Petter Nilsson(SD)

1 Maj: Plastpåseskatten fyller två år idag!

Morgonens livesändning:

1 maj 2020 infördes den märkliga skatten på plastkassar och påsar. Har som bekant lett till att fler engångsplatspåsar säljs – vilket leder till att påsar av ej återvunnet material säljs. Påsar som ofta importeras till Sverige vilket bidrar till ytterligare utsläpp.

Därtill har forskning visat att alternativa påsar såsom bomullspåsar kan behöva användas upp till 400 gånger mer än platspåsar för att vara effektiva ur resurssynpunkt.

Idiotisk skatt, och beklagar att behöva gratulera den på tvåårsdagen.

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

14 kommentarer

  1. Selma

    Det var L, tillsammans med C, S och MP, som drev igenom plastpåseskatt i Sverige….Men inget av partierna ångrar sig och driver att skatten ska tas bort. Hmmm

    • Marko

      När togs en skatt bort?
      Vi har världens högsta totala skattetryck
      Skatteintäkter ökar enormt med höga el och bränslepriser.
      Vad är agendan?
      Jo, prio 1 är att öka skatter än mer.
      Den enorma sosseapparaten är dyr i drift.

      • Kim

        Du har verkligen ingen koll på skatteläget?
        Många skatter har tagits bort genom åren. Kollat på tex värnskatten? Problem med den?
        Vilka källor har du på att Sverige har världens högsta skattetryck? I synnerhet för företag?

        Tillbaka på ämnet så är ju plastpåseskatten i sig ett enda slag i luften. Klassisk plakatpolitik.

  2. Mique

    Har kommunisterna blandat LSD i Umeås dricksvatten!? Herr Nilsson, är verkligen ute och cyklar i badkaret! Alla undersökningar, visar med all tydlighet, att försäljningen av plastbärkassar och plastpåsar i Sverige, har minskat drastiskt, sedan skatten på plastbärkassar och plastpåsar infördes.

    • Bättre förr

      Visst, men inget tyder på att nån egentligen har tjänat på det. Köpte själv lite fler plastkassar före prishöjningen, och de räcker än. Redan innan skatten använde vi oftast begagnade plastkassar, de räckte en 5-10 handlingar i regel…Problemet är att plast är ett bra material, som sköter sitt jobb excellent till låg åtgång av material. Och nedskräpningen av plast beror mest på plast från andra länder som förs hit med vattnet, svenskar skräpar inte ner mycket (i genomsnitt). Och där är det ingen plastskatt…

    • arbetare

      Självklart har försäljningen störtdykt av de numera så dyra svenska plastkassarna tillverkade av återvunnen plast eller biologiskt nedbrytbart rörsocker .

      Däremot blomstrar internetförsäljningen av mindre miljövänliga icke beskattade plastprodukter från Tyskland , vilket givetvis bidragit till den ökade användningen av rysk råolja och gas .

      Business as usual alltså….

  3. Marko

    Bolund
    ”varje dag så strandar det valar och delfiner som har magarna fulla med plastpåsar”

    Inga delfiner har dött i Sverige pga det på 2 år så då funkar det ju.

    Hjärntvättad vänstern hyllar.
    Vi andra ser bluffen och undrar när alla andra bluffar ska rämna.

  4. Marko

    Idag är det inte fake news utan fake tåg där sosseriet låtsas vara för arbetare och går hand i hand med antidemokratiska LO.
    Vad står på plakat?
    Ja till marknadshyror!
    Nej till LAS!
    Nej till billigare bränsle!

    Gissar merparten i tågen nuförtiden får sin försörjning via skattemedel genom partiet.

  5. Håkan

    Tänka sig att gå ut demonstrera mot all skit som man själva har skapat.Men det är som när man lyssnar på Statsminister Andersson att S kom till makten igår.Då har man mer eller mindre med några korta avhopp haft makten i hundra år.

  6. brorson

    ! maj har blivit arbetsgivarrörelsens dag. För arbetsgivare med partibok i S, vill säga. Arbetsgivaren Anderas Lundgren har nu beodrat Kommunalarbetare förbundets medlemmar att visa sin lojalitet mot honom under parollerna ” Kom med oss och demonstrera för rättvisa, solidaritet och hela världens fred”. Det var bara några veckor sedan denne hycklare ville skicka mer vapen till Ukraina med motivering )i samma inlägg) att ukrainska soldater skjutit tillfångatagna ryssar i knävecken. Begriper inte denne S-arbetsgivare att Ryssland svarar med fler egna vapen. och rensar slagfälten med långskjutande artilleri, innan de ryska trupperna avancerar och att Biden svarar med ännu fler Nato-vapen, att tredje världskriget närmar sig, om det inte redan har börjat?

    Sådana som denne krigshetsande (under alla andra dagar än 1 maj) arbetsgivare, solkar ner minnet av Olof Palme, som arbetade för kärnvapen-nedrustning och icke-spridning av kärnvapen. Dagens svenska socialdemokrati skickar vapen till Ukraina för att försvara varje lands rätt att hysa amerikanska kärnvapen på sitt territorium. Hur ska Sverige som blivande Nato-land kunna säga nej till kärnvapen längs den svenska Östersjö-kusten? Det talas redan bland svenska Nato-anhängare om att Nato borde starta ett preventivkrig mot Ryssland. Sett från det motsatta väderstrecket har kanske Ryssland startat ett preventivkrig mot Nato?

