Petter Nilsson(SD)

S öppnar upp för SJUKVÅRD till HAMAS!

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

34 kommentarer

  1. brorson

    Det är väl inte så illa, så att det saknas last till de lastbilar, som släpps in i Gaza från Egypten? Vilket kan syftet vara med att fylla förråden i Egypten tills bäst före datum har passerats? Har det ö.h.t. förts någon diskussion om vilka samarbeten som krävs för att hjälpen ska nå fram till de behövande? Har några kontakter ö.h.t. tagits med någon israelisk hjälporganisation för att densamma ska distribuera hjälpen till de behövande? Ju mer den israeliska försvarsmakten avancerar in i Gaza desto fler Gaza-bor torde – trots att många flytt söderut – befinna sig på Israel-kontrollerat territorium, Behöver de ingen hjälp? Och inte heller någon av de i.o.f.s. få israeler, som överlevde massakern 7 oktober?

    Om region Västerbotten ska bedriva en egen utrikespolitik, får väl regionen går ur Sverige och EU och utropa regionen till den egen, suverän stat. Umeå har ju redan utropats till huvudstad i denna fantasi-stat.

  2. brorson

    Hur har det, för resten, gått med det statliga biståndet tilll Palestina? Om jag förstått rätt, ska det upphöra p.g.a. farhågor att det gått till Hamas, vilket dock har förnekats av SIDA. Men har de slutliga mottagarna av biståndet vetat varifrån det ursprungligen har kommit? Det har dock förekommit att distributionen av utländskt bistånd till Västbanken skötts av Hamas, troligen utan de urspungnliga givarnas vetskap. Om det stämmer att det statliga biståndet till Palestina är i farozonen,. är det uppenbart att västerbottniska regionpolitiker leker regering och har tagit på sig statliga uppgifter och bedriver en egen utrikespolitik, i strid med den svenska regeringens utrikespolitik. På de västerbottniska skattebetalarnas bekostnad. Och sedan gnäller de att södra Sverige suger ut Norrland.

  3. brorson

    Frågan är alltså om västerbottniska regionpolitiker driver en egen utrikes- och biståndspolitik i direkt strid mot den svenska regeringens utrikes- och biståndspolitik. Det är välkänt att Muslimska Brödraskapet, som Hamas är en del av, har infiltrerat biståndsorganisationerna på plats och framställer sig själva som alla goda gåvors givare, varigenom de vinner val. Frågan är alltså om de rödgröna i regionen (med öppna ögon?) har beslutat skicka valfläsk till Hamas, för att terrororganisationen ska vinna kommande val även på Västbanken.

    För att sedan lura svenska staten att finansiera underskotten i den egna verksamheten genom att bygga luftslott vid Norrlandskusten, den s.k. nyindustrialiseringen i ”den gröna omställningsens” tjänst. Med Ebba Busch som nyttig idiot, som lovar statliga miljarder till spekulativ affärsverksamhet. Se entusiasmen hos den regionala KD-politikern Smetana. Såå, nu har det även blivit borgerlig politikatt leka kapitalister, utan eget personligt ansvar. Som att köpa lotter i det socialdemokratiska A-lotterier. Alla har ju chansen att vinna högsta vinsten.

    Vad har vanliga norrlänningar vunnit på detta? Jo, bland annat förstörda landskap och
    lika höga, och på sikt ännu högre elpriser som södra -Sverige.

    • Mique

      Som vanligt en harang av desinformation, konspiration och personangrepp, som spretar åt alla håll och kanter! Pladdra kan du ”Brorson” i dina ändlösa ”massiva murar av text”! Tja, är man självutnämnd analytiker och moderator på Petter Nilssons blogg, så kan även en lågutbildad äldre ”storsvensk” narcissist, häva ur sig en massa ogrundat svammel!

      • Drutten

        Jag kan inte tro att du Mique menar att äldre lågutbildade svenskar inte kan ha skarpa hjärnor. Att titulera sig akademiker är inte detsamma som skarp hjärna. Har jag missuppfattat dig.

      • Jan Sjöström

        Att passera Svensk gräns i syftet medborgarskap
        innebär insikt samt respekt och ansvar för alla
        sina handlingar. I detta fall kan 5 kap BrB vara dig
        till nytta.

        Att via reducerandets metodik klandergöra annan
        är en handling Svensk lag inte ser kommer med
        annat syfte än just det enskilda kränkandet!

        Du och ditt ständiga hat mot allt och alla, innebär
        att din agenda svårligen kan ses som annat än ett
        kontinuerligt och omfattande förtal.

