Petter Nilsson(SD)

Den gångna veckan 18! Söndagspodd med Per Carlberg (SD Tyresö)

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Jonsson

  Lilla Mp fick vara med och debattera. Har de så stor makt, alltså?
  Stenevis svar, i klippet, är en lång utläggning om vilken politik som orsakade upploppen i påskas. Dock avslutar hon ordflödet med påståendet att alltihop berodde på nåt annat, utan att ange vad det var.
  Smygindoktrineringen finns sedan länge i svenskt tryck, väldigt ofta i skönlitteratur, feelgood och deckare. Exv. behövde deckardrottningen och hennes manlige sidekick, utfyllnad i sin förra 600-sidors deckare. Skulle inte bli förvånad om detta upprepas i senaste boken, med samma järnrör osv. Blir säkert tv-serie inom kort.
  Många kommer bli förvånade när de drabbas av fattig-Sverige. Varför det händer – det kommer Stenevi, garanterat inte att vilja svara på i TV.

 2. brorson

  Mp lever i ett eget utanförskap. Och det är en grov missuppfattning att extrema islamister vill ha parallella samhällen i Sverige. Det vill kanske mer ”moderata” muslimer, som kan tillåta den kristna minoriteten att ha sina egna seder och bruk, och t.o.m. egna lagar, i ett framtida muslimskt Sverige. För det är ju dit vi är på väg, tack vare alla fanatiska ateister, som inte begriper, att försvinner en religion, så kommer en annan i dess ställe.

 3. Kenth

  Är det för hårda ord för mjuka sverige att det faktiskt behöver krävas att de som kommer hit
  från utlandet får rätta sig efter vårat…inte dra hit deras seder o bruk?

  • Mique

   Svenska pensionärer som bosätter sig i Spanien, anpassar sig absolut inte efter de seder och bruk, som råder i Spanien. De svenska pensionärerna klumpar ihop sig, i sina egna små områden. Svenskarna umgås ej med den spanska lokalbefolkningen. Svenskarna besöker, i stort sett, enbart engelska och tyska barer och restauranger. Svenskarna kräver att den sextioåriga försäljaren, i den lokala brödbutiken, ska vara kunnig i det engelska språket, med motiveringen, att engelska är ett världsspråk. Faktum är, att det är fler människor i vår värld, som har spanska som modersmål, än antalet människor som har engelska som modersmål. Att gå en kurs i spanska språket kommer inte på fråga. Storhetsvansinnet stiger storsvensken över huvudet vid äldre dagar!

   • Drutten

    Angående språkkunskaper. Ja håller med om att ska man bo i Spanien eller vilket land som så får man lära sig landets språk, detta gäller ju då också förstås alla invandrade till Sverige. Vi ser och hör idag att det är många som ska vårda gamla som inte behärskar det svenska språket och det kan i vissa fall leda till vanvård eller felbehandling. Om man inte kan språket så kan det också bli fel i dokumentationen i journalen.
    Jag vet ju inte men kan det äga sin riktighet att svenskar i spanien KRÄVER att brödhandlaren ska kunna engelska? Naturligtvis… skulle jag flytta till Spanien eller annanstans så skulle jag verkligen bemöda mig om att lära mig språket så jag kunde ta mig fram och sen få ut så mycket jag kan av min vistelse där. Vare sig man flyttar ut från Sverige eller hit så bör man väl lägga manken till att lära sig språket var man än kommer, det är väl det minsta man kan göra. Livet blir ju så mycket lättare om man kan språket även om det krävs ganska mycket av någon som kanske redan innan inte haft speciellt lång skolgång eller inte någon alls. Det är ju inte heller lätt att lära nytt språk ju äldre man är. Men vill man så kan man men oftast vill man inte eller ids inte man tar hellre den lätta vägen och vill istället leva i trygga zonen och det är ju synd då man då går miste om så mycket i det nya landet.

    • brorson

     Annie Lööfs angrepp mot SD och Jimmie Åkesson, var både skamliga och omdömeslösa. Skamliga eftersom inget annat parti har haft en nazist på en så framskjuten plats som just C. Och vi talar nu inte om 1930-talet, för då var C det mest extrema partiet ifråga om rasbiologin i Sverige. Nazisten Per-Olov Sundman dominerade inte bara Centerpartiets kulturpolitik, utan även svensk kulturpolitik i stort från sina positioner både i Sveriges riksdag och i Svenska Akademin. Nazisten Gustav Ekström var revisor i SD:s Malmö-avdelning under avdelningens första verksamhetsår .Förvisso ett skamligt kapitel i partiets historia, men har Ekström haft något som helst inflytande på partiets utveckling? Och idag? Omdömeslöst, eftersom Annie Lööf genom sina osakliga utfall har hällt bensin på de etniska konflikterna i dagens Sverige.

     JÅ gav tydligare besked än tidigare. hur SD har tänkt i de kontroversiella frågorna, vilket var bra, men det minskar ju också utrymmet för liknande alternativ. Jag har framlagt min egna åsikter i frågan om utvisning av familjer, att det huvudsakligen ska vara ett alternativ till familjesplittring.

