Petter Nilsson(SD)

Regionfullmäktige – och budget!

Under veckan har det nya regionfullmäktige sammanträtt.

Under veckan har bland annat regionens budgetprocess hanterats. De tre olika förslagen debatterades i regionfullmäktige. Alla partierna avser någonstans att se till att vi kan attrahera eller åtminstone behålla mer personal. Samtidigt så är läget tufft. För att kunna satsa medel krävs det att partierna gör besparingar inom andra områden. Under valrörelsen framkom det att egentligen bara Sverigedemokraterna var redo att göra nödvändiga bortprioriteringar för att kunna satsa på vård och vårdpersonal.

Sverigedemokraterna föreslår nödvändiga prioriteringar återigen i vårt budgetförslag.
Regionmajoritet och allians har i allt väsentligt identiska budgetförslag, med undantag av att alliansen vill höja tandvårdstaxan.

Man gör väl att betänka att vi tillsammans behöver ta ett ansvar. Det är inte tid för plakatpolitik. Det är tid för att värna om regionens kärna: vård och vårdpersonal.

Jag bilägger samtliga budgetförslag här:

Majoritetens
Sverigedemokraternas
Alliansens

bloggen är inte förlåtande avseende filstorlekar, så ifall ni vill ha formgivning korrekt återgiven på budgetförslagen så finns de att ta del av även här.

Vill tydliggöra att Sverigedemokraterna prioriterar vård och vårdpersonal. Vi menar att det är betydelsefulla prioriteringar som får en kumulativ effekt över tid.
Vi har samma prioriteringar som vi alltid haft. Ta bort politikerbeslutad administration, minska kostnader för politikerstyrd/skattefinansierad kultur, bidrag, lobby, projekt, politikerkostnader och annat som vi helt enkelt inte prioriterar i samma omfattning som vård och vårdpersonal.

Hela budgetfullmäktige finns att följa här.

Etiketter: , , , , , , , , ,

11 kommentarer

  • Kenth

   SD har aldrig varit i mening vara med i en regering…men bra ha för att
   få bort den S-ledda som satt tidigare…Sd har aldrig varit rumsrena i andra
   partiers ögon men bra fjäska med som vågmästare… 🙁

 1. brorson

  Någon frågade om det är sant att fördettingen Fredrik Reinfeldt har kört över SD om reduktionsplikten. Nja, han hade givit lillebror Kristersson order att köra över SD i Tidö-förhandlingarna. Var korrupte Reinfeldt ens inbjuden til dessa förhandlingar? Detta påminner om när en annan moderat ex-minister, Elmsäter-Svärd – lobbyist hos byggindustrierna, gav order till Bolund, MP, att strunta i miljön och ge Cementa tillstånd till utökad kalkbrytning på Gotland. Det går ju åt massor med cement till fundamenten hos vindkraftverken .SD bör:

  1. Kräva att alla ex-ministrar stängs av från allt inflytande över den politik, som SD har åtagit sig att stödja genom Tidö-avtalet.

  2. Att reduktionsplikten sänks till nuvarande EU-nivå senast den 1 juli 2023. Det är en mer än tillräcklig respit för petroleumbranschen att skaffa nya köpare till det som nu finns lagrat och fylla på med ren beisin och diesel. Potentiella köpare är de kraftvärmeverk i Sverige och utomlands, som måste köra igång för att hålla uppe elproduktionen i väntan på ny kärnkraft. Det bör regeringen kräva. för att få fortsatt SD-stöd för sin energipolitik.

  Anm: Mig veterligt har SD aldrig lovat subventioner av skattemedel med 10 kr / litern vid köp av bensin eller diesel, utan att arbeta för en så stor prissänkning ”vid pump”. Vilket torde avse allt sammantaget. Och jämfört med när? Det finns väl inget som hindrar att partiet fortsätter att arbeta för det målet. Visserligen säger ordspråket ”bättre sent än aldrig” . Men 1 juli 2024 tycker åtminstone jag är för sent.

  • brorson

   Läste just att Svenska Kraftnät har skrivit avtal med Eon-ägda Heleneholmsverketi Malmö om elleveranser. Heleneholmsverket kan producera fjärrvärme och el från biogas, naturgas eller olja. Jag tycker att korrupte Fredrik Reinfeldt förtjänar en käftsmäll för sitt agerande som lobbyist åt petroliumbranschen, när det uppenbarligen finns andra köpare än Sveriges bilister till soppan i bensinbolagens tankar. Det borde Reinfeldt ha talat om för bolagen. Hur kommer det sig för resten att Svenska Kraftnät först nu, efter regeringsskiftet, har börjat upphandla el från befintliga elproduktionsanläggningar?

 2. brorson

  Villy Hansen är en främkare av högerextremism och terrorism i klass med sin landsman Rasmus Paludan. Medan den sistnämnde provocerade utlänningar, som vistas i Sverige legalt eller illegalt, talar Hansen om för främst unga individer som uppfattar sig själva som högernationalister vilka åsikter de ska ha som sådana med sitt inlägg ””Handbok för högernationalister” 30 nov.

  .Det är ”inne” nu på samma sätt som dert var ”inne” att vara vänster under 1970-talet .Denna ”Handbok” som Hansen själv har hittat på, är ägnad att hetsa svenska ungdomar mot invandrare. Den förefaller vara äkta genom av Hansen avsiktligt feltolkade citat från SD. Oerhört fult. Jag upprepar: Om en svensk hade betett sig på samma sätt i Danmark, hade han sannolikt blivit utvisad till Sverige enligt den danska terrorist-lagstiftningen. Hur länge till ska paludan och Hansen tillåtas missbruka svensk generositet?

