Legender ur mitt perspektiv

Det här med "legender" vad det nu egentligen innebär är olika. Många har en artist högst upp på sin idol-lista, många minns Olof Palme och andra menar att större än Bertil Perrolf kan man bara inte bli. Till exempel.

Jag har några andra namn: Jag växte upp med texter av umesonen Anders "Bostic" Envall. Han skrev i flera motortidningar, främst Bilsport och var/är en sanlös ordtrollatre. Hans gatbilsreportage från Köpenhamn nån gång på 80-talet i nyss nämnda tidning är nog det roligaste jag läst! Dessutom kanske legendstatusen stärks av det faktum att vi aldrig pratat. Däremot såg jag honom i den nu avsomnade affären Autoshop en gång. Jag tror att han är en duktig filmmakare i Göteborg nu om hann inte hunnit byta bana.

 

Nära honom ligger en kille jag nog egentligen inte har så mycket gemensamt med, om han är "höger" så är jag "vänster" om man säger men jag beundrar hans enorma kreativitet och arbetsförmåga. Kjelle Gustavsson är namnet och han är skapare av en annan stor motortidning,  Power Magazine. Allt är ju inte svart och vitt här i världen, vi har som sagt inga grundvärderingar gemensamma men då jag träffade honom på bilträffen Power Meet 1993 var han jäkligt trevlig!

Under perioden då jag åkte raggarbil träffade jag några figurer som så småningom blev legender i vissa kretsar, dock kanske inte i mina. Legendstatusen fick de postumt efter ett ofta rätt struligt liv så det är lika bra de får fortsätta att vara anonyma…

Men närmast de flertalet menar med legender var jag på Sweden Rock Festival 1999 då vi nästan satt i knä på Deep Purple på en gräsmatta under en spelning med Entombed.

Det var några legender. Håll till godo…

3 kommentarer

  1. Per

    Hej Ingo. Drar på smilbanden när du nämner Bostic. Om man backar bandet en si så där 37 år då va Bostic hemma hos oss. (kompis med brorsan då) När han skulle hem då höll han på skrämma slag på käre mor,han slängde sig rakt bakåt utanför vårt köksfönster,fejkade nåt slags spasmer,benen ryckte och for dessutom ropade han Flärke,Flärke!av alla ord. Inom en grisblink gick han sin väg som inget hänt. Lite typiskt Bostic infall (anfall) på den tiden. Rolig och alltid hände det nåt fick jag erfara när jag vart lite äldre,men det lämnar vi här :-). Ha det. Per

  2. Sören Fjellstedt

    Läste Precis Pers kommentar för Bostic över telefon och han skratta gott och sa att det var ett ord som inte fanns innan han sa det och det finns tydligen en uppsjö med sånna ord som finns efter att Bostic sagt det men ordet Flärp har aldrig haft någon betydelse….om nån nu trodde det…. Jobbar med film i Göteborg och är även här en av de främsta (den bästa) inom sitt område.
    Kjelle Power kör på som inget hänt och nyttjar dygnets 29 timmar till å leka med bilar och bilträffar finns ingen bortre gräns för dessa två herrar.

    Deep Purple har jag ingen koppling till……

    Men en annan legend är en kille som jag minns vid namnet Fullsize forever han åkte omkring i den tyngsta bilen totalt sett i Vilhelmin (Oldsmobile 98 1972) på glada åttiotalet, Han fajtades om titlen med den RIP Sam Wiktorssons (Buick Limited 1973)

    Fullsize forever hade aldrig ett skämt å skratt långt borta och för att knyta ihop denna historia så bor Fullsize forever på Storgatan i Umeå och det är den gata där Bostic växte upp på 1C där la han sina första svarta streck och skrev sina första riktiga meningar….

    Sista legenden är Hakkas Berra men det är en annan historia

    Flärp flärp på Er

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.