inte ett enda argument emot förutom det vanliga att SD är Hitler.
  Inget I sak.
  All gränskontroll är rasism.
  Förutom när sosseriet påstår dom har EUs lägsta invandring då.
  Då är det ok.
  Synd dom ljuger om det bara, som om I stort sett allt annat oxå.

 5. brorson

  Jag uppmanar alla desmokratiskt sinnade debattörer att inte använda invektiv, typ ”hycklarkungen” om politiska mostståndare. Att i ett konkret fall beskylla någon för hyckleri är en annan sak. Låt fascisten, som låtsas vara invandrare och ständigt visar sin främlingsfientlighet och rasism mot folkslaget svenskar vara ensam om dålig debattstil.

  Holmlund har idag skrivit angående en uppmaning från SD till EU att göra som bl.a Danmark, att detta visar att SD är ett främslingsfientligt parti med rötter i nazismen. Förstår Holmlund vad han själv skriver? Han beskyller ju sina egna partikamrater i det socialdemokratiska partiet i Danmark för att vara nazister. Vet han inte att danska socialdemokrater utsattes för svår förföljelse av just nazister under andra världskriget? Danska sossar vet nog mer ön nazism, vem som är nazist och vem som inte är nazist än svenska sossar och särskilt Lennart Holmlund. Som återigen framstår som totalt obildad.

  Jag tvivlar dock inte på att Holmlund har ett ärligt uppsåt och vill väl. Men med sina politiska rötter i byggnadsarbetarnas fackföreningsrörelse verkar han ha stora problem med det socialdemokratiska f.d. arbetarpartiet här i Sverige, som numera är ett borgerligt parti, som driver igenom Miljöpartiets arbetarfientliga och Centerpartiets nåde arbetar- och fackföreningsfientliga politik Detta försöker han dölja med sina svinhugg mot SD, som den här gången råkade träffa de danska sossarna.

  De danska sossarna har genom att återvända till sina rötter inom den danska arbetarrörelsen lyckats ta tillbaka massor med väljare från SD;s danska systerparti DFP. Är det nazism att vara ett parti, som arbetare röstar på?

  • Mique

   Whataboutyou-retorik svarar jag inte på! Beträffande min invandrarbakgrund, så är det nog så, att mina mycket goda kunskaper i det svenska språket, är förvirrande för de flesta kommentatorerna på Petter Nilssons blogg. Tänk efter lite, jag har bott i Sverige i snart sextio år av mitt nästan sjuttioåriga liv, tycker ni inte, att jag borde ha lärt mig det svenska språket ordentligt under dessa år? Eller är det så, att om man inte behärskar sitt eget modersmål, så bryr man sig inte. Jag måste tillstå, att det är ofta jag har svårt att förstå, vad en del av er skriver, texter fulla av stavfel, prepositionsfel, grammatiska konstigheter, otroligt dålig läsförståelseförmåga, punkt- och kommatecken, tycks de flesta bland er som skriver kommentarer på Petter Nilsson blogg, inte ens sett på vykort! Jag kanske skulle börja med en annan hobby, än att jaga brunskjortor och nättroll med blåslampa, å andra sidan, jag har ju möjlighet att träna min förmåga, att förstå fulsvenska! Apropå fulsvenska, vad betyder ordet ”desmokratiskt”?

 6. Mique

  Det blir mycket lustigt, då den här bloggens värsta hycklare, då det gäller att använda sig av härskarteknik, invektiv och att sätta nedvärderande epitet på personer med en annan åsikt, än ens egen, tycker att andra som skriver kommentarer på Petter Nilssons blogg, ska skärpa sig. Det visar på en bristande insikt om sig själv, dåligt omdöme, okunnighet och omedvetenhet om sina egna brister. Det lustiga blir olustigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.