Petter Nilsson(SD)

Övriga partier försöker driva på invandring i Västerbotten!

En hel drös artiklar har förekommit i lokalmedia i Västerbotten kring det höjda kravet för arbetstillstånd för invandrare från utanför EU, alltsedan kravet höjdes från 13 000 kronor till 27 360 kronor per månad.
Politiker från M, KD och övriga har i äldrenämnden förklarat att det inte är möjligt, utan det kommer försämra deras verksamhet. Den lokala moderaten är redo att se över regelverk, och katastrofen tycks vara nära förestående.

Läser man alla dessa artiklar får man bilden av att det främst gäller undersköterskor, men samtidigt när man kollar statistik hos ekonomifakta fanns det i augusti 119 aktiva arbetstillstånd för undersköterskor inom hemtjänst, hemsjukvård och äldreomsorg – i hela Sverige. Om vi generöst slår ut det på hela Västerbotten skulle det genomsnittligt skulle kunna innebära ungefär fyra stycken undersköterskor som har ursprung utanför EU som inte får behålla sina arbetstillstånd, trots att medianlönen för en undersköterska är 27 900 kr.

En yrkeskategori som är större är vårdbiträdena. I den är det 165 som har arbetstillstånd.
Låt oss säga att det rör sig om fem vårdbiträden i hela Västerbotten, vilket innebär att det totalt handlar om nio personer. Någon av artiklarna berörde emellertid kökspersonal. Där finns det många arbetstillstånd som är aktiva, och troligtvis skulle det innebära att man behöver höja lönerna för offentligt finansierad matproduktion för att vara konkurrenskraftig.

Nu skulle jag gärna plädera om behovet av att höja kravet för arbetstillstånd, men det är inte poängen med inlägget. Det är inte heller poängen att problematisera att vänsterpartier använder personal som slagträ för att vinna politiska poäng och få till mer invandring genom att kaotiskt skrika om anmälningsplikten (under parollen ”angiverilagen”).

Poängen med inlägget är att problematisera att övriga partier vill ha mer invandring genom att adressera behovet av mer arbetskraftsinvandring som innebär lönedumpning för välfärdsarbetare. Detta i ett skede när hela det svenska folket börjar vakna upp ur den trivsamma konsensuskultur som vilat över den migrationspolitiska debatten och ser resultatet av en ansvarslös invandringspolitik som de övriga partierna drivit på under lång tid.

Även om – som någon tillstod under något SVT-program – man inte kan lösa problemen här och nu genom att begränsa invandringen, så handlar inte allt om kortsiktiga paniklösningar.
Politik behöver ha ett långsiktigt perspektiv.

 

Vi behöver förvalta vårt land för de som kom före oss, till de som kommer efter oss och det gör vi inte genom att fortsätta att irrationellt skrika: “mer invandring!”

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,

56 kommentarer

 1. Marko

  Inte bara sosseriet som har grava moraliska problem.
  V och MP kämpar för att hålla demokratiska samtal med terrorister som för ett par dagar sedan bestialiskt slaktade hundratals oskyldiga.
  https://sverigesradio.se/artikel/850009

  Lite lustigt då dom hemma kallar dom som vill ha gränskontroll för nazister och vägrar demokratiska samtal.
  Men Hamas går bra..

  • Mique

   Brunskjortor och internettroll har ingen moral överhuvudtaget! Herr Nilssons inlägg är genomsyrad av okunskap och människoförakt! Det enda Herr Nilsson är utefter är att spä på rasismen inom brunskjortornas anhängare!

 2. Basic Rules

  Finansmannen och riskkapitalisten Christer Gardell oroar sig för att det gängkriminella våldet är mycket negativt för Sverige ut ett ekonomiskt perspektiv – och anser att man bör överväga att införa krigslagar för att få bukt med problemen.

  – Det är nog nästan krigslagar som behöver införas i landet för att komma tillrätta med det här.

  – Det är en hemsk utveckling. Att Sverige skulle bli det mest gängkriminella landet i Europa, det trodde vi inte för 15 år sedan. Det har gått oroväckande fort, hävdar han vidare i en intervju med TT.
  ————————————————————————————————————————————
  Det är i detta perspektiv vi måste se invandringen, även sk arbetskraftsinvandring dvs direktimport av outbildad arbetskraft till låglöneyrken är och har varit en kvinnofälla – vi skapar bara en ny underklass
  och lurar oss själva med detta ”godhetsnarrativ”.

  • Mique

   Krigslagar var det första den fjolliga lilla mustaschprydde mannen införde i Tyskland på trettiotalet. Kryp tillbaka till trollfabriken i Sankt Petersburg!

