Petter Nilsson(SD)

Stoppa Välfärdskollapsen!

Den dystra utvecklingen av de kriminella klaner som har kommit att befästa sina positioner i Sverige är ingen nyhet, däremot har välfärdsbrottsligheten fått ta större plats i flödet. Ett konkret exempel på det är Sara Perssons intervju i SR Ekot som går under rubriken “Gängkriminella driver vårdcentraler”.

Rubriksättningen är väl kanske lite mer av ett försök att väcka reaktioner. Men riskområden inkluderar fysioterapi/läkare och andra välfärdsområden – men kanske inte minst tandvården som har störst marginaler, med andra ord finns det större ekonomiska incitament för kriminella att ge sig in i den verksamheten.

Sverige har historiskt varit ett land som präglats av exceptionellt hög social tillit. Det har inneburit att vi har kunnat klara oss med begränsade resurser till polis, fängelseplatser – och också kunnat lita på att människor i Sverige hjälps åt att driva samhället framåt. Alla människors önskan att vara en konstruktiv kraft i samhället har varit något som präglat vårt samhälle. Detta är någonting som karakteriserar främst homogena samhällen.


Det är nu på väg att förändras på grund av en ansvarslös migrationspolitik som övriga partier länge har drivit, vilket har resulterat i att kriminella klaner har kunnat etablera sig i Sverige.
Klaner. Alltså ett kriminellt familjebaserat nätverk som har sitt ursprung i ett land där man har en svag stat som saknar tilltro till myndigheter.1

Konkreta uttalanden som har varit symptomatiska för denna huvudlösa migrationspolitik är exempelvis Stefan Löfven (S) respektive Fredrik Reinfeldt (M):
”Mitt Sverige bygger inga murar”. – Socialdemokraterna
”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån”. – Moderaterna

Det har dock visat sig att när man inte bygger murar, det vill säga inte för en ansvarsfull och rimlig invandringspolitik, så kan klaner utnyttja vår höga sociala tillit och infiltrera vår gemensamma välfärd. Alla försök att stoppa det möts med ett enormt våldskapital som dessa klaner har. 

Välfärdsbrottsligheten har kommit att problematiseras i år. Relativt flitigt. Inte minst genom SOU 2023:52, ”Ett stärkt och samlad skydd av välfärdssystemen”. Självklart landar ett stort ansvar på riksdagsnivå. Det är emellertid viktigt att regioner och kommuner också samverkar och därför har Sverigedemokraterna lämnat in ett initiativ till regionstyrelsen i ämnet tidigare i veckan. Det initiativet återfinns här.

Men det finns vissa krafter, som aldrig har sett detta komma, till exempel Folkbladet och deras haveri i ämnet där man tycks mena att grunden till problemet inte alls är klanerna. Att det inte är invandringen. Problemet är tydligen “vinster i välfärden”. De menar att om Sverige inte hade haft massinvandring hade Pelle och Kalle startat upp kriminella klaner och med hot om våld och infiltration stulit från välfärden. Ett så kallat nollsummespel.

Jag har själv drivit en motion till Sverigedemokraternas landsdagar, redan 2015, med avsikten att begränsa vinster i välfärden, men det är absurt att tro att detta skulle vara orsaken. Vänstersossarna i Västerbotten tycks inte begripa de mest enkla kausala sambanden. I stället får ideologi ligga åt sidan, medan man försöker täcka för de läckande sprickorna i fasaden genom falsarier och desinformation som i längden kommer innebära att klanerna kan befästa sina positioner, underminera svenska institutioner och den höga sociala tilliten, vilket leder till en framtida kollaps av välfärdsstaten.1. Saxar definitionen från Jan Persson, oberoende säkerhetsexpert och författare från gårdagens aktuellt.

 

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

28 kommentarer

 1. leif

  Ja det är ju verkligen vänstern som vill privatisera Sverige. Det tror jag alla håller med om, efter ett gäng flugsvampar eller en liten t-röd.

  bra där!

 2. Kim

  Önskar ett förtydligande –
  Tycker du inte att diskussioner kring ”vinster i välfärden” är relevant? Jag håller med om invandringens påverkan, men anser du att ”vinster i välfärden” inte är ett stort strukturellt problem? Eller är det bara att det inte passar in i retoriken att som går ut på att inte kunna hålla flera tankar i huvudet och primärt gnälla på andra isf att uträtta saker?