        Du tillför aldrig någonsin din syn i sakfråga, allt du
        skriver syftar till att ”så kraftfullt” som möjligt tillse
        den för stunden utsedde – andras missaktning.

        • Mique

          Kan inte grabbarna på sverigedemokraternas internetavdelning, fixa till boten ”Janne Sjöströms” algoritmer!?

        • Mique

          Det är på sin plats, att jag påminner boten ”Janne Sjöström”, om att 5 kap BrB även gäller för sverigedemokratiska sympatisörer!

  4. kenth

    Brukar man inte se om sitt eget innan…
    Men på hemmaplan ger det inga feta
    rubriker i blaskorna,gäller även hjälp
    organiationerna…de ger bort istället för ha kvar
    och dela ut bland behövande inom landet.
    Eller finns det lagar o regler som gör det krångligt
    bry sig om sina egna men ge bort utomlands går bra.

  5. Basic Rules

    Att dumpa in cash är ett dåligt sätt hjälpa, det främjar alltid korruption och kriminalitet i ännu högre grad och kommer tillbaka som 10 % for the ”Big Guy ” – är ett bra exempel.

    • Mique

      Som taget från rysk statskontrollerad media! Att blanda det svenska språket med fraser på det engelska språket, är förkastligt och visar enbart på dåligt språkbruk!

    • Jan Sjöström

      Att kommentera sak och omständighet i ett
      offentligt forum brukar komma med ett ansvar
      i sakfråga, empiri du vet!

      Självklart vet du det – du har ju tillfört klokhet
      i alla tänkbara format i många år nu, alltid i
      och med vetskap som yttersta kännetecken?

      Du, Leif kanske ska reflektera i om inte dina
      ständiga insikters verifierande mår bättre i en
      miljö där dina tankar kan kopplas till ett mer
      identifierbart namn!

      / Jan Sjöström Umeå.

  6. brorson

    Realskolan var en skolform, som fanns före enhetsskolan, när de flesta bara gick sex år i skolan. Enhetsskolan bytte senare namn till grundskolan, eftersom begreppet enhetsskolan fått dålig klang p.g.a. de usla resultaten. För att komma in i realskolan krävdes goda betyg från folkskolan, ekeverna i realskolan hade alltså bra förkunskaper och kunde tillgodogöra sig en mer avancerad undervisning, än som blev fallet i enhetsskolan / grundskolan. Det har många lärare med erfarenheter från både realskolan och enhetsskolan / grundskolan vittnat om.

    Kraven sänktes för att passa även dem, som hade dåliga förkunskaper för högstadiet, som kom att ersätta realskolan. Kunskapskraven har sedan sedan sänkts ytterligare, både för att passa nyinvandrade elever och p.ga. politiska beslut att ersätta kunskaper med värdegrunder. Realskolan gav alltså en mycket bättre grund både för högre studier och för det praktiska yrkeslivet, både på chefsnivå och för andra mer avancerade arbetsuppgifter .Faktum är att det idag finns många akademiker, inte minst bland våra politiker med ensidiga studier i statsvetenskap, som inte skulle klara kraven för realexamen.

    Paradoxen är att Sverige förmodligen har världens genomsnittligt högst utbildade arbetarklass och genomsnittligt sämst utbildade akademiker. Jämlikhet? Kanske det, men förödande för Sverige som nation. Och förödande även för de sämst utbildande inom den svenska befolkningen, För andelen jobb, som kräver ingen eller kort utbildning har inte ökat utan snarare minskat – samtidigt som lågutbildad utländsk arbetskraft har östs in för att pressa ner lönerna och öka arbetslösheten hos just denna del av befolkningen.

    Ankedningen till att jag och andra (SD?!) kräver ett stopp på importen av lågutbildad utländsk arbetskraft är inte alls att vi ser ner på lågutbildade, utan att vi unnar även dem – bland de många invandrare som redan finns i Sverige – ett jobb med en lön som man kan leva på .Man måste f.ö. respektera att människor kan ha andra intressen än att studera och hellre vill börja jobba än sitta flera år på skolbänken. Och hellre vill vara en hederlig arbetare än att ”bli något”. Det är dags att uppvärdera den svenska arbetaren.

    Men på den är bloggen härjar ett veritabelt avskum, som aldrig har något att tillföra i sakfrågorna, utan bara raljerar om ”lågutbildad arbetare”, utan ha en aning om utbildningsnivå hos den person, som avses med oförskämdheterna. Detta avskum har avslöjat sig själv ha så stora kunskapsluckor att hen inte alls kan bedöma utbildningsnivån hos andra. Huruvida jag har högre studier efter realskolan, eller ej,. har jag ingen anledning att avslöja. Den, som har någon grad av allmänbildning – kan nog dra sina egna slutsatser av det, som jag har skrivit.

