Framtiden, en utmaning

Ja, vi har verkligen utmaningar både i stort och smått. Här får ni några smakprov:

 

– Klimatförändringarna. Jag vet inte hur många besserweissers som med svårmätlig självgodhet förklarat att det bara är normala variationer och att det bara är att köra på precis som vanligt och i ordets rätta bemärkelse. Skitprat. Våra barnbarn börjar få det tufft och om 300 år är inte jorden det vi känner.

 

– Fördelning av rikedom. En utjämning måste ske som kanske inte bara är till nackdel för oss. Ett enormt problem eftersom resurserna finns hos de som ska jämna ut sina toppar samtidigt som de politiska besluten som möjliggör detta ska tas där.

 

– Mina privata inkomster. Kommer att vara lite drygt 50% av 2008 års nivå om ett år. Men nudlar är jävulskt gott och nyttigt och köra bil är bara onödig klimatpåverkan.

Jag känner hur omätligt lycklig jag kommer att bli av alla arbetsalternativ den stundande arbetslivsintroduktionen kommer att ge.

 

 

3 kommentarer

  1. B-RW

    Håller fullständigt med dig,måste få berätta vad som präglat mig,alla berättelser från ungdomsåren, dels från din far och min far.Hur det kunde vara,på den tiden gällde det att gå med mössan i hand tacka och buga.Nu är vi där igen,valet 1976,minns jag mycket speciellt det fanns mycket starka krafter både från höger och vänster.Radiobilarna körde och förkunnade om deras budskap alla partier hade sin egen högtalarbil,utom vpk.Varje gång en bil passerade sprang farsan ut på bron och skrek Lars Verner ,Lars Verner.Medans jag och morsan satt vid köksbordet och höll på att skratta ihjäl oss.

  2. B-RW

    Med detta vill jag säga,det här var den lille mannens sätt att protestera mot överheten.För övrigt minns jag ett valmöte igammskola.Arne Säfsten var mötesordförande,tunga debattörer som G,O,LS, osse Brorsan förståss.Men du minns ju hur det gick,som du har skrivit i tidigare blogg.Ångesten låg kvar länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.