  Vidare – ”Sverige har historiskt varit ett land som präglats av exceptionellt hög social tillit.” – Hur tycker du ditt partis retorik påverkar detta? Hela harangen nedanför om att vi ska hjälpas åt, var är den i SDs vanliga retorik?
  Vi som varje vecka jobbar åtskilliga timmar ideellt i skola, idrottsföreningar, övriga sociala stöd (KRIS, stadsmissionen, kyrkan, flyktingmottagningar osv) osv osv har inte sett röken av vare sig stöd eller engagemang från några SD-anhängare. Tvärt om. Det pratas om ett gammalt samhälle som ”förstörs”, men anhängarna väljer att gnälla snarare än att faktiskt vara ute och göra något åt det. Det är ju enklast att skylla på andra…

  • Marko

   Ni har jobbat ideelt i blinda PK godheteseliten och propagerat för mer av samhälldförstörande politik och så har ni inte fått stöd av dom ni dagligen skrikit nazist och rasist åt?
   Men, stackars, viket trauma..

   • Kim

    Marko –
    Tack för beviset. De stora egoisterna talar så. Isf att faktiskt göra något klagar man till och med på att andra gör saker. Gärna med öknamn då man inte har något konkret att komma med. Inser du ironin med hur tydlig du är? Tack för bekräftelsen.

    • Marko

     Lite som att beskylla alla som vill ha tätskikt i badrummen och inte vill dra elledningar utan isolering över varandra för rasistnazist först.
     Och sen när badrum är fuktskadat och huset är kol beskylla dom för att ha orsakat det och klaga på att dom inte sitter med i ruinen med silvertejp och spackel.

     • Kim

      Marko –
      Högst oklart vad du vill ha sagt? Menar du att du har svårt att stå för att du är egoist och bara vill gnälla isf att faktiskt få något gjort? Försvaret blir att kalla andra öknamn och gnälla på vad de gör. Märkligt.

  • brorson

   Önskar ett förtydligande av vad du menar med ”jobbar ideellt”. Det finns ju många högavlönade anställningar inom skattesubventionerade ideella organisationer, i synnerhet de du nämnde. Mitt oavlönade arbete med analyserande och utredande kommentarer på bl.a. Petters blogg i syfte att förmå sverigedemokrater och andra bloggläsare att stödja mina förslag räknar du väl inte som ideellt? Du kan naturlgtvis inte lastas för att du inte vet vad jag gjort tidigare i mitt liv, men det var en hel del inom både socialdemokratin dåvarande vänsterorganisationer, vilket av den nuvarande högavlönade falskvänstern kallas både rasism och högernationalism.

   Delar av den tidigare fredsrörelsen uppträder idag som blodtörstiga krigshetsare, som vill skicka ammunition till Ukraina för att döda ryssar .Hultqvist, som strax före sossarnas omsvängning i frågan bedyrade att det skulle inte ske så länge han var försvarsminister., att Sverige skulle gå med i Nato. Men det var just vad som hade skett, om inte Erdogan hade satt käppar i hjulen. S- regeringen försökte få frågan överstökad före valet. Vad tycker du?

   Jag svarar alltså inte för SD. är inte ens medlem, Men finns verkligen – enligt din mening – inga SD-medlemmar, som jobbar ideellt för Sverige och svenskarna och alla andra som befinner sig här med uppehållsrätt, och i många fall terroriseras av i huvudsakligen utländska kriminella gäng?Medlemmar, som jobbar ideellt, finns i alla partier, men andelen ideeltt arbetande medlemmar i S torde ha sjunkit drastiskt under senare decennier. Och ännu färre torde det bli, när sossar som råkar tycka lika som SD i någon frågan, får samma etiketter som verkliga SD-medlemmar klistrade på sig av högavlönade S-pampar.

   • Kim

    brorson –
    ”Önskar ett förtydligande av vad du menar med ”jobbar ideellt”.”
    Det varierar säkert mycket för olika ideellt arbetande. I mitt fall just nu som ledare och tränare i idrottsklubbar , läxhjälp i skola, volontär åt stadsmissionen och kontaktperson till några ensamkommande barn (där ett par inte längre är barn, men fortfarande behöver bollplank ibland). Vad jag engagerar mig i varierar utifrån hur mycket tid jag har och vad jag känner engagemang för. Att det finns en extremt liten klick som tar betalt för sitt arbete i liknande organisationer är snarast en avvikelse. Och det är förödande då dessa personer gravt missköter sig (som tex Röda Korset s tidigare ledare). Tusentals personer som jobbar ideellt och åter tusentals som kunnat dra nytta av detta arbete drabbas.

