Petter Nilsson(SD)

För S är ord viktigare än välfärd!

När jag skriver med den rubriken som utgångspunkt så kan det förstås inbegripa en rad olika saker, men detta är en recension av de blogginlägg som kommit att lyftas i ljuset av att Lars Forsgren (SD), gruppledare i Umeå kommun, kallat jämställdhetsutskottet för ‘överklasskärringar’.

Nu kan jag personligen tycka att ordet är en aning olämpligt för ett formellt forum såsom kommunfullmäktige. Samtidigt är frågan om huruvida ett jämställdhetsutskott verkligen ska prioriteras före kärnverksamheten?

Som det är i dag ska detta så kallade utskott hjälpa kommunfullmäktigeledamöterna att analysera och styra kommunen avseende jämställdhet, vilket samtliga partier är för. Det kan tyckas märkligt, då jag tror att de flesta politiker rimligen kan analysera beslut själv utan att tillsätta arvoderade uppdrag för att gynna politiska proselyter. Dess syfte är inte att syssla med jämställdhet utan att premiera en politisk klass som inte skapar ett mervärde. Svensk lagstiftning reglerar dessutom redan detta; hur kommuner och regioner ska behandla individer oavsett kön eller härkomst. Ett jämställdhetsutskott är således överflödigt.

Jag tycker det är riktigt att väga de medel man lägger på jämställdhetsutskottets ledamöter mot att lägga medlen på omsorg och omsorgspersonal.

Återigen. För S är ord viktigare än välfärd.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

26 kommentarer

  • brorson

   Det har du fått om bakfoten. Med ”invandrare” menar jag en person, som har flyttat från ett land till ett annat land i avsikt att bosätta sig permanent i det andra landet och har fått tillstånd från det landets migrationtsmyndighet att göra så. Den som vistas illegalt i ett annat land är ingen invandrare utan en brottsling. De har ju inga möjligheter att försörja sig på lagligt sätt.. Antigen hotar de socialsekrterare (”Vi vet i vilken skola dina barn går….”) för att få socialbidrag, vilket medför att det blir mindre till laglydiga bidragstagare. Eller också arbetar de svart, och tränger däremot ut andra från arbetsmarknaden, bland dem verkliga invandrare. Eller också försörjer de sig genom verksamhet,. som i sig utgör brott, såsom, stälder, rån, utpressning, bedrägerier, knark.

   Vad vill då SD? Ja, det kan man fråga sig. Läs Tidö-avtalet. Där står att SD. som vill avskaffat de permanenta uppehållstillstånden (PUT) har gått med på att befintliga PUT ska omvandlas till medborgarskap- Utan att berörda personer ens har ansökt om medborgarskap? Inte klokt, tycker jag.. Migrationsminister Maria Malmer-Stenergard, M, har reagerat mot att alla, som har PUT inte upplyller rimliga krav för medborgarskap. Vad ska hända med dem? Det är ingen enkil sak att upphäva ett gynnande myndighetsbeslut, om inte den enskilde själv har brutit mot villkooren för beslutet. Att ändra beslutet i efterhand för dem som redan fått beslutet är minst sagt vanskligt, kanske rentav rättsstridigt.

   Däremot kan man skärpa villkoren för dem, som ännu inte fått beslut. Mina förslag till skärpta villkor för att få PUT kan du läsa om i min första kommentar till förra inlägget. De, som redan har PUT bör enligt min mening få behålla sina PUT på samma villkor som tidigare. Begår de brott, ska de utvisas. Om de utan särskilt tillstånd vistas utomlands i mer än sex månader, ska de inte ha rätt att återvända till Sverige. Naturligtvis ska kraven för att bli svensk medborgare skärpas rejält jämförm med vad som gäller idag.- Och naturligtvis ska ingen bli svensk medborgare utan att själv ha ansökt om det.

 1. Marko

  Ser att hycklarkungen igen vill införa begränsningar i vår demokrati.
  Han tycker det är lämpligt intoleranta muslimer via upplopp och försök till polismord ska få sätta vårt samhälles lagar.
  Han ljuger dessutom om ”radikala grupper” när det rör sig om helt vanlig muslimsk befolkning i bostadsområden.