   • LSE

    Vad har den fascistiska nyttiga idioten Mique emot fjollor ?
    Det kanske är dax att komma ut ur garderoben Mique ?

    • Basic Rules

     Denne M, är ett narcissist Troll – slänger ur sig enstaka ord ur garderoben – ett känt signum för denna otrevliga människotyp. Egentligen ska man bara ignorera dessa Troll !

     • Mique

      Dåligt ordförråd och whataboutism kommer du inte långt med! Lyd mitt råd till dig: kryp tillbaka till trollfabriken i Sankt Petersburg!

 3. Marko

  Det låter för mig komplett verklighetsfrånvänt att klaga på en höjd lönenivå som fortfarande inte är särskilt hög.
  Jobba för höjda löner istället?
  Och om dom som redan finns här och skulle rädda välfärden men inte bidrar ekonomiskt inte kan ta dessa låglönejobb är det då rimligt fortsätta på samma sätt?

  • Kim

   Tycker du det generellt ska vara högre löner på kommunala jobb? Antar att du då även är för en ökad skatt för att finansiera det? Har du även tagit hänsyn till att gränsen är satt utifrån en medianlön och de kostnader det innebär?

     • Jan Sjöström

      Hej!

      Ja nu var vi där igen!

      Att reducera att hata att polarisera ger aldrig annat än
      konfrontation. Visst förstår du att enfaldiga inlagor i
      förklädd sossenytta inte innehåller en lösning.

      De flesta tror på samtalet, det i ordnade former. Du är
      uppenbart inte en av dessa.

      Partiet S D och deras miljoner röstande medborgare är
      i alla delar resultat av din och dina kollegors agerande,
      att då fortsätta mata den rörelse du så intensivt hatar
      via reducerande tillmälen är grund till deras konstanta
      ökning av röster.

   • Jan Sjöström

    Hej!

    Som de (allra) flesta vet sätts priset på en vara eller tjänst
    via marknadsincitament. Löner sätts även dessa – via
    beskrivna mekanismer.

    Att ta ton i reducerande ordalag är inte bara obehaglig utan
    visar på ett djupt förakt för vedertagen vetskap. Du borde
    skämmas

 4. Leif

  Tur du snackar om politiker, som du också är, dom har ofta ingen koll. Bara att läsa din blogg

  Men då dom som jobbar med vården även varnar, så skulle jag nog hålla käft, Iofs, du är ju inte jättesmart när det kommer till sånt. Men vi som läser din blogg vet att du går till strid med att det här inte kommer skapa några problem alls. Så ansvar kommer därefter att hållas mot dig. Du har ju koll, enligt dig själv och kanske någon annan från brunhögern.

  Fråga, avgår du på studs när du motbevisas ha fel eller kommer du att sitta och skylla på annat?

  • Bergis

   Hur klarar Norge, Danmark och Finland sin äldreomsorg som bara har en bråkdel av den invandring som Sverige har? Förklara det.

 5. Kim

  Här blandas det äpplen och päron. Hur kan man sätta diskussionen kring om nivån på 27′ är rimlig till att sätta som gräns som att man vill ha mer invandring? Ett tydligt försök att flytta fokus från sakfrågan. SD och Petter väljer helt att undvika frågan varför man inte lika gärna kunnat sätta gränsen vid tex 21′? Man väljer även att helt bortse från frågan hur rekrytering ska ske. Istället fortsatt gnäll och försök att blanda bort korten.

  Och naturligtvis flytta fokus från att SDs idiotiska handlande bidragit till svenskars större osäkerhet vilket bla. lett till två människors död.

   • brorson

    Själv föreslog jag i en tidigare diskussion drygt 40.000 kr. Men även det är kanske för lågt. Så. nivån bör alltså ligga mellan 40.000 och 60.000 kr och kan skilja mellan olika yrken beroende på hur lång utbildning (och därmed hur stora studieskulder) och yrkeserfarenhet, som krävs. Fackföreningar för högavlönade offentliganställda ska inte uppmana sina medlemmar att arbetsvägra (d.v.sunderlåta att anmäla ”papperslösa”, som kanske jobbar svart och dumpar löner i låglöneyrken), men givetvis ska de ha rätt att protestera mot import av billigare utländsk arbetskraft, om det leder till lönedumpning och arbetslöshet för de egna medlemmarna.