    Vi har både ministrar och oppositionspolitiker, med akademiska utbildningar bakom sig, och uttalar sig vitt och brett om energi och klimat, men uppenbarligen saknar grundkunskaper i elektricitetslära och annan naturvetenskap. De är för unga för att ha gått i realskolan. En av dem är energiminister. En annan av dem har varit energiminister. Vilken ”lågutbildad” fabriksarbetare som helst, som har arbetat i en energikrävande industri, förstår sambanden bättre än dessa högutbildade teoretiker.

    • Mique

      Det är mycket märkligt att en vuxen ”storsvensk” äldre man, inte tål sitt eget språkbruk, utan istället tar på sig offerkoftan och undrar varför någon kan vara så ”elak” mot honom! Snacka om att ”kasta sten i glashus” och att inte ”leken tåla”! Inte undra på att turkarna inte vill ha med Sverige i NATO! Vem vill ha en skock förvirrade ”storsvenskar”, att ta hand om vid skarpt läge?

  7. Jonsson

    Brakförlust för regionen, höjda patientavgifter, stängt Lycksele BB och korruption med pensionspengar, nu görs listan ännu längre. Hur mår de som röstat på dessa politiker? Ångest?
    Mitt motförslag är att Peter Olofsson (s), Emma Lindqvist (mp) och Jonas Karlberg (v) lämnar politiken och startar en egen privat hjälporganisation för Gaza och samlar in pengar via exv. donationer och loppisar. Vill verkligen personal åka till krigszonen och arbeta frivilligt? Gratis, då eller? Jag som trodde att Region Västerbotten dras med svidande personalbrist.
    Vågar man hoppas att deras initiativ åker i papperskorgen?

  8. Bättre förr

    Jag har egentligen aldrig förstått vänsterns och medias vurm för Hamas och Fatah m.fl. Finland prioriterade skyddet av civila och även soldater, och valde att i ett relativt tidigt skede av finska vinterkrigen gå med på en mycket ofördelaktig fred, i stället för att fortsätta med nån sorts gerillakrig som skulle ha ökat befolkningens lidande och försvårat en senare uppbyggnad av landet. Sett i backspegeln lyckades man väl. Ukraina är utan tvekan mera likt Finland, men inte lika underlägsen sin motståndare som Finland, vilket sannolikt påverkat landets agerande. Ryssland är väl lite mer likt Hamas, så till vida att man inte bryr sig så mycket om civilsamhället, men man är ändå långt från Hamas i sitt agerande. Hamas gör däremot precis tvärt om, Hamas krigare har den bästa maten och det bästa skyddet i sina tunnlar, som man bara lämnar korta stunder för att skicka raketer eller göra attacker mot civila israeler. Civilbefolkningen, inte minst kvinnor och barn för bli kanonmat, då man vet att vänstern och media fattar sympati för Hamas på det sättet. Skickar man hjälp så tar Hamaskrigarna först det man vill ha, sen får de civila det som blir över. Och appropå tunga bomber. De används av israel då de möjligen kan ha effekt på tunnlar. Lättare bomber som klusterbomber som särskilt används mot civila har liten effekt på tunnlar. Tunga bomber är måttligt effektiva på civila i relation till vad de kostar. Britterna använde en del väldigt tunga bomber, typ flera ton, mot befästningar av armerad betong, det var det enda som riktigt funkade.

  9. brorson

    Kan man inte föra krig utan att iförd civila kläder gömma sig bland civila, som används som mänskliga sköldar, ska man inte föra krig. För det handlar ju inte om desertörer, som gömmer sig bland civila för att slippa kriga. Det handlar om Hamas-krigare, som utan att medföra vapen, går in i civila hus, där vapen har lagrats i förväg. Om dessa krigare dödas, rapporteras de som civila av det Hamas-styrda s.k, hälsoministeriet. Detta sätt att offra sin egen civilbefolkning försvaras av svenska S-, V- och MP-debattörer med Hamas’ teknologiska underlägsenhet.