 2. Mique

  Ännu en gång visar det sig, att den sverigedemokratiska ”eliten” är på samma otroligt låga nivå som den sverigedemokratiska internetsvansen! Jag syftar på din partipolare Lars Forsgren. Hur mycket ni än sminkar er och klär er i kostym och slips, så lyser ert förakt mot allt och alla igenom!

 3. Bättre Förr

  De här kraven från industrin är för vanliga skattebetalare egentligen väldigt stötande. De innebär de facto en väldig subvention från oss vanliga skattebetalare – utan att vi ens behöver vara höginkomsttagare. SD krav på medianlön (ca 33000kr/mån) innebär att de som kommer i princip blir ungefär att jämföra med vanliga svenssons vad gäller pensioner, bidrag och sjukvård/äldrevård mm. deras bidrag till kommunalskatten blir ca 93.000 kr/år. De något lägre kraven (26500) innebär ändå också att de inte ligger samhället allt för mycket till last, ca 70000 kr i kommunalskatt och måttlig risk att bidrag måste betalas ut. Men 13000 kr/mån innebär dels att det bara blir 23500 kr/år över till kommunalskatt, och risk för att socialbidrag och bostadsbidrag måste betalas ut. Dessutom blir pensionen för låg – garantipension ger ca 3000 kr mer per månad, och stor risk att bostadsbidrag och kanske även socialbidrag måste betalas ut på äldre dar. Då de kommer från andra länder kanske även äldreförsörjningsstöd (bättre för den enskilde, sämre för skattebetalarna) kan bli aktuellt.
  Men det håller på att bli nog nu! Skattebetalarna (dvs vanligt folk) får betala allt för mycket till industrin – tanken var ju en gång tvärt om, industrin skulle ju vara till för folket som jobbade där och de som hjälpte till med service och sjukvård mm, och att de skulle tillverka saker som du och jag indirekt eller direkt skulle ha nytta av.
  Till allt detta kommer ju att vanligt folk hjälper till med utbyggnaderna av elnätet som ju mera är till för industrins och elbilsfabrikanterna mm än för folkets behov – via bl.a. nätavgifterna som ofta är högre än elpriset. Och via bidrag, dvs skatten vi betalar. Våra politiker har ju bestämt att Sverige ska gå före och minska föra utsläpp av klimatgaser snabbare än de flesta andra länder trots kallt klimat och långa avstånd i glesbygd. Godhetssignalering uppåt för att imponera på höga makthavare ja, men inte gentemot den egna befolkningen!

  • Bättre Förr

   P. hade kommit med nåt nytt, såg mig inte för när jag började skriva, så det blev på fel rubrik. Detta hör givetvis ihop med Lönekrav på 13000

 4. Stefan

  Ni förnekar er inte. Pinsamma ursäkter för att någon uppför sig som ett arsle. Vad ni inte heller vill förstå är att precis sådana här uttalanden är tillräckligt för att motivera att utskottet finns kvar! Det är exakt sådana här individer som är orsaken till att det behövs. Sedan har du så in i helsike fel när du påstår att jämlikhet inte ingår i det politiska arbetet. Den ingår i ALLT! I alla fall så länge det finns sådana som den där Forsgren. Och det hindrar på intet sätt den övriga politiska verksamheten. Snarare tvärt om. Motiveringen att det finns lagstiftning som gör utskottet onödigt är lika korkat som att vi ska ta bort polisen eftersom det finns lagar som förbjuder stöld, mord, fortkörning mm. På något sätt verkar det ändå vara okej att kalla politiska motståndare ”överklasskäringar” samtidigt som man själv inte tål att kallas vid sitt rätta namn…

 5. majorn

  Heder åt Lars som tänker precis som gemene man tycker, påhitt åt tjänstemän som kostar miljoner, kan man inte försöka va jämlik utan att skapa påhittejobb? Visar än en gång att man röstade rätt.

