Reklamen och vårt förhållande till den

"Du som är duktig på att skriva, skriv till TV4 om reklamen som ständigt avbryter" morrade en vän i helgen.

Och den är ju ett av de populärasre objekten då vi klagar på kommersiell tv. Och verkar bli frekventare och högljuddare ju intressantare program.

Men för den som inte vet kan  jag berätta att det var närmast omöjligt att se en film i New York. I alla fall på 80-talet som jag minns. 30 minuter film innebar minst 20 minuter reklam. Fruktansvärt!

Då var det lite annorlunda då bioreklam var den enda tillgängliga. Ja, det var nästan lite festligt! Men visst finns det roligare och oroligare fortfarande. ICA Stig har väl lyckats bäst. Bra snuttar som ofta byts ut. Medan däremot ett byggmaterialföretag ståtar med en bräkande rambokopia med ett budskap som ingen förstår.

Och bolaget som ständigt är priceless kan också vara påfrestande.

3 kommentarer

  1. Maria

    Reklampauser är jättebra! När ska man annars hinna byta tvätt i i tvättmaskinen, göra en kopp the eller t.o.m. ta en snabb dusch?? Jag jobbar kväll ibland och hinner prick hem till ett helt ”omissbart” program på tisdag och onsdag kväll och då får man ju helt enkelt vara lite effektiv. Så tacka vet jag för reklampauserna…

  2. Marja Granqvist

    Jag gillar inte Tele 2’s svarta får… så fånigt. För att inte tala om ’slemmiga hosttrollet’ och ’lilla hungern’. Är det vuxna människor som på allvar har räknat ut att ’hittepåmonster’ nog säkert går hem hos dumma TV-tittare.

  3. Miss Minnalainen

    Reklam är som ett dubbeleggat svärd, visst den kan vara irriterande eller indirekt hjärndödande. Men hur kul är det att kolla på en tre timmar lång dokumentär om Napoleon och aldrig få tillfälle att kasta vatten och bre en smörgås utan att missa nåt spännande?
    Däremot satt jag och såg på Mrs.Doubtfire på vhs-kasett som vi spelat in på tv4 för MÅNGA år sen. Då var det ett enda reklamavbrott men då höll det på i säkert femton minuter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.