    Jag påstår inte att det inte finns SDare som jobbar ideellt. Många politiskt engagerade jobbar en hel del ideellt. Så även inom SD. De finns garanterat även i tex idrottsklubbar mm. Men, som jag skrev, har jag aldrig upplevt stöd från SD, vare sig i retorik eller teori, för att stödja allt detta överbryggande arbete. Arbete som just går ut på att hjälpas åt. Istället en konsekvent retorik om olikheter och att allt är ”någon annans” fel. Det är generellt svårt att få politiker att engagera sig, men tyvärr är det i synnerhet ett parti som stuckit ut för enl min erfarenhet. Det tråkiga är att det är de som gnäller mest som gör minst.

   • Bättre förr

    SD-medlemmar saknar verkligen inte ideella skäl, tvärt om. Särskilt i början var det väldigt många som motarbetade SD-medlemmar å det grövsta. Expressen och andra skickade reportrar som gjorde hembesök hos medlemmar som de hitta något negativt om som de gjort för ofta många år sedan. Något liknande har inte gjorts med andra partimedlemmar sedan Janne Josefsson besökte moderata valstugor (varför inga andra partier?) för många år sedan. Man har från lärare m.fl. bidragit till hatet mot SD genom att blunda att vissa vänsterfolk via sina barn mobbat barn till SD:are på skolan, så att vissa hoppat av kandidaturer för att skona sina barn. Notera även att bara de allra högsta politikerna får arvoden som man kan leva på, att bara sitta i fullmäktige ger inga pengar man kan leva på. Man måste bli kommunalråd eller regionråd eller riksdagsman eller ordförande eller vice ordförande i flera nämnder för att kunna leva på det. SD har nog flest ideella av dagens partier. I de fall SD inte blivit tillräckligt stora har övriga partier ofta aktivt försökt ställa SD utanför alla poster som ger makt och pengar, i region Västerbotten liksom i Umeå kommun existerar t.ex alliansen där C inkluderas och där de försökt minska SD:s inflytande.

    • Kim

     Bättre förr –
     Så kom offerkoftan igen…. Min gissning är att du inte har något underlag för påståenden om att bara SD drabbas och att SD har flest ideella?

  • Bättre förr

   Om det är något vi blivit allt duktigare på för varje år i Sverige, så är det att tycka att något måste göras men att N.Å. Gonannan ska göra det. Sett ur miljardärernas perspektiv handlar det om att vara väldigt fina och oantastliga FILANTROPER, som främst jobbar med att skaka fram medel till välgörenhet, oftast utan att avstå makt, men utåt sett avstår från pengar. Ofta görs det genom att ge pengar till ”välgörenhet” genom att ge avsätta en mer eller mindre stor del av ett företags vinst men utan att avstå makten över företaget (-en). Miljardär tar ju som regel bara ut en mindre del av utdelningar och lön till lyxliv, de har tillräckligt ändå. Resten av pengarna används till satsningar som leder till ökat inflytande, dvs makt. Men om de t.ex. satsar på flyktingmottagande, så ska ju som regel någon annan göra grovjobbet, t.ex. som du nämner, ta hand om flyktingarna genom att hjälpa dem till en idrottskarriär eller att lära dem svenska etc. Ofta ger de kanske snarare pengar till nån organisation som i sin tur ska samla in pengar från allmänheten och får som tack i gengäld ett visst inflytande över organisationen. Även politiker och andra företrädare för folket vill också vara med bland de stora pojkarna och vara filantroper, och satsar gladeligen pengar på olika projekt som ska underlätta för t.ex. invandrare, men där det ju är vi som betalar skatt (miljardärerna gör ju allt för att på många olika sätt inte betala skatt) som ska betala…Men antalet personer som orkar och vill och kan göra bra insatser inom t.ex. idrottsorganisationer mm är i högsta grad begränsat. Många har nog med bekymmer att ge sina egna barn en bra uppväxt eller att sköta om egna anhöriga eller ägna sig åt en hobby etc. på de små medel och begränsad ork efter jobbet de har över, och många är faktiskt av olika skäl, t.ex. social olämplighet, olämpliga att ta hand om andra. Det har ju också förekommit att kriminella valt att jobba inom flyktingmottagning eller idrottsklubbar för att rekrytera folk till gängkriminalitet. Inte minst inom vänstern har jag sett många politiska exempel på satsningar man vill göra, där politikerna gärna avsätter medel, men själva mentalt överger projektet när det väl startats, och sedan fokuserar på att starta ett nytt projekt utan att bry sig om hur det gick med det förra projektet. Frivilliga krafter är i högsta grad en begränsad resurs.