     Svenska politikers förtjusning i att splittra familjer, och godtycket när detta sker och rättslösheten för drabbade familjer – och inte minst för de tvångsomhändertagna barn som låses in i fängelseliknande HVB-hem, har utlöst mycket kritik utomlands, inte minst från muslimska länder. Men även från Europadomstolen för mänskliga rättigheter. Utvisning av hela familjen är kanske ett bättre alternativ, när föräldrarna inte har gjort något ont mot barnen?

     På vilket sätt skulle detta vara rasism? JÅ poängterade att uppehållstillstånd kan återkallas. Det sker ju av många olika orsaker. Och jag har skrivit att man i första hand bör försöka få frivilliga lösningar med de familjer, som har så svårt med anpassningen till svenska lagar, seder och bruk, att utvisning av någon familjemedlem kan komma ifråga.

     Den andra frågan gällde ”gryningsräder”, som är ett obehagligt ord. Men det handlar ju om personer. som vistas illegalt i Sverige, bor illegalt, tilltvingar sig andras bostäder. Och det är nästan alltid legala invandrare som drabbas av denna våldgästning. Detta förekom i Sverige under medeltiden, när soldater inhystes med våld. Vi minns detta från skolan, när vi har läst om de s.k. fridslagarna. En av dessa lagar var husfrid, alltså ett förbud mot våldgästning. Om någon är rasist i det här sammanhanget. så är det Annie Lööf, som menar att invandrare inte ska ha rätt till husfrid.

     Det har förekommit en del förslag i debatten, bl. a. att spåra upp våldgästare genom granskning av el- eller vattenförbrukning, om den år onormalt hög i förhållande till antal folkbokförda i lägenheten. Ett förslag från mig är att häva tystnadsplikten för brevbärare, vilka som får adresserad post. Så skulle ju också små, billiga lägenheter som används som postadresser för personer som inte bor där. utan kanske i andra länder, upptäckas. Jag har hört från en brevbärare att sådant förekommer. Sexton vuxna män, som fick sin post till samma enrummare.

     Jag föreslår nu att det införs en lag, som tvingar fastighetsägare, bl.a. kommunala bostadsbolag, att veta vilka som bor permanent i deras lägenheter, Men då måste de ju ha rätt att göra icke-föranmälda inspektioner av sina lägenheter. Hur ska den rätten utövas? Genom särskild personal? En känslig lagstiftningsfråga.

   • Marko

    Det är hemskt med alla outbildade svenska män i Spanien som kastar sten på den spanska polisen och lever på bidrag.
    Håller med.
    Alla spanska rasister behöver mycket högre skatt för att försörja dom.

 4. brorson

  Utländska turister, och andra tillfälliga besökare, ska följa svensk lag under vistelsen i Sverige .Det gäller även gästarbetare och gäststudenter med flera år till examen. Men ingen kräver att de ska leva som svenskar efter återkomsten till hemlandet. Men om någon är en flykting, om så bara med ett tillfälligt uppehållstillstånd, så tycker åtta riksdagspartier – det ena värre än det andra – att vederbörande omedelbart ska tvångskonverteras till en helyllesvensk, som inte klarar återanpassningen till hemlandets lagar seder och bruk efter återkomsten dit. Musiimer ska göras om till postkristna ateister, som fastar under ramadan av hälsoskäl, inte av religiösa skäl.

  SD:s kluvenhet i denna fråga är skrattretande. För bara ett par månader sedan ville SD ge frikostiga återvandringsbidrag till invandrare,. men det verkar vara glömt nu. För bara någon vecka sedan ville SD utvisa hela familjer om någon familjemedlem begått ett brott, men om det tiger SD idag, sedan förslaget sågades av Moderaterna. Det är möjligt att mitt förslag till en mildare lagstiftning i frågan, inte heller duger, när SD hoppas på ministerposter i en ev. M-ledd regering. Så låt mig upprepa vad jag tycker:

  Den, som tvångsutvisas p.g.a. brott, ska inte ha något återvandringsbidrag. Men de familjemedlemmar, som inte har begått brott? Om de övertalas att frivilligt återvandra ska väl de också ha återvandringsbidrag. Om de tvångsutvisas, ska de väl ha ännu rätt till bidrag? Ja, jag anser att de lagliga möjligheterna till tvångsutvisning även av familjemedlemmar, ska utredas för att undvika att familjer splittras.

  Det finns historiska erfarenheter av tvångsassimilation, och de är inte goda. Jag önskar att SD ska överge sin vurm för tvångsassimilation. Men då måste man också acceptera att alla klarar inte omställningen till att leva som svenskar. Och därför bör flyktingpolitiken ändras i grunden. Asyl ska vara ett tillfälligt skydd så länge man behöver skydd, och inte för resten av livet. Permanent uppehållstillstånd och svensk medborgarskap ska inte vara en rättighet för att man har bott ett visst antal år i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.