    Det bästa enligt min mening vore vetorätt för fackföreningar mot rekrytering av utländsk arbetskraft när det finns svensk arbetskraft (inkl. legala invandrare) som kan göra jobbet. Man bör då inte bara se till hur många arbetslösa som finns, utan även till antal redan anställda som kan och vill byta till mer kvalificerade arbetsuppgifter. Någon arbetslös kan ju därigenom få¨in en fot på arbetsmarknaden. Det fackliga vetort bör enligt mitt förslag. arbetsgivaren kunna överklaga till Arbetsdomstolen. Men då måste ju AD ta ställning till vad som är en rimlig lönenivå inom olika yrken och torde då hamna mellan 40.000 och 60.000 kr. Bevisbördan, att utlandsrekrytring verkligen är nödvändig, ska ligga på arbetsgivaren.

    Den, som onödigtvis rekryterar utländsk arbetskraft, orsakeri nte bara arbetlösa svenskar (inkll. legla invandrare) stor skada utan orskar även det svnska samhället (skattebetalarna) onödiga utgifter för de arbetslösas försörjning. Dåliga arbetsgivare ska vi inte ha. Vill de inte betala anständiga löner ska de inte vara arbetsgivare, Det gäller också S-märkta arbetsgivare (klassresenärer) som vill ha ännu större skillnad mellan deras egna och den underställda personalens löner.

   • Marko

    Du tror fortfarande du är moderator?

    Och sen postar du massa inlägg om hur du anser andra gör fel och poster själv whatabout och inget av substans i ämnet.
    Som du mestadels ägnar dig åt.

   • Jan Sjöström

    Hej!
    Signaturen Kim ser nu skäl att ställa krav på empiri i sak.

    Ofattbart. Återigen ser vi hur desinformation och svagsint
    indignation skall anses tillföra någonting!

    Hat och hot blandat med rena idiotpåståenden. Är i allt
    kontraproduktivt d v s polariserande i syfte splittring.

    Du tillför ingenting – du avkräver andra den vetskap du själv
    saknar. Du och dina gelikar är hela skälet till partiet S D

    Snacka om björntjänst!

    • Mique

     När ska sverigedemokraternas propagadamaskineri inse att signaturen ”Janne Sjöström”:s algoritmer behövs justeras. Signaturen låter som en blandning av tysk NSDAP-retorik och Darth Vader!? Nivån på den mörkbruna sörjan, måste justeras kraftigt, om det nu går att dämpa stöveltrampet!?

 6. brorson

  Det är inte alls ovanligt att Holmlund har rätt. Men tyvärr vågar han inte gå emot mäktiga arbetsgivarintressen, som själva är organiserade i fackförbunden TCO eller Saco, inom sitt eget parti. Så här skrev han dock på sin blogg 15 okt: ”Det är märkligt att det finns företag idag som tar hit folk från Thailand för att plocka bär och sedan missköter sig och inte betalar de löner de skall ha.” Han kräver med rätta att dessa arbetsgivare ska dömas till fängelse och sitta i thailädskt fängelse på den svenska statens bekostnad.

  Det är inte alls orimligt, eftersom brotten begicks i Sverige med men med thailändska medborgare som brottsoffer .Holmlund ha rfärmed gått ett steg längre (bra!) än vad jag gjort, när jag föreslagit att utländska brottslingar, som döms till fängelse ska avtjäna straffen i sina hemländer. Utländska brottslingar har i snabbt växande antal valt att begå sina brott i Sverige p.g.a. hjälp av svenska myndighter att planera brotten, låg upptäcktsrisk, stor chans till friande domar, korta straff, fängelser som liknar lyxhotell och möjlighet att hävda ”verkställighetshinder” mot utvisning.

  Och om de stannar i Sverige illegalt, kan de hoppas på S-styrda fackföreningars för offentliganställda uppmaningar till sina medlemmar att arbetsvägra, om det blir ett nytt tjänste-åliggande att anmäla ”papperslösa” som de kommer i kontakt med. Förslaget enligt Tidö-avtalet handlar inte om att varje enskild offentliganställd personligen ska anmäla till Migrationsverket eller Polismyndigheten, utan att det ska finnas en ”ordning” inom varje myndighet eller förvaltning som säkerställer detta. Det skulle ju t.o.m. kunna vara farligt för den enskilda tjänstepersonen, om den anmälde vet vem som har gjort anmälan. Det behövs alltså någon form av inpsasseringskontroll till myndigheter och förvaltningar, om en sådan inte redan finns.

