När frestelsen blir för stark

Det var vid lappkåtan i Lycksele det hände. Plötsligt såg jag det jag inte sett när jag rullade in en halvtimme tidigare på jakt efter pyttipanna och handikapptoalett.

Hon var djupröd och försedd med riklig kromdekor man kunde gnugga på så den glänste ännu intensivare. Bakom det kupiga glaset anades paradisiska fröjder i dess allra mest kulörta form. Och så färgglada de runda där innanför var. Tänk att få leka med tungan och sedan försiktigt suga på  dem…Men livet är hårt. Jag visste att om jag skulle få njuta av tio minuters glädje var jag tvungen att dra upp plånboken.

Samtidigt spelade en annan radiokanal i mitt inre melodin "Det här ska du inte få uppleva här och nu" och själv kände jag mig förfyttad till en annan tid. Men fumligt drog jag upp börsen och famlade fram de pengar som behövdes samtidigt som jag nervöst tittade mig omkring, rädd för upptäckt. "Så här gör inte en funktionshindrad femtitvååring", tänkte jag men rörde efter mycket tvekan springan som var min inträdesbiljett till ljuvligheterna.

Och min krona gled infint, jag vred runt reglaget och kunde hämta ut mitt tuggummi. Ha, jag har inte handlat i tuggummiautomat sedan jag var tio!!! Godkväll!

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag satt och gissade på en bil…sedan en jukebox, men tuggummi, näpp. Jag hade den stora äran, en gång i tiden att fylla alla såna där tuggummiapparater i västerbotten, min gamla, gamla chef, ägde dom nämligen. Synd bara att tuggummina tappar smaken med en gång. Ha en nice kväll!

  2. Maria

    Håller fullständigt med Maria Lundmark Hällsten, vem hade kunnat gissa på tuggummi?? Tja, nog har man varit sugen några gånger men jag har aldrig upplevt lyxen att vara ensam och obevakad i närheten av en sån läckerhet…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.