Ett videotiskt problem

Det står en video på min köksbänk. Jag erkänner öppet att så är fallet. Alltså VIDEO !!!!, en sån där grej som du stoppade stora plastlådor i och kunde sedan njuta av en film av något slag.

Det är alltså inte DVD, Blueray, Greenfeet, Whiteboard eller något annat format som den moderne svenskenkan förväntar sig. Den köptes 2005 men hann knappt användas innan DVD:n gjorde sitt intåg och mitt problem är enkelt men kanske lite generationsrelaterat. Vad ska jag göra av den?

För icket att jag tänker fråga någon i omgivningen om de vill ha den. Då blir jag ju fulltändigt kategoriserad som gammal stofil med stärkkrage, Raketost och telefon med nummerskiva. Ni vet en sån som hävdar att Volvo PV är den bästa bil som byggts. Och vem tar den risken??

Samtidigt bär det mig emot att slänga ett styck ny och oskadad (hoppas jag i alls fall den har inte varit inkopplasd sedan 2005…) teknik enligt moderna principer.

Så den står där och glor och ger mig dåligt samvete.

Redan på 80-talet försatte en jämnårig kompis en tjej som jobbade på ett stort varuhus i chock då han frågade efter en "sydväst". Hon var övertygad om att det var Dolda kameran.

Så det är lätt att bli omodern. God morgon…

3 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Vi kör med vhs, vet inte hur många gånger jag suttit och svurit över dessa dvd skivor med tusen olika valmöjligheter, nä tacka vet jag att spola dit man vill och där man stannar där står det still 🙂 Fast vi har en kombinerad sak, så vi kan se på både och. Haha…sydvästen var bra.

  2. Marianne Lindström

    Ja man undrar vad tekniken är på väg igentligen, blir ju bara mera avancerat, så man blir inte klok om man köper en ny pryl och man måste ta till med brukanvisningen som kanske står på annat språk så då blir det ju inte lättare,men man få nog hålla sig till det uråldriga som. Dvd och video, det funkar,

  3. Marja Granqvist

    Hur omodern är då inte jag? Jag använder min videoapparat varje dag… spelar in program eller filmer på TV som jag inte hinner se just då. Sen kan jag spola förbi all denna förb—-de reklam.
    Det kan vara svårt att hitta tomband, men tills vidare har Clas Ohlson haft dem.:)
    Ja, jag vet att det nu finns TV-apparater med inbyggd inspelning m.m.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.