  Det är givetvis en uppgift för offentliganställdas fackföreningar att bevaka säkerheten för sina medlemmar – inte att gå ut med generella uppmaningar till arbetsvägran. Skyddsombuden har befogenhet att tillfälligt stoppa arbete, som medför fara för de anställda .För att detta inte ska behpöva ske, bör berörda fackföreningar påtala problemen i sina remissvar till det kommande lagförslaget. Inte att uppmana till individuell arbetsvägran och det redan innan det finns något lagförslag. Det finns ju dessutom en lag om medbestämmande i arbetslivet. Naturligtvis kan man förhandla om vem som ska göra vad, vilka arbetsuppgifer som ska ingå i en viss befattningsbeskrivning.

  Detta kan också ingå i det enskilda anställningsavtalet, men i sådant fall har arbetsgivaren rätt att neka anställning till en person, som vill ha individuella undantag från vad som annars gäller för tjänsten. .Detta tillämpas ju redan av de S-märkta arbetsgivare som nekar anställning för barnmorskor som inte vill medverka vid aborter. Ja. man kan ju tycka att det är en barnmorskas uppgift att hjälpa små barn att födas levande, inte att döda barnen. Parallellen är väl i det här fallet näramast den omvända. Genom anmälningsplikten kan mord förhindras. Att fotbolls-mördaren kunde vistas hela trå år i EU-landet Belgien efter utvisningsbeslut,. borde vara en tankeställare även för svenska arbetsvägrare.

  Arbetsvägran är laglig grund för avsked. I de fall, en offentliganställd inte vill följa en ny lag, som inte fanns när vederbörande anställdes, har han möjlighet att säga upp sig. Vilket jag tror att ytterst få kommer att göra, när det kommer till kritan. Men om det skulle ske i större omfattning, som en del i en massprotest, kan ju problemet lösas med import av utländsk arbetskraft, som förklarat sig villig att följa svenska lagar och avtal. Detta är någonting helt annat än import att billig utländsk arbetskraft i syfte att dumpa löner för svenskar och invandrare, som redan befinner sig – lagligt – i landet.

 7. brorson

  Angående fotbollsmördaren. Belgiska myndigheter har inte bara under flera års tid att verkställa sitt eget beslut om utvining till hemlandet Tunisien. Man har också underlåtit att handlägga Tunisiens begäran att mannen ska utlämnas till samma land. Vilket tyder på att han är dömd redan där för ett allvarligt brott. Och sålunda har flytt från ett fängelsestraff i hemlandet. Han flydde 2011 till Italien, där han sökte asyl, vilket dock avslogs. Han verkar därefter ha sökt asyl i flera EU-länder, varje gång med avslag som resultat. 2012 kom han till Sverige med ett falskt rumänskt pass.

  Att söka asyl som flykting Tunisien 2011 var sällsynt dåligt tajmat, eftersom Tunisien just det året som första land under den s.k. arabiska våren gick från diktatur till demokrati. Vilket alltså innebär att det var dags för verkliga flyktingar att återvända hem. Asyl ska vara ett tillfälligt skydd, så länge man behöver skydd mot förföljelse. – inte ett sätt att slippa straff för begångna brott i hemlandet. Den svenska vänstern verkar vurma mer för kriminella än för verkliga flyktingar. Om man hade haft en ”angiverilag” i Belgien under de gångna åren hade morden på de svenska fotbolssupportarna troligen inte sket. Även ett anonymt tips till den belgiska polisen torde ha varit tillräckligt . ” Ojdå, men det är ju samma person, som Tunisien har begört ska utlämnas. Och som vi själva…”

  Vad händer nu i Tunisien – landet som under tolv års tid har bevisat att islam och demokrati kan samexistera? Jo, till följd av den ytterst ansträngda flyktingsituationen, där flyktingar (huvudsakligen ekonomisiska migranter) väller in från grannländerna Libyen och Algeriet, verkar den tuniska demokratin nu sjunga på sista versen. I detta läge, när demokratin i ett muslimsk land måste räddas till nästan vilken pris som helst, stödjer den svenska vänstern Hamas, som är en direkt arvtagare ideologiskt till den tyska nazismen i dess försök att förinta de israeliska judarna .Skolbarn i de palestinska områdena har under läng tid indoktrinerats med nazistisk litteratur, som är förbjuden i Tyskland.

  Det räcker inte att hindra migratnerna i de överfulla flyktinglägren i Tunisien att ta sig vidare till Europa. Det är också nödvändigt. Men det behjövs också massiv hjälp till Tunisien med repatriering av de ekonomiska migranterna till deras hemländer. Och naturligtvis ska tunisier, som har begått brott i hemlandet sitta i tunisiskt fängelse i stället för att leva illeglat i Europa. Det bär de också göra även om de inte har begått brott i hemlandet utan bara i Europa. När den svenska kriminalvården ska hyra fängelseplatser i andra länder, bör det inte begränsas till våra nordiska grannländer. Utlänningar, som begår brott i Sverige, bör i största möjliga utsträckning avtjäna straffen i hemlandet.

