Petter Nilsson(SD)

Vårdplatsbristen på Norrlands Universitetssjukhus!

Det är fruktansvärt att över 60 vårdplatser är indragna på Norrlands Universitetssjukhus.

SVT:s intervju med Magnus Hedström och Jenny Olsson är förhållandevis klargörande. Självklart leder vårdplatsbrist till patientsäkerhetsrisker.

Nu är det förstås inte upp till dem att lägga en budget för regionen. Det är upp till politiska partier. Den mediala bevakningen av budgetförslag genom åren har varit förhållandevis fattig. Har själv suttit som gruppledare för Umeå kommun och upplevt att den budgeten uppmärksammats mer än regionens.

Under sommaren i år lyckades övriga partier undvika att diskutera prioriteringar. S lyckades med att säga att man avser att begränsa kostnadsutvecklingen genom att göra besparingar på administration – vilket jag tar mig friheten att förklara avses göras med befintlig tjänstemannaorganisation. Alliansen lyckades med att kommunicera att de avser anlita konsulter för att göra detsamma.
För vår del ser vi det som rimligt att politiken rannsakar de beslut som lett till utökad administration, istället för att ha konsultkostnaderna att dra iväg, eller för den delen använda tjänstemännens tid för detsamma. Även om det kanske upplevs jobbigt att inte godhetssignalera.

Valrörelsen innehåll ingen större diskussion kring övriga prioriteringar – exempelvis kring offentligt finansierad (och för den delen, av politiker beslutad) kultur. Skattemedel ska inte gå till sådan kultur före de pengarna går till vård.

Har tidigare kritiserat även bland annat politikerarvoden och projekt.

I ett synnerligen orosfyllt ekonomiskt läge är det viktigt att prioritera. Den här gången hoppas jag innerligen att övriga partier också budgeterar rimligt.

Budgetprioriteringarna ramar in förutsättningarna för arbetsmarknadens parter att förhandla om löner, arbetsvillkor etc.
Att svepande säga att man avser att bli en bättre arbetsgivare blir bara en floskel såvida man inte är redo att faktiskt prioritera vård.

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. brorson

    Man borde kanske sluta med de konskorrigerande behandlingarna och bota verkliga sjukdomar i stället? Tron att en människa kan födas i fel kropp är – precis som klimathysterin – ett försök att ersätta kristendomen med nyhedendom. Halloween firades i den fornkeltiska hednareligionen som dagen då de under året före avlidnas själar sökte nya kroppar (de under åren nyfödda barnen) att ta i besittning.

    Därför tändes eldar utanför hus med nyfödda barn, för att de avlidnas själar skulle hitta rätt. Men ibland kunde det bli fel. En manlig själ i en kvinnlig kropp, eller tvärtom. Är det en uppgift för sjukvården att spela med i denna vidskepelse,
    så att lurade ungdomar får sina kön förstörda för resten av livet, då de f,ö. behöver livsförkortande hormonbehandlingar för att inte bli skäggiga damer?

    Radikalfeministen Kajsa Ekis Ekman fick sparken efter en rekordkort anställning som chefredaktör för tidningen Arbetet. Journalister hade blivit så kränkta så att de hade sjukskrivit sig av Ekis Ekmans tro att det finns två biologiska kön, män och kvinnor. Men är inte detta en förutsättningen även för radikalfeminismen? Återstår nu bara för den hittillsvarande socialdemokraten Ekis Ekman att söka medlemskap i SDs kvinnoförbund, om hon vill fortsätta att kämpa för de feministiska idealen? SD håller ju på att bli ett tillhåll för gamla sossar, som har svårt att hänga med i de snabba omvandlingarna av den politiska korrektheten. Vad man får säga och vad man inte får säga.

    Kristendomen, och förmodligen även islam, tror att varje människa är en unik skapelse av Gud och att det finns ett liv efter detta, men inte ett liv före detta. Därför tror jag att Sverige kommer att bli Västeuropas första muslimska land – när även de flesta infödda svenskar har börjat tröttna på all nyhednisk vidskepelse, som lärs ut som politiskt korrekt. Invandrare, som vill ha sharia-lagar i Sverige, vill inte ha ett laglöst Sverige, som de liberaler som försöker avsätta sina egen partiledning, tycks tro. Utan precis tvärtom. Mer lag och mindre kriminalitet.

    Vi infödda svenskar, som inte har lärt oss svenska som ett främmande språk, utan på det naturliga sättet, har börjat tröttna på ”nysvenskar”, som talar om för oss vad orden betyder. Även den svenska övre medelklassen, som alltid vill vara politiskt korrekt, ser orden som markörer för politisk hemvist. Nu har alltså även orden han och hon, man och kvinna, blivit markörer för högerextrema och rasistiska (för att inte tala om ”transfobiska”) åsikter. Stackars Ekis Ekman!

    ”Böna” var ett vanligt ord, speciellt bland unga arbetare under 1950-talet, om kvinnor som de gillade och gärna ville skjutsa på sin motorcykel, om de hade en sådan, och därför kallas den bakre sitsen på en motorcykel än idag för ”bönpallen”. När jag kallar Nyamko för ”den svarta bönan” är det alltså ett uttryck för gillande. Jag är inte, och har aldrig varit, någon politisk motståndare till Nyamko, men däremot mot de vänsterextrema övre medelklass-liberaler, som drev kampanjer mot henne, för att hon enligt dem hade fel kön och fel hudfärg. Vilket de försökte dölja genom valet av språkliga markörer.

    Nu är de igång igen, trots att de har fått en vit man med ett svenskt namn som partiledare, och försöker få L uteslutet ur den liberala gruppen inom EU-parlamentet. Lag och ordning även bland invandrare, kallar de ”auktoritärt”, eftersom de tror att vanliga hederliga invandrare vill leva i ett laglöst Sverige, där de terroriseras av utländska ligor.

  2. Basic Rules

    Så förbannat dåligt, men ingen brist på ”vårdplatser” inom gamla Regionen minsann, fler kommunikatörer, projektledare och andra påhittade tjänster !
    Hälsa och Vård är No 1, allt annat är inte prio !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.