   • Kim

    Bättre förr –
    Håller helt med om att det finns många som jobbar ideellt snarare för att skylta med godhet/image utåt än för att hjälpa. Personligen kan jag tycka det är ok då alternativet, att de inte gör något, inte direkt är bättre.
    Håller även med om att politiker i allt för många fall är brutalt vårdslösa med våra skattepengar i olika hitte-på-projekt. Det är ju lätt att vara generös med andras pengar. Å andra sidan så kastar man ju ännu mer på annat vansinne. I Umeå känner vi ju väl till penningrullningen till Plaskdammen, Trasmattan, Skrytbron eller varför inte nu senast vägbyggen. Ja, ”vänstern” har en hel del ”flumprojekt” som aldrig borde sett dagens ljus, men å andra sidan har ”högern” betydligt större pengarullningar för att hålla sina företagskompisar nöjda. Se tex Thorenhallen, Väven m.fl för att inte tala om det svarta hålet skolan. Och naturligtvis övrig välfärdsplundring. I ett system som just möjliggör den infiltration du beskriver. Läge att kräva en förändring av systemen?
    Tyvärr har ju nuvarande regering tydligt visat att de är mutbara (se vilka ministrar som tillsats och hur SD ändra åsikt i frågor efter runda bidrag från företag) så de kommer inte ändra förutsättningarna. Den tidigare visade att de inte hade förmågan att göra något.

    • Bättre förr

     Väven, Thorenhallen och bron över Bölesholmarna har inte stöttats av SD, som även ifrågasatt färjan till Vasa och en del annat. Trasmattan vet jag inte vad som avses. Är plaskdammen samma som Nydala?

     • Kim

      Bättre förr –
      Beklagar otydligheten. Hade hört uttrycken från så många håll att jag trodde de var hyfsat vedertagna.
      Trasmattan= Väven
      Plaskdammen – Navet.

      Då beslut om väven togs hade väl SD inte så många mandat? (Det var på järnröråldern.)
      Det fanns fler extrempartier som var mot byggnationer tex Rättvisepartiet och V. Det skrämmande är att så många andra partier inte över huvud taget verkar förstå vad de beslutar. SD visade ju tydligt att de inte heller förstod något på den tiden eftersom man inte ens hade kompetens att lägga en budget.

 3. brorson

  ”Jag tror att det skulle vara hälsosamt att öka straffen för bruket av knarket för då är det helt självklart att efterfrågan kommer att minska. Nu är det försäljarna som kan straffas och buras in. Åker någon fast finns alltid nya försäljare.” Det har Holmlund skrivit på sin blogg idag, och det är mycket klarsynt, I samma inlägg konstaterar han också ”Begriper inte varför inte M och SD försöker få ned bruk och missbruk.” Om han vädjar till M och SD tycker jag absolut att han bör få ett positivt svar från båda partierna. Jag förstår att det här är en känslig fråga för M, eftersom det torde finnas en del partyknarkare bland välbeställda M-väljare. Men så illa kan det väl ändå inte vara inom SD?

  Och hur som helst, använder Holmlund i detta sitt inlägg en mer försonlig och samarbetsvillig ton än de flesta andra socialdemokrater, som i mycket högre grad pekar ut socialdemokratins politiska motståndare som något slags beskyddare av knarkhandeln. Han gör ju dessutom ingen motsättning mellan skarpa åtgärder mot köparna och skarpa åtgärder mot sällarna. Båda behövs Och som Holmlund skriver, ska brukare som vill ha hjälp mot sitt missbruk ha sådan hjälp .Ett polisingripande kan mycket väl tjäna som en drivkraft för missbrukare att söka hjälp Och det glöms alltför ofta att missbrukarvård under tvång är en av många påföljder för brott.

  Och det gäller även säljarna. För de flesta säljare / gatulangare är ju själva missbrukare, som finansierar sitt eget missbruk genom langning och inte sällan till barn i nedre tonåren och ännu yngre. Det börjar inte sällan med att skolbarn på hemväg från skolan bjuds på knark, till de utvecklat ett beroende, och då avkrävs betalning i form av gentjänster. exempelvis att förvara vapen och sprängmedel. Det är ju så blivande mördare rekryteras till gången. Det är den ena sidan av myntet. Den andra sidan är partyknarkandet hos de mer välbeställda.