  Slutligen några ord om försöken att ge SD skulden för det som skedde i Bryssel i veckan. När mördaren vistades i Sverige, var Reinfeldt. som vägrade ta notis om SD, statsminister. Jag påstår inte att dådet i Bryssel var Reinfeldts fel. Men om mördaren vill hämnas utvisningen ur Sverige, så var iilskan snarare riktad mot Reinfeldt, som nu är ordförande för Fotbollsförbundet, än mot någon SD-are.

 8. brorson

  Har SD ingen juridisk expertis, som Åkesson kan fråga om råd, innan han gör dumma uttalanden Nu gåt han mot egna partimedlemmar, som tycker att det ska vara straffbart att skända svenska flaggan. Men det är ju redan straffbart. Finns rättsfall. Men är det inte inkonsekvens att tiilåta koranbränning men inte flaggskändning? Tja, nog för att jag tycker att det också bör vara straffbart. Men någonstans måste ju gränsen gå, om inte allt ska vara förbjudet. Enligt media har han också sagt att sänkt straffbarhetsålder till 13 år är ”en bra kompromiss” och att 13-åringar ska kunna dömas till livstids fängelse..

  En bra kompromiss hade varit sänkt straffbarhetsålder till tio år, dom också ska vara lägsta ålder för ungdomsfängelse, men att längsta strafftid för en så ung person ska vara fängelse i 10 åe. Och för en 13-åring 20 år. Detta motiverar jag med att en10-årig pojke kan vara stor nog för att inte kunna hanteras av föräldrarna, utan gör vad han vill, om han sätter de sidan till, samt att ungdomsfängelser redan finns, fastän de kallas något annat. Vad sedan gäller strafftiderna för unga förbrytare tycker jag att man inte ska gå från den ena till den andra ytterligheterna. Och att man dessutom ska se till hela påföljdssystemet, som det kommer att bli om alla ändringsförslag genomförs.

  Att en 17-årig mördare idag kan dömas till ”sluten ungdomsvård” under maximalt 4 årär den ena ytterligheten. Att helt avskaffa straffrabatterna för personer under 18 år, så att en 13-åring kam dömas till livstid fängelse, är den andra ytterligheten. Och står inte SD bakom förslaget om förvaring som en extra påföljd efter avtjänat fängelsestraff för särskilt farligaåterfallsförbrytare? Ska det också kunna utdömas för personer under 18 år?

  Det finns ju också förslag att avskaffa nuvarande form av mängdrabatt, så att den, som har begått flera brott , kan dömas till längre straff än max-straffet för det grövsta brottetDet ska väl också gälla dem, som är under 18 år. Om allr detta genomförs, kan det vara läge att begränsa strafftiden för varje särskilt brott till fängelse i 20 år (+ ev. förvaring) för en vuxen förbrytare.Varför det behövs en ny form av mängdrabatt för den som har begått flera brott. är att fängelsestraff på flera hundra år inte ter sig meningsfulla.

  Skillnaden mellan straff och förvaring, bör vara att hela straffet ska avtjänas, även om återfallsrisken är försumbar, medan förvaringen – som alltså påbörjat efter avtjänat straff – ska upphöra, när återfallsrisken har upphört.

  Nog tycker jag att Moderaterna har en mer genomtänkt syn på brott och straff. Men även M bör nog tänka till ett varv till.

 9. Marko

  Vänsterns tidigare importerade väljare stod igår i stora massor i centrala stockholm och skrek ut sitt judehat och önskade Israels förintelse.
  Dom försvara dessutom hamas kidnappning av barn med att stå och skrika ut att Ulf Kristersson och socialtjänsten kidnappar deras barn.
  Inga medier rapporterar.
  Inga griper in mot denna organiserade hets mot folkgrupp.
  Krävs att det är någon pensionär som skriver n-boll på Facebook för att polisen ska komma och tidningar ska rapportera.

 10. brorson

  Om jag skriver på ex-vis en S-blogg, så visst kan jag kritisera S. Men eftersom syftet är att påverka den bloggens läsare (mest sossar) att tycka som jag, avstår jag naturligtvis från råskäll och nedsättande omdömen om sossar. Det är samma sak, när jag skriver på Petters SD-blogg. Visst kan jag kritisera SD, men undviker dock att reta upp bloggläsarna (mest SD-are) mot mig. Men det finns dock ett par ”troll” som skriver här enbart i syfte att få läsarna mot sig och det, som de eventuellt står för. När jag senast ställde frågan om SD saknar juridisk expertis, som kan ge råd till partiledaren innan han uttalar sig i lagstiftningsfrågor, som var syftet givetvis att han ska undvika klavertramp. Det vill väl även han själv?