  Vi svenskar har varit alldeles för naiva, och trott alla om gott. Vi har varit generösa med att bevilja flyktingstatur till personer, som inte haft asylskäl enligt internationella regler, såsom kriminella som flytt från rättsätiga straff i sina hemländer och regimagenter, som kommit hit för att spionera på verkliga flyktingar – de som skulle skyddas, men inte har fått skydd. Vi har varit frikostiga med ekonomiska förmåner, som vi n har sparat ihop åt oss själva genom dryga avgifter under åratal till ”lycksökare” som använt stt eget sparkapital till att betala flyktingsmugglare. Vi har varit frikostiga med lindriga straff (lindrigarfe än straffen för svenskar som begått samma brott)till utlänningar med motivering att brotten varit deras ”kultur”. Vi har varit frikostiga med svenskt medborgarskap till personer som vistats i Sverige under bara några år.

  När vi nu – även med tyst samtycke av det största oppositionspartiet (S) – huvudskligen efter snansk förebild försöker rätta till konsekvenserna av vår egen naivitet. ställer sig Hanse på tjuvar och banditers, våldtäktsmän och mördares sida genom att ljuga om denna mstora majoritet (inkl. många invandrare) av den svenska befolkningen. En återkommande halvsanning (ett slags lögn) hos Vill Hansen är hans ideliga upprepningar att Tidö-avtalet skulle strida mot lagen -varigenom han förslökt påskina att de politiker, som står bakom detta avtal skulle vara lagbrytare och kriminella.

  Men det är faktiskt en regerings uppgift (så även i Danmark) att föreslå lagändringar till riksdagen, vars uppgift det är att besluta om de nya lagarna. Detta sker efter långa utredningar och granskningar av juridiskt sakkunniga. Många av dessa utredningar har f.ö. initierats av den förra regeringen, Hansen angriper själva grunden för ett demokratiskt statsskick. Att folket i val väljer sina lagstiftare. Vad vill han ha i stället? En fascistiskt (eller kommunistisk?) diktatur som med våld genomdriver de ”högre värden” som han sätter före demokratin?

  Kan Robespierres skräckvälde under franska revolusionen vara en förebild? Alla, som inte delade Robespierres ”liberala” ideal (jämlikhet, broderskap, frihet) miste huvudet. Vad menar Hansen med sina vildsinta anklagelser mot de nutida svenska Liberaler att ha svikit liberalismens ursprungliga ideal? Hur långt bakåt i lberalismens historia?
  .

 3. brorson

  Jag röstade på ett av de tre regerubgsparftierna, väl medveten om att de inte skulle kunna bilda regering utan stöd av S. Och att SD skulle kräva något i utbyte- inte nödvändigtvis Krav, som SD var ensamma om. Det kunde också vara förslag från ett eller flera av de tre partierna, villka enligt SD var bra förslag, som de tre partierna måste lova att inte backa från. Få se nu hur det går med reduktionsplikten. Det var hur tydligt som helst i valrörelsen, att man skulle bilda regering med stöd av SD. Fanns det något annat alternativ?

  Nej, inte i praktiken, S + SD har tillsammans 180-mandat. Men S håller frortfarande dörren stängd för SD, men har just börjat leta efter nyckeln. Vad de flesta har missat, är att S har tagit sitt första myrsteg till ett framtida samarbete med SD. Paretisekreterkaren har sagt att S i fortsättningen kommer att lägga fram sina egna förslag, även om det finns ”risk” att de kommer att stödjas av SD.

  Valets och Tidö-förhandlingarnas stora segerhette är utan tvekan Johan Pehrson, L; som inte bara har lyckats ta sitt parti över riksdagsspårren och dessutom har lyckats behålla de allra flesta av de nya väljarna – och dessutom har lyckats hålla SD utanför regeringen och själv kommit in i regeringen .Och därtill har ett starkare stödän någonsin av sina egna partimedlemmar – med i princip samma politik som föregrädaren Nyamko Sabuni stod för.

  Det har också gått bättre än jag trott för SD i den första väljkarundersökningen efter valet. Andelen partitrogna kärnväljare hos SD har visserligen ökat vid varje val, men andelen lättörliga marginalväljare är fortfarande stort. Mats Knutsson tror inte att SD har tappat till S, men det är just vad jag tror, att marginalväljare som tidigare har röstat på S har återvänt till S.

  Förutom p.g.a. svendebatterna även p.ga. en fråga som fullständigt lyser med sin frånvaro i eftervalsanalyserna, nämligen Nato. Visserligen är S också för Nato, men S har ett större förtroendekapital i utrikespolitiken än de borgerliga partierna. Och det är ju dem ,som SD stödjer..

  Jag trodde att SD skulle halka ner till mellan 15 och 17 %.

 4. Kenth

  Tyvärr så är SD på väg bort liksom Ny Demokrati som försvann bort i horisonten…
  S kommer att återta makten innan 2023 har nått sitt slut av året.
  De har börjat lite smått redan för att sen öka på mer intensivt till dem regerar igen
  över landet i dess regering.

 5. Pingback: Krisen inom förlossningen i regionen! | Petter Nilsson(SD)

 6. Pingback: Administrationen i Regionhuset! | Petter Nilsson(SD)

 7. Pingback: Personalklubbens årsmöte och årsmötesperioden | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.