  Att de unga mördarna, utan någon som helst tidigare kontakt med under världen, helt självmant skulle ta kontakt med gängen och erbjuda sig att mörda, är bara en av de dimridåer, som en totalt inkompetent rikspolischef sprider ut för att låta auktoritär och handlingskraftig. I själva verket skyller han ifrån sig. På föräldrar, skolan och socialtjänsten. Det måste huggas i både toppen och botten.

 4. brorson

  i en kommentar till ett tidigare inlägg frågade jag vad miitären ska hjälpa polisen med. Skjuta islamister näomika bränner koraner? Inrätta militärdomstolar för gängkriminella? Jag hoppades att alla förstod att jag raljerade med de överdrivna förhoppningar, som florerar om vad militäre kan göra. Och inte mins med Ebba Busch, som sagt att polisen hellre borde skjuta hundra islamister än backa. Hon vet tydligen inte att inom det militära heter det något som heter reträtt. Används b l.a. för att inta bättre positioner längre bak. Vi får verkligen hoppas att polisen får hjälp av riktiga militärer och inte lyder råd av politiker, som bara är bra på att prata.

  Jag tror att militären kan hjälpa polisen med en hel del. Jag nämnde exempel fatt följa Momika, som bör fråntas sitt uppehållstillstånd, till Bagdad, tillsammans med de islamister som också saknar uppehållstillstånd. Detta är ett exempel på hur poliser kan frigöras till arbetsuppgifter som bara poliser kan och får utföra .Men jag tror också att militärer kan hjälpa polisen med kravallbekämpning genom att hålla nyfiktna borta och hindra dem att förena sig med mobben, Jag tror att mötet mellan statsministern, rikspolischefen och överbefälhavaren syftade till att klargöra vad militären kan föra inom ramen för befintligt regelverk och vilka ändringar av regelverket som eventuellt behövs.

  1, Myndigheterna egna föreskrifter beslutas av myndigheterna själva, men domstolarna avgör om en myndighet följer sina egna föreskrifter, exempelvis om en myndighet har nekat tillstånd till någonting.
  2. Regeringens förordningar beslutas av regeringen och kallas kungörelser. Även i detta fall bestämmer domstolarna om en förordning har följts
  3. Lagar beslutas av riksdagen, vanligen efter en proposition om ny lag från regeringen, I många lagar finn ett ”bemyndigande för regeringen eller den myndighet som regeringen bestämmer” att besluta om kompletterande regler (d,v,s. förordningar eller föreskrifter)..

  Min kritik mot rikspolischefen är att han inte har prövat något av detta för att få stopp på Paludans och Momikas huliganfasoner. I stället har han ödslat enorma polisresurser på att hjälpa dessa vettvillingar att begå handlingar som borde vara straffbara som brott i en rättsstat, Och springer sedan med svansen mellan benen och ber om hjälp från militären mot den polisbrist, .som han själv till stor del är orsak till. SD-politikern Katja Nyberg, som själv är polis, har påtalat att det dessutom finns allvarliga strukturfel inom hela polisledningen.

  Det räcker inte med att avsätta Thornberg, men han bör inte få fortsätta en enda vecka till. Hela organisationen måste göras om. Jag föreslår att närpolisverksamheten kommunaliseras, vilket skulle ge landets kommunalpolitiker möjlighet att bestämma fördelningen mellan närpoliser och socialsekreterare . Socialtjänsten ska inte vara en repressiv myndighet, för det är en polisiär uppgift.

  Jag föreslår vidare att posten som rikspolischef delas på två befattningar, med en generaldirektör som administrativ chef med ansvar att lagar följs m.m., och en rikspolischef, som leder den praktiska verksamheten på nationell nivå. Som generaldirektör för Polisstyrelsen föreslår jag Migrationsverkets nyligen avgångne gd Mikael Ribbenvik. Eftersom jag tror att han är tillräckligt mycket paragrafryttare för att klara det jobbet. Han fick ju inte nytt förordnande som gd för Migrationsverket, eftersom migrationsministern tyckte att det behövdes någon med nya perspektiv

  .Men det är ju något som behövs även inom den högsta polisledningen, inte minst p.g.a den migrationsrelaterade brottsligheten .Och varför skulle inte Migrationsverkets f.d. gd ha just de perspektiven, förutom att han torde ha den juridiska kompetens, som idag lyser med sin frånvaro inom landets högsta polisledning?