  Det handlade nu om var gränser ska gå, och det är ingen särskilt enkel fråga, eftersom man bör förutse konsekvenserna av den nya lagstiftning, som i. o. f. s. är önskvärd. Det gäller:

  1) Den sammanlagda effekten av olika lagar, när nya lagar föreslås. Behövs en övre gräns för hur långa strafftiderna kan bli, om man ska räkna ihop straffen för flera brott? Bör livstidsstraffet avskaffas, om man inför förvaring (som kan vara på livstid) som en extra påföljd EFTER avtjänat fängelsestraff för särskilt farliga återfallsförbrytare?

  2) Bör åldersgränsen för straffmyndighet sänkas och bör även i så fall straffet för unga förbrytare (under 18 år) vara lika som för vuxna (över 18 år)? Jag ser två problem: a) Desto hårdare straff för de yngsta straffmyndiga, desto svårare att försvara en sänkt åldersgräns. b) Det kan bli en enda dagsålders skillnad mellan värsta fall livstids fängelse och inget straff alls.

  3) Hur man än vrider på problemet, kommer det alltid att finnas en gräns mellan straffbara och icke straffbara handlingar, vilket kan te sig inkonsekvent. Ska det vara tillåtet att bränna nationsflaggor för att det ska vara tillåtet att bränna heliga skrifter? Ska det i så fall bara gälla svenska flaggan eller även andra nationsflaggor? Ska det bara gälla Koranen eller även andra heliga skrifter? Är den svenska psalmboken en helig skrift? Eller ska förbudet gälla alla slags skrifter, även Kommunistiska manifestet? Hitlers Mein kampf?

  Vi kan ha olika åsikter om var gränserna ska gå, men håll med om att någonstans måste gränserna gå.

 11. brorson

  Mina förslag till ändringar i straffrätten har jag huvudsakligen fört fram på M-bloggar och har ö.h.t inte haft någon direktkontakt i frågan med SD, som ö.h.t inte haft en reell chans att ta ställning till just mina förslag. Och det är väl f.ö. medlemmarna som formar partiets politik, imte partiledningen ensam ? M-trollets försök att insinuera att SD tagit ställning mot mina förslag är är alltså en lögn.som har fabriceras av trollfabriken. Sanningen är ju att SD ö.h.t. inte har tagit ställning till mina förslag, varken för eller mot. Jag råkade bara kritisera ett uttalande av Åkesson om livstidsstraff för 13.åringar. Det anser jag vara att gå från den ena ytterligheten (inget straff alls) till den motsatta ytterligheten.

  Fadäsen med avskaffandet av ”ungdomsrabatten” på 50 % för åldersgruppen 18 – 21 årvisar nödvändigheten att se till lagstiftningen som helhet, och inte bara till den just för tillfället aktuella lagen, Som det nu har blivit, kan den som just fyllt 18 dömas till livstids fängelse,. medan den som har en enda dag kvar till 18-årsdagen klar sig med ”sluten ungdomstjänst” under högst fyra år för samma brott. Detta har fått till följd att anstiftarna av brotten i stället för att begå det planerade brottet själv eller ge uppdraget till någon jämnårig ,rekryterar någon yngre förmpåga, kanske en 17-åring,kanske en 14-åring. Och med sänkt straffbarhetsgräns till 13 år och möjlighet till livstid för 13-åringen, kanske en 12-åring?

  Men vi kommer dock inte ifrån att en nedre straffbarhetsgräns behövs. . Det visar inte minst händelser i USA, där många har vapen, och småbarn i åldern tre – fyra år har skjutit ihjäl föräldrar och syskon. Har de ens förstått vad de gjort? Lägsta straffbarhetsålder i USA (en delstat) är såvitt jag vet sex år. Många, inte minst här i Sverige, blev upprörda när två tio-åringar dömdes till ett mycket lång fängelsestraff (livstid, om jag minns rätt) för ett bestialiskt mord. De förstod väl ändå vad de gjort? Men fanns det verkligen inte en chans till bättring någon gång under resten av deras liv? Eller var det bara ett symboliskt straff för att visa att ”samhället ser allvarligt på det begångna brottet”, med en förutsebar benådning efter några år?

