Videostrul löst

I skrivande stund väntar jag på en flicka som ska avlasta mig bördan av en videogramuppspelningsapparat. Den ska lyckliggöra en ännu mindre flicka med mysiga barnfilmer, vilket måste räknas som ett hedervärt uppdrag.

Så småningom kommer den kanske att placeras i mormoderns ladugård och stimulera kossornas livsmiljö med trevliga musivideos, s k "milkshakes". Observera att det hittar jag bara på men det var kul att skriva!!! Men det skrevs ju en gång en bok "100 sätt att använda en död katt" så varför inte "Några idéer för användning av gammal video".

Ett alternativ är att placera en väldoftande ostbit som lurar in omisstänksamma möss. Då luckan slår igen sitter de i fällan och kan sedan bäras ut i skogen och släppas loss.

Det är också ett lysande gömställe för hushållskassan, för man kan konstatera att det är vääldigt osannolikt att någon snor en gammal VHS.

"VHS-kast" kan bli en ny gren i byatävlingar där då förstås längstkastande vinner.

Uppspikad i ett träd vid stugknuten och lätt anpassad kan den fungera som en högteknologisk fågelholk. för de mindre arterna. Smörsångaren och den lätt slemmiga porrpippin (eller var det "pippa?") trivs och babybirden förekommer rikligt.

För övrigt kan ni notera att det här är den enda text som producerats i Sverige idag som inte uteslutande handlar om Håkan Juholt…

2 kommentarer

  1. Per

    Hej Ingo.Alltid kul att läsa din blogg och det här va JU en av dom underfundigare,dom gillar jag. Kan konstatera att jag äger en video oxå,har ingen aning om den går fortfarande,men den står kvar. Kan avslöja att jag är en gammal kompis till din hyresvärd,brukar va i verkstan ibland,vi har även setts på den där lilla fabriken på andra sidan älven som gör hytter,där jag för övrigt jobbar kvar. Kan konstatewra oxå att du åkte dit lite grann ändå,som inte uteslöt Juholt heller :-)) PER

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Men du, varför inte tömma din gamla VHS på allt innehåll så du bara har skalet kvar, inuti sätter du in värsta dvd/blueray och allt vad det nu heter…för en dag, vet du, kan ju VHS vara jätte retro 🙂 eller kanske inte. ”funkar också som barnvakt, det vet vi, för både Theresé och Nicco har fastnat med handen i ”bandhålet”, hehe…nä nu var jag grym, men det var sant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.