Manhattan transfer….

Det är ett band från den gamla goda tiden som jag verkligen gillar. Idag handlar det mer om hur vi ska ta oss hit och dit. Apostlahästarna får duga för min räkning, medans R troligen ska bege sig ut i tassemarkerna på vinst och förlust med drivaxel som drivkraft. Må Gud vara med honom. Lika bra att få undanstökat den saken så vi kan ägna oss åt mer typiska Manhattanaktiviteter fortsättningsvis, som de bortkomna turister vi ju är.

Min syster – pedagogen- har haft noggrann genomgång med mig på en överskådlig karta om avenyer, väderstreck tips och trix för att förstå sig på vart man befinner sig, och jag har för egen del några första prioriteringar som jag skulle vilja besöka. Ellis Island – dit utvandrarna först kom – känns spännande, någon av skraporna, Naturhistoriska museet, Ground zerq, Central Park känns högt prioriterade. Något konstmuseum vore kul men det är tveksamt om jag får med mig R så vi får se. En gospelgudtjänst i Harlem är överst på hans önskelista. Själv skulle jag vilja njuta av ett riktigt slekigt storband som spelar gamla godingar.

För intresserade kan meddelas att ”Storstövlen” nog hade smält in alldeles ypperligt i gatubilden. Storasyster visade på chica Manhattanbrudar i gummistövlar fast ’he var torr-vere’ Här finns alla typer och jag tänker faktiskt ’göra stan’ i mina crocs. Fåfängan lämnade jag hemma, och att ha ont i fötterna kan förstöra den bästa dag.

Vi står just i färd med att bege oss ut, medans jag anar att ni därhemma landat i tv-fåtöljen efter en lång arbetsdag. Ha en skön kväll govänner. Vi höres.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.