 5. brorson

  Jag citerar lite mer från Holmlunds inlägg ”Det är klart att det kan finns fler åtgärder än att straffa brukarna men utan att kraftigt få ner bruket blir det inte stopp på skjutningarna och sprängningar. Begriper inte varför inte M och SD försöker få ned bruk och missbruk möjlig kan det bero på att de har krafter som vill legalisera knarket…” Nu handlar det visserligen mest om gårdsförsäljning av vin, men det ser jag som enförpostfäktning både till rasering av Systembolagets monopol och lefalisering av knark. Inga partier går fria från de misstankarna, men jag vill särskilt paka på L och KD, med namn som Hanna Lundin Jerberng, L, och Sara Skyttedal, KD. SD går inte heller fria, eftersom SD:s Skåne-distrikt har sugit upp tidigare lokalpartier, som ivrat för fri alkoholförsäljning.

  Men det intressanta är att Holmlund – till skillnad mot många inom vänstern och även inom s eget parti – erkänner att DET ÄR KLART det kan finnas fler åtgärder än att STRAFFA brukarna – och alltså inte enbart att att de ska vårdas – vilket ju f.ö, bara ka gälla de av dem, som behöver vård. Den legala alkoholbranschen har ju tillsammans med den illegala drogbranscken lyckats lura i alkohol och drogliberaler inom ALLA partier, att beroendet är en sjukdom, som inte beror på alkoholen och drogerna, och som alkoholen och drogerna är ”självmedicinering”. Vilket Skyttedal uttryckligen har förklarat sitt eget cannabisbruk med.

  Dessa branscher har med hjälp av politiker inom alla partier lyckats torgfära som något slags liberal ideoligi att ”friska partyknarkare” inte ska avstå från knarket av solidaritet med de sjuka. Men eftersom beroendet inte alls är någon genetiskt medfödd sjukdom -. som jag hört kristdemokratiska sjukvårdspolitiker som själva är storkonsumenter av läkarförskrivet knark säga -utan beror på konsumtion av för stora kvantiteter för ofta. Och inte minst blandat med andra droger,

  Holmlund har fullständigt rätt i att det till synes oskyldiga partyknarkandet har bidragit till dagens synnderligen omfattnade och allvarliga kriminalitet. Och denna kriminalitet måste angripas i båda ändar. Om polisen inte klarar detta utan hjälp av militär, får det bli med hjälp av militär. Det handlar naturligtvis inte om att stridvagnskompner ska rulla in i stadsdelar. där det bor många invandrare. Det är en av de myter, som en – i bästa fall – aningslös vänster odlar. Det finns inga som helst likheter med händelserna i Ådalen 1931.

 6. kenth

  Hej ba det att Lindberg & co. vill förtäta umeå och ge grönytorna sparken.
  Sen att vissa botadsbolag får förtur via snabbt avklarade ärenden gällande byggplaner
  och tillstånd verkar inte gå rätt till: Jag har lite insikt hur det gick till med bostadsområdet
  Nydala Strand där ett ej färdigskrivet testamente banade vägen för hur det är idag.
  Där handlade försäljningen bara om pengar…och kommunen var snabb göra en detaljplan
  för området som förr var naturområde.

 7. brorson

  Holmlund verkar alltså förstå att kampen mot partyknarkandet inte är den enda utan EN AV FLERA nödvändiga åtgärder för att få stopp på den knarkdrvna våldsvågen, Och när han dessutom verkar vädja om stöd från M och SD för denna sin åsikt, tycker jag att han förtjänar att få det stödet. Men i gengäld tycker jag att han bör försöka förmå sina partikamrater i regionen att stödja SD:s initiativ mot välfärdsbrotten och otillbörlig påverkan, som också förtjänar att stödjas. Det är ju ytterst oroande att de kriminella gängen, som driver knarkhandeln. försöker ta över delar av den offentliga sektorn . för att denna ska stödja de kriminella gängen med både myndighetsbeslut. och pengar.

  Men dessutom måste utvisningarna av utländska medborgare, som vistas illegalt i Sverige, trappas upp. Polisen behöver all hjälp den kan få i det arbetet. Militären kan förvisso hjälpa till med hemtransporten av de utvisade, men de civila myndigheterna måste också bidra. Och det genom att anmäla ”papperslösa” som de kommer i kontakt med inom sina verksamheter, till Polisen eller Migrationsverket. Förutom att själva den illegala vistelsen i Sverige i sig är ett brott,. kan man inte leva illegalt under en längre tid i något land,. utan att begå andra typer av brott för sin försörjning.

