Omväxling förnöjer kanske?

Jag ska mot min vana skriva några rader så här på kvällen. Kanske höjs bloggkvaliteten en aning om man är vaken när man sitter vid datorn.

På sätt och vis har dagen gått i skrivandets namn eftersom jag dels tappade en lång bloggtext i morse, dels gjorde en intervju för personaltidningen efter lunch.

Jag tänkte börja med att såga begreppet IQ-test ganska rejält. Hur många släpar inte omkring med ett stort lass oro över att någongång tvingas in i ett ovälkommet intelligenstest? Jag var själv rätt nervös när jag till slut gjorde Mensaklubbens test. Hm…ja, det är alltså inte någon förening för tjejer även om man nog kunde tro det, utan en sammanslutning av de som uppvisar en intelligenskvot över 160-170 eller så. Jag har träffat ett flertal sådana och kan inte för mitt liv påstå att jag i vardagen märker någon skillnad mot mer vanliga. Och jag vet jättefina, smarta, verbala, med grymt högt uppskattat EQ(som jag snart ska förklara) som inte vågar närma sig ett traditionellt smarthetstest (det börjar ta slut på synonymer…).

Ja, EQ är då ett betydligt nyare uttryck som mer har att göra med hur du fungerar i relation till andra. Ja, social kompetens kanske man kan säga. Värt mycket mer än den gamla intelligenskvoten. Hur det gick för mig med mitt jäkla IQ-test??? Ja, 105, lite, lite över medel. Men det var definitivt massor av tur då uppgifterna var precis av den karaktären att jag kände mig rätt borta.

Nu är jag i alla fall uppdaterad på mycket norskt. Detta tack vare J som verkligen gick i gång i går. Vi kikade bland annat på Geirangerfjorden. Och var nästan på väg dit och till Hurtigrutten. Varför fick vi svenskar inte så fantastiska vyer? Jodå, Sverige är fint men våra grannars land är extremt mumsigt!

Satans halogenlampsjävlar!!! Ursäkta högsvenskan men dessa lampor är ju fullkomligt livsfarliga. Såg just att min datorläslampa börjat smälta en högtalare som stod säkert 20 centimeter bort. Värt att varna för.  Och då jag ändå är igång – vem fan packar pålägg nuförtiden? Skivorna är så hopplöst intrasslade i varann att tar du en tar du typ 30…Ha! Nu gick den lille kocken igång på fulla varv. Ska riva ost till min morgonomelett ikväll så det är fixat. Meen…då kan man inte blogga. Så godnatt! 

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Ibland tycker jag att man får så många uppslag och minnen i skallen som man vill dela med sig på bloggen så jag skriver, numer, upp stödord i ett dokument så man kan plocka fram det vid idétorka. I början så skrev jag så långa inlägg så jag var tvungen att börja kapa texterna och spara till andra dagar, annars ids ju ingen läsa. Ha en fin dag!

  2. Marja Granqvist

    Jag är inte så imponerad av högt IQ baserat på ett mycket teoretiskt test. Har träffat några sopprötter som sagt sig tillhöra Mensa-klubben. Håller med dig att högt EQ är mycket bättre. Svårt att mäta med test, men tydligt i praktiken.
    Vi satsar på det. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.