    Den rätta parollen i ett traditionellt socialdemokratiskt 1 maj-tåg borde vara ”Skicka inga vapen – skicka fredsaktivister”. Sista gången jag gick i ett socialdemokratiskt 1 maj-tåg (det var inte så många år sedan) gick hurtbullarna så fort (för att få det hela snabbt övertökat?) så att jag inte hann med, utan blev ett eget enmanståg, som halkade efter alltmer. Ingenting för en pensionerad arbetare med ett i.o.f.s. ganska ringa rörelsehinder. Jag får leva på minnet, när jag demonstrerade tillsammans med Olof Palme för svensk alliansfrihet och hela världens fred.

    Jag skulle gärna demonstrera mot platspåseskatten, som är en straffskatt för fattigpensionärer, som varken har egen bil eller färdtjänst (inte tillräcklig svårt handkapp) och inte kan bära hem matvarorna i papperskassar i snöglopp, regn och rusk .En sådan skatt hade aldrig varit möjlig att införa under Palmes tid.

  7. brorson

    Holmlund nöjer sig inte med kritik mot den ryska stats- och militärledningen, utan angriper även ryssarna som folk, vilket är hets mot folkgrupp. Nu anklagar han ryssarna för att ha stulit guldföremål från ett museum i en stad, som för tillfället står under rysk militär kontroll, men kan utsättas för ett ukrainskt motanfall när som helst. Jag vet inte mer om saken än det som Holmlund har skrivit, men det utesluter inte att ryssarna velat rädda den 2.300 år gamla guldskatten från förstörelse eller för att stjälas av verkliga tjuvar. Tillvägagångssättet tyder inte på att vanliga tjuvar, som stjäl guldföremål för att smälta ner dem och sälja guldet, varit i farten.

    Om inte skatten lämnas tillbaka till museet efter kriget, kan det finnas anledning att anklaga ryssarna för stöld, Just dessa föremål torde ha en så stor världshistorisk betydelse, så att de torde kunna räknas som världsarv och alltså inget som vare sig vare sig Ryssland eller Ukraina har ensamrätt till, ungefär som mormors vigselringar, även om Holmlund i sin enfald tycker det. Ett verkligt lågvattenmärke av en person, som varit kommunalråd i ”Nordens kulturhuvudstad”.

    Ågren är väl inte mycket bättre, som vill avbryta vänortssamarbetet med en rysk stad,, som ligger i de gamla svenskbygderna i Fjärrkarelen ,Borde inte företrädare för den ryska staden bjudas in till Umeås 400-årsjubileum, för diskussioner om bl.a. det gemensamma kulturarvet, och Rysslands ansvar för de delar därav, som av olika anledningar kommit under rysk kontroll?

  8. kenth

    Plastpåseskatt? Borde ändras till påsskatt…Den tas ut på alla påsar även
    de som liknar plastpåsar men är tillverkad av annat materia.

  9. brorson

    Ukraina är ett land långt borta med en komplicerad historia, som vi vet väldigt lite om. Men den omtalade guldskatten kan härröra från den kultur, i vilken en av mänslighetens största uppfinningar tidigare hade gjort: hjulet. Och kanske även var urhemmet för de indoeuropeiska språken. Men detta är inte det historiska Ukraina, utan Krimkhanatet (som halvön Krim bara är en mindre del av) och som erövrades av Ryssland från Turkiet och senare slogs ihop av tsarerna eller kommunisterna till en gemensam administrativ enhet. Om någon nu existerande stat har större historisk rätt till denna guldskatt än någon annan stat, så är det alltså varken Ukraina eller Ryssland, utan Turkiet.

    Men enligt fredsavtalet med Turkiet under 1700-talet ska Krimkhanatet tillhöra Ryssland under all framtid. Vilket därför torde vara svårt för Nato-medlemsstaten Turkiet att motsätta sig. Hollunds fantasier om Rysslands avsikter, att utplåna den ”ukrainska” kulturen, som Holmlund fått från krigshetsare, som försöker driva in Sverige i Nato, borde vara pinsam för den svenska socialdemokratin.

    Ska en svensk Nato-anslutning bygga på sjukliga fantasier om ett för oss obegripligt krig långt borta? För mig ser det ut som om Ryssland är i färd med att återerövra det forna Krimkhanatet. Hur har Lundgren tänkt att svenska vapen ska bidra till fred i det kriget, som han i likhet med andra sossar inte ens vet vad det handlar om? Ska svenska soldater under Nato-flagg skickas ut i krig, som inte ens den svenska regeringen vet vad de handlar om? Enbart för nöjet att döda ryssar eller något annat folkslag, som av Holmlund utpekas som lögnare och tjuvar? Skrapa lite på en partitrogen sosse och rasismen lyser igenom!

    Svarta Havet var för Rysslands erövring av Krimkhanatet ett turkiskt innanhav i ännu högre grad än Östersjön var ett svenskt innanhav.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.