Om jag hade en miljon…

Det är väl nästan den vanligaste vardagsdagdrömmen och den vanligaste frågan om konversationen känns trög."Va skulle duu göra om du vann en miljon???". Nu är ju en miljon inte så mycket. Ungefär garaget till ett hus eller så, men lite mer än snuspengar i alla fall. För mig skulle det se ut så här:

– 100 000 för att säkra tillgången på bra vatten i huset i Vilhelmina

– 400 000 på anpassning och basrenovering av nyss nämnda hus.

– 20 000 på bilen. Lackbehandling, snygga fälgar, nya däck (ha! där trodde nog alla att jag skulle byta, men den har ju bara rullat typ 3 800 mil och går bra så why?)

– 120 000 på en riktigt fin fullsizejänkare, gärna Cadillac från första halvan av 70-talet eller Pontiac Bonneville/Catalina/Grand Prix 1965. En kanadabyggd Parisienne går också an med eftersom den byggs på cheva chassie o med cheva motor ska den vara betydligt billigare. Säg ungefär 25 %.

– 100 000 i premieobligationer eller nåt annat astråkigt men stabilt. For a rainy day…

– 170 00 på tio strategiskt utplacerade hjärtstartare i Vilhelmina kommun.

De resterande 90 000 fick ligga och skramla på sparkontot för eventuella spontanköp. Observera att barnbarnen inte får nåt. Det beror väl mest på att jag inte har några men ocså på att jag är allergisk mot de inte så få miljonvinnare som uppger att det mesta ska gå till släkten. "Satsa på dig själv" är en devis jag normalt inte ställer mig bakom. men om man äntligen får pengar efter ett långt strävsamt liv, visst kan man unna sig. Men å andra sidan är det kanske att ge till barnbarnen som är den stora glädjen för många?

Tramsfri Tisdag på er. Jag ska alltså inte skriva några blogginlägg:))…

 

2 kommentarer

  1. Maria

    Och om man vill satsa 170 000 på hjärtstartare av sin surt förvärvade ( eller lyckligt vunna, är det ett riktigt ord…) miljon så tycker jag absolut att man ska ”bara tänka på sig själv”!
    Jag skulle nog lägga en del pengar på renovering av huset, som då kunde göras av någon annan… En bil som i alla fall är nyare än den gamla taxin som jag har nu. Och gärna med centrallås.
    Mer då ? Givetvis en resa med familjen, det säger väl alla som vunnit pengar, eller hur? Förmodligen skulle väl barnen få varsin bil när dom blir 18, det är ju ett bra sätt för att få ha sin egen ifred!

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Hm, jag kommer ihåg när man var liten (eller betydligt mycket yngre än idag) då skulle en miljon ha räckt hela livet, usch då, nu låter det ju som om man född i början på 1900 talet, men så var det. Jag skulle nog lägga en del på en ny motor till Camaron (större) och sen skulle alla andra pengar gå åt till alla hål som finns, men skuldfri skulle man i alla fall bli…härligt!!! Ska nog köpa en lott, tror jag, eller två. Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.