  Och om det inte handlar om traditionell brottslighet, såsom stälder, personrån,. utpressning och bedrägerier, så handlar det om ”svartjobb” för arbetsgivare, som varken betalar källskatt eller arbetsgivaravgifter Detta bidrar till arbetslöshet bland både svenska arbetare och legala invandrare, som måste försörjas av det allmänna. Men det utsätter också seriösa arbetsgivare, som vill göra rätt för sig, för en förödande konkurrens.

  Särskilt illa är det inom Holmlunds gamla fackförbund, Byggnads,. i vilket hans fackliga och politiska karriär började. Inte minst av solidaritet med nuvarande byggnadsarbetare, bör Holmlund stödja kampen mot den illegala arbetskraften och andra ”papperslösa” Även mot hans egna partikamrater, som uppmanar offentliganställda till olydnad mot kommande lagsftiftning om anmälningsplikt .Jag har kommwnterat det på en annan blogg:

  > De offentliganställda, som nu protesterar, kommer att göra sig skyldiga till arbetsvägran, vilket är uppsägningsgrundande, om de gör allvar av sina hot att inte följa lagen. Om de menar allvar med detta. bör de själva säga upp sig. Jag tror inte att särskilt många kommer att göra det. Men om så skulle ske, kan vi ju fylla vakanserna med nyimporterad utländsk arbetskraft. Men inte med någon enda som kommit hit illegalt. Det vore ju att stödja smugglarna.<

  Kanske ett drastiskt förslag. Men låt dessa osolidariska arbetvägrare bland de offentliganställda inon, tjänstemannaförbunden TCO och Saco smaka på samma medicin, dom de själva ordinerar till LO-medlemmarna. De är inte så oersåttliga som de tror. Och behöver man inte följa svensk lag, så duger väl utländska tjänstemän lika bra som svenska?

  Holmlund bör nog ta ett snack om de saken med sina partikamrater, som uppmanar offentliga tjänstemän till olydnad mot kommande lagar.

  • Marko

   Holmlund är en propaganda megafon för Svevägen som alltid omedelbart vidarebefordrar nuvarande talepunkter.
   Nu är det partyknarkare som man centralt bestämt att man ska skylla på.
   ( Men skyller man på sosseriet blir man anklagad för blame game )
   Som Holmlund riktar man in sig på överklass, det knarkas en hel del bland sosseriets väljarbas i orten också.
   Det är en ideologisk klasskamp man försöker driva, som alltid, enbart för makten.
   Resultat på samhället har dom ingen aning om och det är som alltid sekundärt.

   • brorson

    Alldeles så enkelt är det inte. H vill gå fram hårdare mot missbruket än partitoppen , men undviker att frondera öppet mot densamma. Vad skulle vara vunnit, om han hade gjort det? Dessutom är ju partyknarkandet ett problem som måste erkännas .Den lömska propagandan, typ ”Det som fint folk gör, kan du också göra”.

    • Marko

     Jo, så enkelt är det.
     Sosseriet tar aldrig ansvar för något och har alltid någon eller något att skylla på.
     Däremot är dom snabba att ta äran för allt bra, även om dom i praktiken har motarbetat det.

     Varför inget gjort åt dessa partyknarkare på 8 år?
     Världens sämsta Morgan sa för två decennier sedan ”Om tio år är Sverige narkotikafritt”.

     Inget gjort för att det är en liten del.
     Det partyknarkas dessutom i hela världen men inget land har vår katastrofala utveckling
     Man kan kanske minska detta lite genom att legalisera lättare droger istället?

     Oavsett så har sosseriet (och övriga) totalt raserat tryggheten i Sverige och nu sitter dom igen och skyller på någon annan.
     Dom har inte ens några konkreta förslag, ska vi ha fängelse för alla som köper?
     Hur ska det genomföras isr?
     Allt är bara ett politiskt spel som alltid med sosseriet.
     Och Holmlund är deras bästa megafon.

  • Kim

   OT…. Ja, du har ju svårt med det här med att hålla dig saklig till ämnet… Inget nytt.

   Och du var ju totalt emot förebyggande insatser. Du kan väl inte vara mot en form av ”allmän scanning”? Det skulle kanske kunna vara förebyggande?

   Först och främst ska jag erkänna att jag inte har kollat igenom vare sig ”scaningförslaget” eller ”vänsterförslaget” i detalj, alltså försökt att på djupet se vad som ligger bakom det man från båda sidor klatschigt kommunicerar.

