Petter Nilsson(SD)

Sjuklöverns politik stänger BB i Lycksele!

Politikerna har behövt agera avseende BB i Lycksele. Likväl som för CFOG i Skellefteå.
Som jag tidigare skrivit om så handlar det nu om akuta åtgärder.
Därför har SD sökt stöd hos övriga partier för att kunna hantera detta inom regionstyrelsen snarast.

Våra förslag
1. Begära att förvaltningen ser över resurstäckningen för kvinnoklinikerna – regionstyrelsen särskilt lokalerna.
2. Verka för att tillräcklig mängd personal erbjuds starka ekonomiska incitament att byta arbetsplats temporärt för att säkerställa en grundläggande trygghet för förlossningsvården i inlandet. Samt säkerställ att resurserna för ändamålet tillförs från regionstyrelsens ram.
3. Säkerställa att investeringsramen är tillräcklig för iordningsställandet för kvinnokliniken i Skellefteå (CFOG) enligt tidsplan, och bereda detta vidare i december i år samt februari 2022.

Inga övriga partier har sett behovet av detta. De har istället tillsammans fortsatt med floskelpolitik. Vissa till och med önskat tillsätta samordnare och ytterligare administrationskostnader för att göra arbetet klinikerna redan gör (effektivisera arbetet).

I värsta fall symbolpolitik som leder till administrativa kostnader (vilket beklagligt nog blivit regionpolitiker-standard inom såväl alliansen som hos den socialdemokratiska majoriteten).

Länsklinikerna kom till för att just ta tillvara på regionens resurser på bästa sätt. Låt vara att vi principiellt är skeptiska till länskliniker – och den strukturen i sig. Samtidigt, det ursprungliga argumentet bakom länskliniker – att kunna skapa en jämlik vård och använda gemensamma resurser optimalt. Där har man mycket att visa.
I synnerhet när läget är särskilt svårt i ett närsjukvårdsområde inom länsklinikens område.

Jag är övertygad om att ett behövligt steg för att särskilt säkra BB i Lycksele under jul och tryggheten för inlandets kvinnor rimligen är att erbjuda starka ekonomiska incitament för personal i andra närsjukvårdsområden inom länskliniken.
Att tillsätta en samordnare tar i sig tid. Att dessutom be den personen utreda något innan eventuell julstängning är uppenbar symbolpolitik som endast kan orsaka ytterligare administration.

Till övriga partier: släpp prestigen och ta lite ansvar för en gångs skull.

 

Etiketter: , , , , , , , ,

16 kommentarer

  • Petter Nilsson (inläggsförfattare)

   Förstår att inlägget kanske inte är helt klart. Allt finns emellertid där.
   Vi talar om en länsklinik. Länsklinikerna kom till för att kunna samorganisera resurser.
   Därav vårt förslag nr 2.

   2. Verka för att tillräcklig mängd personal erbjuds starka ekonomiska incitament att byta arbetsplats temporärt för att säkerställa en grundläggande trygghet för förlossningsvården i inlandet. Samt säkerställ att resurserna för ändamålet tillförs från regionstyrelsens ram.

   Starka ekonomiska incitament kommer behövas, för att personal ska vara bekväm med att arbeta i en annan ort under jul.

   Det sagt så har jag tidigare skrivit om att även verksamheterna i närsjukvårdsområdena förtjänar en eloge för att de dels arbetat i enighet med SD:s initiativ från i våras (söka bemanning utanför ramavtal), samt att – vad jag förstår – man försökt göra vad man kan inom närsjukvårdsområdena. Tyvärr har det inte räckt till, iallafall ännu.

   Du kan jämföra hur mycket de olika partierna lägger på sjukvård här (tips: SD lägger konsekvent mest).

   Visst är det åt helsicke att övriga partier inte lägger tillräckligt på sjukvård, och att man konsekvent bortprioriterat den. Men självklart får det också följder.

 1. Kim

  Med tanke på dagens datum hade man ju kunnat hoppas på att inlägget även behandlade Kristallnatten. Eller är det ett problem mot väljarbasen?

 2. Brorson

  Först var det skallmätningar, och nu vill inte företrädare för samma ideologi att det ska födas fler samiska barn. Renskötseln är ju ändå på fallrepet, när djuren störs av vindkraftparkerna på renbetesmarkerna.

  Sett till Sverige som helhet, så har ju förlossningsvården ersatts av abortvård. Barnmorskor, som vägrar delta i dödandet, har yrkesförbud i Sverige. Inte konstigt att få vill bli barnmorskor. Inte i någon annan del av sjukvården är vårdpersonalen skyldig att döda sina patienter. Men barnet, som väntar på att födas, räknas kanske inte som patient? För något år sedan bestämde Socialstyrelsen att även barn som föds levande ska dödas, om det var meningen att barnet skulle aborteras. Detta sedan det framkommit att personal på förlossningen hade räddat sådana barn till fortsatt liv.

  Detta var en tidsförskjutning, eftersom personalen spontant hade räknat tidpunkten då barnet är ute ur modern, som tidpunkten då ett barn förvandlas från cellklump till människa, med mänskliga rättigheter.

  Men vad spelar det egentligen för roll, när framtidens knappast blir förlösta av svenskutbildade barnmorskor. Om några generationer har alla svenskar en annan hudfärg än den vanligaste idag.

  Och om vi sedan ser till livets slutskede, så har ju regeringen givit Folkhålsomyndigheten fria händer att förkorta äldres liv, med argumentet ”De ska ju ändå dö”. Nu, när coronan åter har tagit fart i andra europeiska länder, och man ökar testningen för att hejda pandemin, har FHM beslutat att minska testningarna i Sverige.

  För att svenska folket ska veta hur illa det är inför det kommande valet. Ja, nog sjuttsingen märks det att vi svenskar inte har samma kollektiva minne av krigets fasor, som de länder, som var ockuperade under andra världskriget.

  De danska sossarna har en otroligt mycket större respekt för danska liv än svenska sossar har för svenska liv. Svenska folket är ju tydligen utbytbart.

  • Mique

   Varför är du så bitter på allting svennetomte? Du lever i ett av världens rikaste länder, ändå så gnäller du. Passar det inte, så föreslår jag att du flyttar till ett annat land. Ryssland, Ungern, Polen eller Belaruss, tar nog gärna emot dig med öppna armar. Det är väl bara bra att vi invandrare tar över mer och mer, så att det blir ordning och reda i Sverige. (N)SD(AP)or har inte i det här landet att göra!

 3. Kenth

  Sverige är ett rikt land…
  Dess medborgare är fattiga…
  Välfärden slösas bort på bidrag
  till andra länder…
  Så kontentan är att korthuset sverige
  kommer att falla tungt och det kommer
  ske om ingen stoppar eländet.

  • Mique

   Lilla svennetomte, menar du att brunskjortan Jimbo, ska sätta stopp för det som du kallar för ”eländet”? Om du tycker att allt är ett elände i Sverige, så ta och flytta till ett annat land! Så vi slipper läsa ditt eländiga, jantefjantiga gnäll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.