Att möta en legend

Till att börja med måste jag backa bandet lite till gårdagen. Som jag kanske nämnt är opinionsbildning en del av mitt uppdrag i IF Metall. För några veckor sedan fick jag uppdraget att skildra medias förhållande till Mona Sahlin. Som är intressant, men vi ska inte förvandla det här till en politikerblogg. I alla fall satte jag mig ner med uppdraget igår. Jag hittade flera intressanta vinklar och det blev till slut en A4 med text som köptes med viss förtjusning av min organisation. Givetvis hoppas jag att texten kommer till nytta där den läses och påverkar. Men samtidigt undrar jag lite över min roll. Det har i många år och i alla tänkbara sammanhang varit så att det är jag som får skriva debattartiklar/ledare/insändare och annat. Jag har inga direkta problem med budskapet eftersom jag inte jobbar med frågor som jag själv inte står bakom. Men ändå…jag skriver ju på beställning och är det riktigt fint? Ord som "nyttig idiot" "opinionsbildarprostitution(finns det ordet?) susar genom palten. Oj, så djup jag är ikväll. I grund och botten är det i alla fall jäkligt kul att kunna använda pennan som vapen, och jag hoppas få fortsätta med det!

Tänk, jag har fått träffa en legend i kväll:). En av VK-bloggens framgångsrikaste som säkert kommer att kunna njuta av sin ålderdom – som inträffar om ohyggligt många år – som välbeställd författare. Det är inte lätt att konfronteras med elektroniska människor i verkligheten. Då jag insåg vem hon var hade jag precis placerat henne i facket sjuksköterskorsomvårdatmigunderallaperioderpåsjukhus…

Ett kul möte i alla fall, precis som alltid när bloggare visar sig existera även utanför cyberspacen!

Onaturligt Odålig Onsdag på er…

En kommentar

  1. Gunnel Forsberg

    Hallå där!
    Så kul det var att träffa dig ”in person”. Ifjol stötte jag ihop med en viss bloggar-rektor med fru på just Kvantum. Jag tror att det kan komma att dyka upp ännu fler bekanta ansikten bland köttfärs och plastpåsar endera dan. Hoppas du inte glömde köpa nåt viktigt nu till midsommarfirande. Ha det gott!!

    Kram Gunnel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.