  • Kim

   Du har rätt i att man bör ta upp kritik mot utskottet, men tack vare att det görs av en som är korkad och oskicklig blir det inget av det. Lars uttalande kan, tack vare SDs sedvanliga brist på respekt för andra, viftas bort. Klantigt. Korkat. Oseriöst. Igen!

  • brorson

   ”Överklasskärringar” kan vara ett passande epitet, men det beror på vilka som avses. Fogelska herrgård var en mötesplats för vänsterradikala övre medelklasskvinnor. När vi hade en diskussion på S-bloggar om överklasskvinnornas agerande som förmyndare över underklasskvinnorna (Socialdemokratiska kvinnoförbundet inget undantag) svarade en av Fogelsta-medlemmarna att det var en sak hos Fogelsta som hon tyckte riktigt illa om. Att det förekom aga på Fogelsta. Pigorna, som passade upp, agades av de fina damerna. Detta skedde långt efter att aga i arbetslivet hade förbjudits.

  • Stefan

   Du är knappast talesman för ”gemene man”. Gemene man är troligtvis bättre uppfostrad och har större respekt för andra än vad han har. På vilket sätt är ett politiskt utskott till för tjänstemän och kostar miljoner? Och vilka ”påhittejobb” skapar detta utskott?

 6. Marko

  Helt rätt i sak men man bör uttrycka sig bättre.
  Inte för att det är fel i sak där heller men för att inte ge dom verktyg att undvika debatten.

 7. Kim

  Vill man bli behandlad med respekt bör man visa andra respekt. Sd visar än en gång sitt förakt mot andra.

 8. brorson

  Mats Nilsson, L, som jag många gånger har kritiserat, har idag, 30 maj, skrivit ett riktigt klokt inlägg under rubriken Kalkyler om den gröna omställningen, som kanske inte är så grön:” Det påminner i mitt tycke en hel del om projektet Stålverk 80, saligt i åminnelse. Det man gjorde då var att missta sig grovt på hur marknaden egentligen skulle utvecklas. Eller, man hade egentligen ingen aning alls. De kalkyler som gjordes var politiska.

  Och hur är det i dag? Norlrändska region-. och kommunpolitiker, inte minst socialdemokratiska sådana, har låtiet sig föras bakom ljuset av Hybrit-demagogerna. Men inte bara de, utan även minstrarna Ulf Kristersson och Ebba Busch och även M. Nilssons egen partikamrat Johan Pehrson, som ska tvångsförflytta sörlänningar till Norrland på nuvarande norrlänningars bekostnad Det blir dyraare att leva i Norrland och vården blir sämre.

  För att inte tala om utbildningsminister Mats Pehrsson, som vill lägga en våt filt över forskningen, så att allmänheten aldrig får veta sanningen, vare sig det gäller pandemin, energin, industrinpolitiken, krigshoten i världen – och invandringens verkliga kostnader-För en vanlig arbetare kan ord som ”den akademiska friheten” låta som lyx för medelklassen. Men Mats Nilssons försök till politisk styrning av forskningen hotar fler än forskarna själva. Det är ett hot mot alla oss, som får betala för felsatsningarna, men aldrig får veta sanningen.

  När Mats Nilsson, sin vana trogen, jämförde de nutida felsatsningarna med historiska felkalkyler och drog fram Englands nederlag i ett krig mot Frankrike under medeltiden, tänkte han nog inte på Bidensproxykrig i Ukraina och EU;s försök att krossa Ryssland ekonomiskt. En felkalkylering?Ingen akademisk frihet = inga svar på samtidens viktigaste frågor.

  Jag kräver upprättelse för sanningssägaren Elsa Widding.

 9. brorson

  Begreppet ”kulturmarxism” känns obekvämt för mig, varför jag inte använder det själv. Jag vet faktiskt inte varför. Kanske för att det har använts av Breivik? Men jag tycker nog ändå att det är något slags ”guilt by association”-resonemang att anklaga alla som använder det för att vara nazister – i synnerhet som nazisterna enligt uppgift använde ordet ”kulturbolsjevism”, som enligt Wikipedia (!) betyder samma sak. Hur många vet det? Jag tycker dessutom att det är märkligt av ”vänstern” att besvara en debattartikel om undanträngingseffekter och lönenedpressning på arbetsmarknaden med semantik. Vet inte ens marxisterna själva (de som kallar sig marxister) var som menas med marxism?

