Skumma typer

Den här veckan har jag fuskat från de senaste månadernas mathållning och ätit lite vad som helst. Snart ska jag återgå till mitt lyckosamma koncept och det kommer att gå bara fint men jag har njutit av att få smaka på mitt eget och andras julbak under den gångna veckan. Man kan säja att jag tagit mig ett sockeråterfall.

I butiken hägrar de förföriskt rosa och spänstiga skumtomtarna under dessa skimrande förjulsdagar – en av mina favoritgodisar. De har tvingat sig på mig idag och tomtehögen i butikens bjudskål har krympt oroväckande snabbt. Kära mamma hade som vanligt kokat knäck åt oss ”barn”, och i skafferiet stod små prydliga askar till oss var och en i syskonskaran. (Ja ni hör ju själva hur det låter)…. Men för henne betyder det mycket att ännu kunna göra det för oss – så jag tackar tar emot och njuter. Av knäcken – och av att ha en mamma i livet som ännu kan koka knäck. I fickan gör jag diskret korstecknet med tanke på att knäcklyckan snabbt kan övergå i astronomiska tandläkarräkningar om man inte passar sig.

Nu går söndagsaftonen mot kväll, helgens sista gäster är avvinkade, beställningarna är snart klara och vi kan lägga ännu en trevlig arbetshelg bakom oss. Mysigt glöggmingel med goda vänner och en massa fackmannamässiga elinstallationer har gått av stapeln i helgen så skarvssladdsimperiet krymper så sakteliga vilket känns alldeles underbart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.