Fett jobbigt!

 

Den här texten fick jag publicerad i Expressen för ett par år sedan. Och den kan vara lämplig att återuppliva vid den här tiden på året då svaret på alla problem är att ta en portion till. Även för oss överviktiga. Ännu mer än vanligt, alltså.
Tyvärr är det så att det för alla existerande brott finns terapi och förlåtelse. Det gäller dock inte övervikt. Det är besudlat, skamfyllt och en övervikt kan alltid användas som slagträ av den som vill få övertaget över dig på ett eller annat sätt. Jag har klarat mig otroligt bra genom livet men har ändå tillräckligt i bagaget för att konstatera att övervikt är det enda brott eller den enda synd, om man hellre vill se det så som aldrig går att ursäkta eller förlåta. Den normalviktige kan aldrig förstå det här.
Bakgrunden till insändaren var att en amerikan inte skulle få avrättas med gift eftersom han var för fet…
 
”Nu kan alla vi feta äntligen skåda ljuset!! Efter en lång period som präglats av larm som ensidigt sticker nålar i våra mjuka kroppar har äntligen en positiv nyhet kommit!! Halleluja, skåda ljuset!!
Ja, ni vet ju hur det brukar låta. Högt blodtryck, stroke, diabetes, Altzheimers, tidig senilitet i allmänhet, invaliditet, frakturer och massor av andra diagnoser dras till våra gestalter och samlas i drivor runt valkarna. Hur många gånger har jag inte fått en förebrående blick genom teverutan av folksvältare, en blick som signalerar en stark önskan om att jag och mina gelikar väl kunde emigrera till en annan planet.
Men nu kan vi äntligen le. Halleluja, skåda ljuset!! Detta efter år av teveserier där det enda kriteriet på en riktigt vidrig människa är att hon är fet och insändare i tidningarna som kräver att vi, om vi nu absolut måste visa oss över huvud taget på offentliga platser, definitivt inte får ta av oss något klädesplagg. Det kan orsaka kräkningar hos normala människor.
Men som sagt – halleluja, skåda ljuset. I USA, där ju allt nytt och spännande inträffar, har ny mark i fläskträsket brutits. Till slut har ett område växt fram där vi faktiskt kan dra fördel av vår kroppskonstitution.
Richard Cooley väger 120 kilo och ska enligt myndigheterna dö. Avrättas närmare bestämt, med en giftinjektion. Nu hävdar dock hans advokater att detta inte är möjligt. Det kommer att vara svårt att hitta vener i en så fet kropp och giftet kommer inte att ha någon verkan när det ska fördelas på en åttondels  ton.
Lyckas advokaterna i sin kamp kan vi konstatera att vi i alla fall på en punkt är överlägsna andra människor. Fetknoppar kan inte avrättas. Halleluja, skåda ljuset!!”
 
Nästa blogginlägg kommer garanterat att bli mer lättviktigt(!!!), nu har jag avreagerat mig så det räcker några månader…
 
 
Etiketter:

En kommentar

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Visst är det så, att hitta fördelar med att vara överviktig kan vara svårt men det finns trots allt några, jag lovar. En fördel är att en överviktig löper liten risk att drabbas av benskörhet, eftersom man bibehåller sin benmassa vid belastning, och väger man en del så blir det stora belastningar. Jådasåatt…Ha en fin fjärde advent!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.