  När jag (på en M-blogg) har fört fram förslag på sänkt straffbarhetsålder, till tio år, har jag också föreslagit följande ”ungdomsrabatter”, i procent av strafftiden för vuxen;
  10- och 11-åringar: 0 – 25 % (vilket innebär en i praktiken flytande straffbarhetstränd, för dem som inte fyllt 12 år.)
  12- och 13-åringar: 25 – 50 %.
  14- och 15-åringar: 50 – 75 %-
  16- och 17-åringar: 75 – 100 %.

  Om vi antar att en 17-åring begår ett mord, som hade givit fängelse i sexton ¨år för en person,. som fyllt 18 år. blir straffet för 17-åringen fängelse i minst tolv år- En väsentlig skillnad jämfört med ”sluten undomsvård” på Sis-hem under högst fyra år. Om inte en kort tid kvarstår till 18-årsdagen,.ska straffet påbörjas i ungdomsfängelse. I annat fall ska hela straffet avtjänas i fängelse för vuxna. Omvänt, om bara en kort tid av straffet återstår, när en ung brottsling, fyller 18. bör resten av straffet avtjänas i ungdomsfängelset. I alla övriga fall sker byte av fängelsetyp strax före eller efter 18-årdsdagen,

 12. Mique

  Både jag och flera bloggare på VK-bloggen har påpekat din okunnighet gällande argumentationsretorik. Som vanligt lämnar du ett mycket märkligt svar, angående din självutnämning till analytiker och moderator. Ett mycket vanligt tecken för en narcisstisk personlighet.

  • Mique

   Du måste lära dig att skilja på religion och politik, även om det är svårt för en okunnig mellanstadiegrabb! Staten Israel och terroristorganisationen Hamas är båda lika stora kålsupare. Då det gäller religion, så används den som vapen hos båda sidor i Israel/Palestina-konflikten. I slutet av nittonhundrafyrtiotalet, då det då brittiska området Palestina delades i två lika stora stater, härjade en ökänd terrororganisation under namnet ”Sternligan” i området. Sternligan låg bakom bland annat massakern av civila palestinier, både män, kvinnor, barn och äldre. November 1944 mördade två medlemmar av Sternligan Lord Moyne, den brittiska ministern med ansvar för Mellan Östen. I september 1948 mördade ett kommando ur Sternligan det svenska FN-sändebudet Folke Bernadotte i Jerusalem. Sterligan betraktade terrorism som en legetim metod för att uppnå ett hebreiskt kungarike från Eufrat till Nilen och kom att begå en rad massakrer mot den palestinska civilbefolkningen och mördande av högt uppsatta diplomater och politiker. En av Sternligans ledare (Yitzak Shamir) blev senare Israels premiärminister. Det skulle te sig fjolligt, om jag sympatiserade med Hamas, min Mor flydde i slutet av 1930-taket från nazi-Tyskland med sina föräldrar, tre fjärdedelar av min släkt på min Mors sida förintades.

   • Marko

    Lite svårt att se hur du inte sympatiserar med hamas då du skyller deras oprovocerade bestialiska slakt på över tusen människor inklusive nöjesavrättning av små barn på Israel

    Om någon ska skilja på politik och religion så är det politiker i länkad artikel.

    • Mique

     Var någonstans i min förgående kommentar, uttrycker jag sympati för någon part i Israeel/Palestina-konflikten? Fortsätt att göra dig svensk, snart är du en singularitet! Uppmaningen angående, att lära sig skilja på religion och politik, är i detta fall, riktad till dig och ingen annan! Ta och skärp dig grabben, du förnedrar enbart dig själv med din internettrollsretorik!

     • Marko

      ”Staten Israel och terroristorganisationen Hamas är båda lika stora kålsupare”

      Ren och skär propaganda från hamas.
      Du rättfärdigar bestialisk slakt av över 1000 oskyldiga.
      Du är om det lika vidrig som terroristerna du stödjer.

    • Mique

     Skriver du dina kommentarer med hjälp av en slumpgenerator, då det aldrig finns någon tillstymmelse till logik eller sunt förnuft i dina texter, på undermålig svenska?

 13. brorson

  De förenade FNL-grupperna (DFFG) var under Vietnamkriget Sveriges snabbast växande folkrörelse. DFFG var en tvärpolitisk frontorganisation, som kommunistiska sekter försökte göra om till en kommunistisk organisation med världsrevolutionen, vilket dessbättre misslyckades, eftersom det hade varit att spela USA i händerna. Varför FNL-rörelsen skulle begränsas till Vietnam, motiverades med att Vietnam var brännpunkten mellan USA-imperialismen och världens folk (Brännpunktsteorin).

