Petter Nilsson(SD)

Regionmajoriteten måste skärpa sig!

Regionmajoriteten gör sällan några större utspel.
Samtidigt som det stormar häftigt kring regionen kan man absolut tycka att det finns skäl att kommunicera. Just nu kanske mest rimligt kring förlossningsvården.

BB i Lycksele stängs. Den problematiken som omgärdar det. Bekymret med bemanning. Det finns mycket som man kan- och bör kommunicera. De har instiftat en beredning som särskilt ska arbeta med kompetensförsörjning t ex (vilken troligtvis enbart medför en kostnad, utan att skapa något mervärde – men samtidigt får man sagt något).

Debattinlägg kring förlossningen florerade fritt i gårdagens folkblad.
I mitten av alla debattinlägg om läget i förlossningsvården i den fysiska upplagan av folkbladet så såg jag emellertid en inlaga av regionmajoriteten. Den digitala motsvarigheten finns här.

”Vi i regionmajoriteten uppmanar regionanställda att inte ange papperslösa”.
*Papperslös, den synnerligen utdaterade eufemismen för en person som uppehåller sig illegalt i landet. Diskussionen här utgår emellertid till de som nekats asyl på grund av domstolsbeslut – trots en väldigt generös lagstiftning.

Så när läget är kaotiskt kring förlossningen så är det regionmajoritetens mening att man ska driva plakatpolitik mot ett avtal mellan riksdagspartierna.

Problematiserade själv ämnet relativt utförligt tidigare. Har själv svårt att se att förlossningen kommer vara igång heller vecka 4, undantaget ett mindre mirakel, och det är förstås viktigt att i alla fall förklara läget för personal likväl som gravida kvinnor. Återigen, inte för att det finns någon som helst politisk vilja att avveckla BB i Lycksele. Regionen kan helt enkelt inte bemanna upp BB.

Jag brukar inte vara så förbaskat hård i retoriken. Denna gången gör jag emellertid ett undantag. Jag tycker det är värdelöst agerat av regionmajoriteten. Jag tycker de bör be om ursäkt för sitt försök att skifta fokus.

Det hjälper för den delen inte situationen att politisera personal.

Det finns de med en mer konservativ grundsyn som tycker att skattebetalare inte ska behöva stå längre i vårdköer för att människor som inte har rätt att vara i Sverige ska få vård. Jag är en av dem. Det finns gott om personal som delar den uppfattningen.
Det finns andra som tycker att alla ska få vård inom ramen för välfärdssystemet – även de som uppehåller sig illegalt i landet. Jag tycker inte så. Det finns också personal som delar den uppfattningen.
Ska väl tydliggöra att skrivningen majoriteten har att det skulle inkludera asylsökande är inget som är aktuellt, utan bara sedvanlig fulpolitik.

Politik har blivit en mer kraftfull vattendelare på senare år. Vissa människor är så svaga att de säger upp bekantskaper, långa vänskaper enbart på grund av en persons politiska hemvist.

Om nu detta förslaget blir verklighet. Om regionen i Västerbotten har en majoritet som ändå väljer att politisera personalen på samma sätt som artikeln föreslår, så leder det i värsta fall till att man skapar ett socialt angiverisystem mot de som väljer att följa anmälningsplikt som åläggs den.
Detta drabbar enskilda på arbetsplatser, det drabbar förstås också ”bilden av Region Västerbotten som attraktiv arbetsgivare(TM)”.

Med ett kärvt ekonomiskt läge, och när vi har väldigt stora bekymmer med bemanning och köer i regionen, måste vi istället samla oss. Det är tillsammans vi gör Region Västerbotten bra. Politiker, förvaltning, personal och invånare behöver göra ett bra jobb, oavsett ideologisk hemvist.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Basic Rules

  Utmärkt inlägg !
  Plakatpolitik ägnar man sig åt när när verkligheten blir för problematisk och utmanande – där har vi ordet UTMANING, nej inte ens det i stället blev det ett plakat !

 2. Kenth

  Finns den rätta viljan finns både kunskap och vinster göra men…
  Då måste politikerna sluta käbbla och få igång verkstan.

 3. brorson

  Mig veterligt har endast tre svenskar blivit helgonförklarade i föreskriven ordning inom Katolska kyrkan, nämligen den heliga Birgitta, helgon 1391, Birgittas dotter Katarina, helgon år ?, samt Elisabet Hesselblad, helgon 2016 (!). Samtliga kvinnor. Så typiskt svenskt! Processen för helgonförklaring av ytterligare några ”heliga” svenskar inleddes dock visserligen under medeltiden, man avslutades aldrig, bland dem Elin av Skövde, som har anmärkningsvärda likheter med Lucia, bl.a. hade hon genom ett mirakel återgivit synen till en blind. Tror att jag ska vallfärda till Elins grav i Skövde för att trollet Que ska sluta häckla mig för mina stavfel, som jag själv har svårt att upptäcka.

