Petter Nilsson(SD)

Umeå behöver iaktta försiktighetsprincipen!

Dagens livesändning:

Under kommunfullmäktige igår så behandlade kommunen årsredovisningen. Mitt fokus låg kring årsredovisningen.

Jag lyfter i vanlig ordning att mer medel behöver gå till kärnverksamheten. Det vill säga mer pengar behöver sättas på personal i äldreomsorg, skola osv.
Det finns effektiviseringar att göra inom politikerorganisation, kultur, osv.

Jag lyfte också ett varningens finger för att investeringskostnaderna kan visa sig vara en glädjekalkyl (eftersom vi har en viss inflation – och det inte är inräknat), och poängterar vikten av att dels använda sig av befolkningprognos, och inte befolkningsmål.

För det kostar att växa.

Det går inte att ha en alltför tilltagen prognos och investera i ytor som kommunen inte behöver. Det ger inte medborgare ett rimligt värde för de investeringar som politikerna gör.

Lyfte också det orimliga i att exemplifiera goda investeringar med den väldigt dyra färjan som sjösatts. Något bland annat Socialdemokraterna och Liberalerna gjorde under gårdagens kommunfullmäktige.

Ska kommunen kunna erbjuda bra välfärd framöver så måste vi också investera rimligt.

Någon mupp som angrep mitt synsätt för att vara brunt, någon annan som tyckte att man skulle hålla isär bolag och kommun – i stället för att se dem som koncern. Men ser inga skäl att bemöta det, annat än att säga att man förstås måste se bolag och kommun som en organism.

Här återfinns en länk till debatten!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Marko

  Lägg pengar på det som behövs för att samhället fungerar.
  Lag och ordning, vård, infrastruktur.
  Resten privat.
  Avveckla alla tjänster och myndigheter som berör annat.
  Vi har prövat socialism nu, det fungerar inte.

  På tal om socialism så ser jag att S fortsatt enbart är upprörda och intresserade av att medborgarna ska betala deras fjällstugor.

 2. Kim

  Kommunen ligger oerhört många år efter i sina investeringar (och sitt underhåll), så oavsett det orimliga och tvivelaktiga befolkningsmålet behövs investeringsbudgeten.

  I övrigt håller jag med om att färjan, väven, busstorget, badhuset, kolbäcksbron mm är exempel på osedvanligt idiotiska ”investeringar”. Samma funktioner hade kunnat fås för betydligt mer rimliga pengar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.