  Marxismen är i grunden en ekonomiskt teori, som handlar om makten (ägandet) över produktionsmedlen och hur den driver fram klasskampen, som i sin tur driver fram politiska förändringar Först var det högadeln (jordägarna), d.v.s. överklassen mot den framväxande medelklassen , de blivande kapitalisterna. Och sedan kapitalisterna mot arbetarna. Men det finns inom marxismen också en teori om” basen” (det som jag just har beskrivit) och ”överbyggnaden” (religionen och kulturen i vid bemärkelse), exempelvis att det rådande klassamhället är Guds vilja. Därför är den renläriga marxismen religionsfientlig. Genom att befria arbetarklassen från ”religionens bojor” skulle arbetarklassen krossa kapitalismen och ta makten i samhället. Är denna teori ”kulturmarxism”?

  Som jag uppfattar ”kulturmarxismen”, som den används politiskt i våra dagar, flyttar man fokus från basen till överbyggnaden, så att kapitalisten inte längre är klassfienden utan den vita heterosexuella mannen, i synnerhet de bland dem som är arbetare. Vilket kan kännas skönt för diverse ”överklasskärringar” att deras egna äkta män, med höga löner och makt över andra, inte är de värsta skurkarna utan de vita, heterosexuella, manliga arbetarna med låga löner och däligt anställningsskydd. Särskilt skurkaktiga är de, om de vill slippa lönekonrkurrens från billig. utländsk arbetskraft. Om Marx visste hur hans teoriern används idag, skulle han vända sig i sin grav.

 10. brorson

  Alltså: Den vita, heterosexuella manliga arbetarens väg från från revolutionens avantgarde (de som går i främsta ledet)) enligt svensk socialistisk vänster för hundra år sedan till kvinnofientlig, homofobisk och rasistisk skurk enligt svensk socialistisk vänster idag, hur har det gått till? Är det finvänstern, som har tagit över arbetarrörelsens alla organisationer och förpassat den ekonomiska marxismen till idéhistoriens skräpkammare och ersatt densamma med den för överklassen så behagliga ”kulturmarxismen”? Jag minns hur 1970-talets studentvänster drömde om ett Sovjetsverige. där de själva skulle bli chefer inom den statliga planhushållningsmyndigheten. skulle ta över näringslivet efter kapitalismens fall. Jag minns också deras begynnande besvikelse över att inga arbetare ville offra sina liv på barrikaderna. Arbetarna påstods vara mutade med höga löner, som de kunde köpa bilar för. – bilar, som enligt dessa skrivbordssrevolutionärer borde användas till att bygga barrikaderna med.

  Idag hotas planetens överlevna av CO2-utsläppen från samma (eller något yngre) bilar enligt samma numera gamla f.d. revolutionärer och deras yngre adepter, inte minst inom media. Journalisthögskolan var helröd, har en dåtida JH-student berättat för mig. Detta är också berättelsen om revolutionärernas väg från ”avantgardets avantgarde” till klimatalarmister, som inte skyr några medel för att skrämma upp folk om en kommande katastrof och nödvändigheten att ersätta de förhatliga bensinbilarna med elbilar. Som om en subvention på 70.000 kr (som dessbättre numera har avskaffats) inte vore en muta?

  vara,

 11. Selma

  Kanske bra att spetsa till fullmäktigedebatten. men det är ju självklart att Umeå kommun har mer anglägna områden att lägga medel till….Exemplelvis äldreomsorg, vilket alla kommuner måste tillhandahålla till sina medborgare!.

 12. Björn

  Bra skrivet Petter. Rekommenderar alla att ta del av protokollen från nämnda utskott, och själv bilda sig en uppfattning om man tycker att dem tillför något som har betydelse i verkliga livet.

 13. Pingback: Överklasspampar eller undersköterskor? | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.