Sånt du gärna vill hyra…

Det damp ner en fin katalog från en av allt att döma verkligt välorganiserad firma härom dagen. Där kan man hyra sig en lyft för 5 000 per dag eller en stolpe eller kabel för några tior. Det mesta finns alltså om du ska bygga, måla, gjuta och greja. Men jag kan inte låta bli att undra om det finns andra saker att hyra på andra företag:

– Ett fagert utseende. 300 första dagen, 200 de följande.  För en tusenlapp eller så snärjer du en modern, lagom utseendefixerad kille eller tjej.

– Ett bra nätverk. Rätt dyrt, 1 500 dag 1 och 2 000 följande dagar. Men då ingår tre lokala halvkändisar, fyra idrottsprofiler och en som känner kungen. Idrottsprofilerna kan bytas mot dokusåpastjärnor, då sjunker priset till 300 kr totalt per dag.

– En politikerkontakt. Väääldigt billiga just nu. Tillgången är oändligt större än efterfrågan, men tillståndet bedöms jämna ut sig inom en månad…Just nu femti spänn och en kopp dagsgammalt bryggkaffe med en torr mazarin (det enda politiker äter på tre månader då det är valhöst:-))…).

– En musikalisk superstjärna. I alla fall enligt reklamen: "Passa nu på att köpa Giovanni Spaggethis nya fantastiska CD som sålt 28 miljoner exemplar i Norge". Ingen hyrkostnad. Däremot kan du få viss ersättning om du ställer upp som fodervärd och ser till att han inte gör fler skivor!

 

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.