   Med det sagt – Du ser inte glappet i retoriken i inlagan? Förenklat –
   M’s förslag – kolla alla, men bara i vissa områden.
   Inlaga i ”vänsterförslag” – fånga upp berörda tidigt.
   Vad jag sett så har motståndarna aldrig sagt att neuropsykiatriska diagnoser inte skulle vara överrepresenterat bland kriminella (inte bara från utsatta områden)? Precis som det är överrepresenterat bland entreprenörer och företagsledare.

   ”Fånga upp” kan ju lika gärna vara att tillsätta resurser i tex skola, polis, socialtjänst, sjukvård för att fånga upp de vars neuropsykiatriska diagnoser riskerar verkar negativt. Sedan faktiskt jobba brett med de som har problem. Inte bara tro att tabletter ska lösa frågan.
   Min gissning är dock att de rödgröna skriver denna typ av formulering utan att tillsätta resurserna, dvs än en gång bara ord.
   Å andra sidan så har aldrig de blåbruna kunnat säga vad de ska göra med scanningen mer än ”medicinera fler”. Knappast en komplett lösning?

   I grunden är dock Timbros inlaga ännu ett blamegame där det blandas äpplen och päron. Igen. Så tråkigt att röda, gröna, blå och bruna fokuserar på det isf lösningar. Troligen för att ingen av dem är villig att faktiskt ta tag i frågan om problemen på riktigt.

   Timbro hade ju tex kunnat ta upp att Kristersson fick rapporter om utvecklingen då han satt som borgarråd. Rapporter som tydligt beskrev riskerna och att resurser behövdes på flera områden för att möta problemet. Kristerssons lösning – neddragningar. Sedan kom han med i regeringen och fick ännu tydligare rapporter. Lösning? Ännu mer neddragningar och omfördelning av pengar till oss som redan har. Vi har alltså en stadsminister som säger att han ”såg det komma”. Men då får man ju fråga – varför i hela friden han inte gjorde något för en generation sedan??? Kompetent ledarskap?

   Löfvens förvirrade ”såg det inte komma” må vara skrämmande och inkompetent, men det är banne mig värre att säga sig se det komma och inte göra ett skit. På nästan 20 år. Å andra sidan – hand upp den som tror Kristersson faktiskt kan se något komma…

   • Marko

    Jag är inte emot förebyggande.
    Att kriminella är inlåsta är förebyggande.
    Att kriminella klaner utvisas är förebyggande.
    Att inte gödsla med medborgarskap och bidrag är förebyggande.
    Att minska staten till kärnverksamhet är förebyggande mot välfärdsbrott och korruption.

    Värdegrund, genus, ansvarslöshet för skitungar i form av att orsak är rasism eller socioekonomi, inte förebyggande utan tvärtom.
    Fler soc tanter och fritidsgårdar, inte förebyggande, redan vid 13 är det kört.

    Läget i landet idag är en total katastrof, det behöver saneras från grunden sen kan man börja om med bättre förebyggande.
    Varken UK eller sosseriet kommer dock klara av en sådan sanering, förfallet kommer fortskrida, produktiva skötsamma kommer lämna, blir en ny variant av utvandrarna framöver.

    • Kim

     Marko –
     Hur stoppar inlåsningen nyrekryteringen? Eller är din enda plan att låsa in ”alla”, till dess det inte finns någon att rekrytera? Isf – hur många tror du det blir och vad kostar inlåsningen?

     Och din mening är alltså att inlåsning är en ”förebyggande åtgärd”, men allt annat är ”värdegrund och genus”?

     Än en gång visar du din kunskapsnivå. (Jag tror få imponeras.) Och jag vet redan att just därför kommer inte heller denna gång svar på enkla frågor. Du kan uppenbarligen inte ens se problemet i Timbros retorik. Men du kan ju alltid vräka ut dig lite floskler om ”vänster” och ”sosseri” när du saknar argument…

     • Marko

      Alla med minsta läsförståelse ser att jag har en del i sak medans du inte har något öht utan i vanlig ordning försöker attackera budbärare.

      Och ja, lås in, länge.
      Vi upprepade brott ännu längre.
      Du kan inte heller i din externt begränsade bubbla tänka tanken att minska på kostnad för förvarande av grovt kriminella?
      Har du räknat på vad en skjutning kostar?
      Du har inte heller någon budget för dina icke fungerande förebyggande åtgärder.

      Så, kom med lite substans nu.
      Vilka åtgärder föreslår dom?
      Varför är dom effektiva?
      Är dom ej nya, varför har dom ej fungerat hittills?
      Hur mycket kostar dom?
      Vem ska betala?
      Vad ska vi prioritera bort?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.