  När Vietnamkriget under hösten 1974 började närma sig slutet, var ju frågan om DFFG skulle ombildas för nya uppgifter .Medlemmar i DFFG:s högsta ledning försökte då lansera Israel / Palestina som en ny brännpunkt. Möten hölls inom DFFG och förslaget röstades ner med stor majoritet. De väl pålästa FNL-aktivisterna hade två huvudinvändningar, dels att målet för de palestinska s.k. befrielserörelserna ganska tydligt var förintelse av de israeliska judarna och dels att ”världens folk” inte var Israels fiende. När USA lämnade Vietnam i maj 1975 stod DFFG fortfarande utan nya uppgifter, med följd att DFFG upphörde att existera redan under hösten samma år.

  Starten på Vientamkriget (det tredje i ordningen) under senhösten 1961 stöddes inledningsvis inte av Sovjetunionen, som hade en uppgörelse med USA efter Cuba-krisen. Och det Moskvastyrda svenska kommunistpartiet, som 1967 bytte namn till Vänsterpartiet kommunisterna, rättade sig efter Mpskva och teg eller stödde USA. , med följd att vpk-medlemmarna var i det närmaste portade frön DFFG.. Socialdemokraterna startade en konkurrerande organisation, Svenska kommittén för Vietnam, under ledning av Birgitta Dahl, med parollen ”Fred i Vietnam”, vilket indirekt var ett sötd till USA. (Jmfr med dagens uppmaningar till ”fred i Gaza”, som ensidigt skulle gynna Hamas.)

  Sedan DFFG kollapsat såg dessa opportunister sin chans att göra Israel / Palestina till den nya brännpunkten, dock inte med USA, utan de israeliska judarna som fiender till världens folk. Antisemitismen blev rumsren.- Till dessa opportnuster anslöt sig folkpartisten Per Gahrton, som sedan han förlorat partiledarstriden inom Fp (nuvarande Liberalerna), 1980 grundade MP, med flera vettiga åsikter om miljön, kärnkraftmotstådnet, samt fördrivning av judarna från Israel somprofilfrågor. Men i det sistnämnda kom dock i skymundan för miljöfrågorna, utan fungerade mest somGahrotns personliga vendetta mot sina gamla fiender inom Fp.Nu har Mp, som bekant, offrat miljon för klimatet.

  Så, här har ni kontexten till det politiska landskapet i Sverige idag. De. som beskyller andra för att vara brunskjortor eller nazister har annamat det, som skiljde de tyska nazisterna från andra fascistiska rörelser under första hälften at 1900-talet; det intensiva hatet mot judar, beskrivningen av judar som odjur och den totala likgiltigheten inför en ny förintelse av judar .Den nyligen bortfångne Per Gahrton utmärkte sig särskilt för denna totala likgitighet. Han utmärkte sig ju också för att stödja diktatorn Saddam Hussein, som f.ö. bestämde att sätta eld på oljekällorna under Gulfkriget, vilket applåderades av svenska milljöpartister, trots att himlen över Persiska viken förmörkade av röken .Men det var förstås innan ”klimathotet” uppfanns.

  Nazistisk litteratur från 1930-talet har spridits inom de palestinska områdena och palestinska skolbarn har indoktrinerats med nazistiska rasläror, som utpekar judar som omänniskor. När demonstranter i Sverige skanderar om ett ”fritt” Palestina är det inte bara hets mot israeliska judar, utan även en uppmaning till förföljelse mot svenska judar,

 14. brorson

  Som en del av dem uppför sig. hets mot folkgrupp inte bara israeliska judar utan även svenska, framsår det som ett misstag att ge statslösa palestinier evenskt medborgarskap.Det behövs en rejäl översyn över lagstiftningen om svenskt medborgarskap.ö Jag har sett två FN-konventioner om statslösa. Den ena handlar om statslösas rättigheter i den stat, som de bor i, och de rättigheterna är ganska många. Om dessa personer ö,h.t. borde ha tagits hit, hade det räckt gott och väl med permanent uppehållstillstånd. Den andra konventionen, som har som huudsyfte att bekämpa statslöshet, tillåter inte som huvudregel att någon berövas sitt medborgarskap, om han därigenom blir statslös, men det verkar finnas några viktiga undantag från den regeln. Det verkar också vara skillnad mellan personer, som har fötts med sitt nuvarande medborgarkapo och personer, som har förvärvat detta senare i livet.
  -Förvärvat medborgarskapet under falsk identitet.
  .. Förvärvat medborgarskapet genom bedrägeri.
  . Begått handling, som hogar landets säkerhet,
  Rawa Majid har flytt Turkiet, sedan turkiska myndigheter börjat granska om något av detta är tillämpligt,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.