  En socialdemokratisk bloggare tror att det är ett påhitt av svenska nazister att det syditalienska helgonet Lucia (numera det mest firade helgonet i Sverige) var en kvinna. Så långt har det alltså gått med det ideologiska och moraliska förfallet inom S, så att företrädare för detta parti förvägrar kvinnor deras rättmätiga plats i historien .Svenskarnas dyrkan / firande av kvinnliga helgon säger mer än man kanske tror om det forntida, det medeltida och det nutida Sverige. Dessa kvinnor var inte ”kvinnan bakom allt”, utan snarare ”kvinnan framför allt”.

  Känner sig nutids S-män såå undanträngda av kulten kring ”den heliga Maktallaena”, så att de försöker göra det till en ny svensk tradition att fira historiska kvinnor som män med lösbröst? Vet ni för resten vad det är för likhet mellan den heliga Birgitta och Maktallena? Jo, de hade båda en enorm politisk makt, mer än den samtida kungen.

  Villy Hansen, som har försökt bortförklara sitt hat mot svenskar och svensk demokrati, med att han är född i Danmark mitt under ”brinnande fred” efter andra världskriget, klagar nu på att meningsmotståndare till honom inte förmår skilja mellan sak och person. Men har han gjort det själv? Om inte han själv hade skyllt sitt dåliga uppförande mot oss svenskar på sin danska härkomst, hade ingen uppmanat honom att åka hem till Danmark.

  Upprinnelsen till den uppmaningen är en svensk journalist, som hade åkt till Danmark för att skildra ”främlingsfentligheten” bland vanliga daskar, och fått svaret från alla hon frågade. ”Men åk då hem till Sverige, om det här landet inte passar”. Det håller jag fullständigt med om. Svenskar som uppför sig illa i andra länder, mot landets egen befolkning dessutom, ska uppmanas att åka hem till Sverige.

 4. brorson

  När Hansen ondgör sig över att han beskyllts för att vara anti-demokrat och valarbetare för SD och att detta inte haft att göra med de åsikter, som han framfört, utan bara med hans person, visar det hur lite han förståttt. Både av den svenska debatten och vad som menas med demokrati. Särskilt anmärkningsvärt är att hans värsta hatobjekt inte är någon sverigedemokrat utan Johan Pehrson SD, som han beskyller för att ha ett enda syfte: den personliga karriärfen. Han vet kanske inte att Pehrson steg åt sidan för att släppa fram Nyamko Sabunit som partiledare för L,

  Hansen blåljuger, när han beskyller Pehrson för att ha släppt in SD i regeringen. För det första är SD inget regeringsparti. För det andra ställde Pehrson två villkor för att stödja Kristersson som statsminister: 1. Ministerposter till L. 2. Inga ministerposter till SD .SD hade kanske fått ministerposter om L inte klarat riksdagsspärrren, men M, KD och SD trots det hade vunnit valet ?Ingen som vet,Som den SD-hatare, som han uppenbarligen är, borde Hansen älska Pehrson för att denne har lyckats hålla SD utanför regeringen.

  Och med allt prat om att SD växer med ”offerkoftor”, borde Hansen förstå varför bl.a. jag ha kallat Hansen för SD:s bästa valarbetare. Han är ju fullt upptagen med att sticka nya ”offerkoftor” åt SD. Och när han påstår att i stort sett hela Tidö-avtalet är SD:s verk, övertygar han SD-väljarna att deras röster inte var förgäves, att de röstade på rätt parti. Vilket ökar chansen att de kommer att rösta på samma parti nästa gång också.

  Och vad så beträffar demokratin, hade inte heller S kunnat bilda regering utan stöd av SD. Men varför bjöd inte S in SD till regeringsförhandligar? Eller försökte få stöd av SD på annat sätt? Det är inte alls otänkbart att S kommer att försöka med det till nästa val. Mycket talar för att S inte ville vinna årets val. ”Jag tycker som Ulf” var ju en vanlig replik från Magda i valrörelsen, Lägg märke till att S bråkar om energin, men säger nästan ingenting alls om brottsbekämpningen och migrationen.

  Ledande sossar förstår mycket val att dessa båda problem måste lösas på ungefär det sätt som nuvarande regering vill. Men själva hade de inte kunnat göra detta utan att deras eget parti hade splittrats, utan att de fått vänsterfalangen mot sig. Om varken S eller något av de nuvarande regeringspartierna hade velat bilda regering, hade Åkesson blivit den enda återstående statsministerkandidaten,

  Hansen skroderar med sina kunskaper i klassisk filosofi, det moraliskt ratta handlandet etc, men har missat att politik är det möjligas konst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.