Petter Nilsson(SD)

Naiviteten kring offentliga mensskydd!

Morgonens Livesändning:

Såg att SVT lyfte att ”Umeå inför gratis mensskydd i skolan”, något som vi gjort sedan tidigare. Sverigedemokraternas linje var att vi fortsatt ska erbjuda mensskydd vid behov genom skolsköterska. Övriga partier införde emellertid mensskydd tillgängliga på de kommunala skoltoaletterna.

Utgångsläget är att mensskydd erbjuds kostnadsfritt vid behov i skolor idag. Så, som sagt, en aningen missledande rubrik på SVT.
Under kommunfullmäktige föreslog vänsterpartiet att skolorna ska erbjuda mensskydd på skoltoaletterna.

Vi är politiker. Vi måste rimligen se till risken för att dessa mensskydd tas i större omfattning än för behov. Även från andra än elever. Även av de som inte är kvinnor.
Det kommer att medföra svinn ändå. Elever vi talar om, många yngre. Att mensskydd inne på toaletter blir föremål för elevers lekande är inte orimligt anta.

Självklart kommer det med det en kostnad. Dessutom tillkommer investeringskostnader och ytterligare arbetsmoment för våra lokalvårdare.

Det finns andra områden som är betydligt viktigare att lägga medel på inom området.

Gårdagens livesändning rörde övriga partiers avsikt att inte beakta och främja klassisk arkitektur.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

12 kommentarer

 1. Mique

  Petter Nilsson, dina åsikter angående våra skolungdomar, är beklämmande och kränkande! Som vanligt vill patriarkatet ha full kontroll över ”sina” kvinnor, och då det gäller gratis mensskydd, med hjälp av regionens skolsköterskor. Med andra ord, inget nytt under solen, då det gäller SD:s kvinnosyn.

  • Marko

   Pojkar lyckas mycket sämre i skolan än flickor numera.
   Men patriarkatet råder där fortfarande?

   • Mique

    Att pojkar lyckas mycket sämre i skolan än flickor, märks mycket väl, hos de flesta som skriver kommentarer på Petter Nilsson blogg. Ett exempel: ”Men patriarkatet råder där fortfarande?”, är det en fråga eller ett påstående? Frågetecknet, gör att jag tolkar meningen som en fråga, och då är svaret, nej, sjuttiofem procent av alla lärare i den svenska grundskolan är kvinnor. Män är och har alltid varit dåliga i att undervisa.

  • Mique

   Vem/vilka betalar, förutom den ringa del du betalar via skatter och eventuella mindre sjukvårdsavgifter, dina eventuella sjukvårdskostnader, eller dylikt? Apropå trikoloren, jag har aldrig nämnt någonting om ”fransmän i kommunisttåg”. Däremot, har jag påpekat för dig, om dina rudimentära flaggkunskaper.

 2. brorson

  Mensskydd behövs inte och borde förbjudas. Det är en sexistisk vanföreställning att människor kan delas in i olika kön. Och det är Putins fel.

 3. Björn

  Perfekt! Nu kan alla som känner sig osäker på sin könsidentitet testa att springa runt med en binda utan att först ha varit till skolsköterskan…..Antar att det är bindor och inte tamponger som kommer att finnas på toaletterna,annars kan det bli jobbigt 😉 (för dom som inte vet sin könsidentitet förstås).

 4. Jonsson

  På Ume universitet finns automater där *en* kan köpa tamponger med mobilen. Dessutom har de inte längre skilda dam- och herrtoalettbås där.
  Utopia har gjort om sina toalettbås så nu trängs hon, hen och han.
  Kommunen lär få ge upp projektet, det är som att tigga om sabotage.

 5. brorson

  Fattar ni inte att kön är en social konstruktion, som Putin har hittat på för att splittra väst? Dags att dekonstruera kvinnokönet. Sluta importera mensskydd från Ryssland, Gratis mensskydd finns inte. Någon betalar till någon. Och någon är Putin. Putin ligger bakom allting. När dieseln är mer än dubbelt så dyr i Sverige som i Ukraina (Uppgift 8 mars), så är det Putin-priser. All vet ju att Putin har utlyst embargo i hela världen mot USA. Att det skulle vara tvärtom är rysk desinformation.

  Varför inte gratis rakblad till unga män? Eller är rakbladen, men inte mensskydden inräknade i försörjningsstödet till fattiga familjer? Smygsocialisering! Klart att Putin ligger bakom

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.