    Detta skamliga agerande har föranliet den förra utrikesministern Ann Linde, S, att påminna om att det var Hamas som startade kriget genom massakrerna på över tusen civila judar 7 okt. Hamas visste hur Israel skulle svara, men räknade med att kunna vända världsopinionen mot Israel. Om det är så förfärligt svårt att erkänna Israels rätt att försvara sig, kunde dessa debattörer ha valt att inte stödja någon av sidorna i kriget,. De kunde ha uppmanat Hamas att lägga ner vapnen och övergå till fredlig kamp för palestiniernas rättigheter. De kunde ha uppmanat Israel till en skonsam behandling av Hamas-krigare, som frivilligt överlämnar sig som krigsfångar.

    Man kunde ha skickat fartyg till Gaza för att evakuera civila. En stor Finlandsfärja hade rymt åtminstone 5.000 personer. Visserligen tvivlar jag på att något land, hade tagit emot de evakuerade, men de kunde ju i värsta fall stannat på fartygen tills kriget är över. FN:s generalsekreterare Guterres, som är en av världens värsta hycklare, kunde ju ha uppmanats att förhandla om mottagning av evakuerade. Men har han ens uppmanats till det av de västerbottniska regionpolitikerna. som tydligen har brutit loss regionen ur Sverige och driver sin egen utrikespolitik.

    I stället spelar de med i Hamas´ spel för att Israel ska framstå som ovilligt att släppa fram hjälpen till de civila. Jag stödjer verkligen förslaget att dessa regionpolitiker ska erbjuda sig att själva sköta distributionen på plats i Gaza. Naturligtvis inser jag också att Hamas inte kommer att gå med på detta, Hamas vill tillgodose sig själva först och sköta distributionen av det som blir över för att själva framstå som goda gåvors givare. Men varför ursäkta Hamas med att Hamas är en terroroganisation, som inte kan påverkas?

    Och varför kräver inte dessa västerbottniska regionpolitiker att Erdogan, som i.o.f,s, falskeligen, beskyller Israel för folkmord. skickar fartyg och upprättar flyktingläger för evakuerade från Gaza på turkisk mark? Varför kräver inte dessa regionpolitiker, när de ändå driver sin egen utrikespolitik, att den svenska utrikesministern tar upp frågan med Turkiet i samband med Sveriges Nato- ansökan? Att den humanitära stormakten visar framfötterna?

    En fråga som ingen ställer: Vad orsakar mest lidande för civilbefolkningen: ett snabbt krig med många döda under kort tid eller ett långvarigt krig med färre döda varje dag men totalt många fler döda? Världssamvetet försöker tvinga Israel att välja det senare alternativet.

    • Jonsson

      Jag var en aning ironisk när jag föreslog att de 3 godhetssignalerande regionpolitikerna själva skulle starta eget i Gaza.
      Risken är dock stor att tas som gisslan i mellanöstern, och etablerade hjälporganisationer lämnar när riskerna blir för stora.
      Region Västerbotten lär inte ha råd med annat än att sända ut volontärer. Annars måste de nog lägga ner operan.
      Peter Olofsson (s) var ju emot den sjukstuga i inlandet, som vi sedermera folkomröstade om.
      Så målet är: ingen sjukvård i Västerbottens inland, den konkursaktiga regionen vill hellre samarbeta med terrorister i Gaza, med koppling till Iran.
      Ja, Erdogan har ju visat stöd för Hamas, så Turkiet borde kunna bistå befolkningen i Gaza.

    • Mique

      Du, Stern-grabben, jag tippar att ordet ”avskum” kommer att bli tjugohundratjugofyras populäraste ord, i internettrollens och botarnas kommentarer på Petter Nilssons blogg!

        • Mique

          Gör dig inte svensk, ”lilla” Stern-grabben! Din mycket dåliga förståelse av svenska ord och ordspråk, föranleder mig, åter igen, att rekommendera dig en kurs i ditt modersmål, så att Sverige och svenskarna slipper skämmas för dig! Det är som f.., att en invandrare måste påpeka detta jämt och ständigt! Suck, dessa internettroll!

  10. brorson

    Israel anklagar FN för att förtiga Hamas¨´ sexuella våld mot israeliska kvinnor 7 okt. FN svarar nu med att anklaga Israel för att ha attackerat en hjälpkonvoj i Gaza. Varifrån kommer den uppgiften – från Hamas-kontrollerade Hälsoministeriet? Hamas har tidigare använt ambulanser för vapentransporter. Hamas är en gren av Muslimska brödraskapet, som vann valet i Egypten 2012 , det första fria valet i landets historia, genom att dela ut fattighjälp. Men det dröjde inte länge innan de egyptiska väljarna ångrade sig. Resultatet av Brödraskapets styre blev anarki och sexuellt våld från Brödraskapets medlemmar mot kvinnor, som inte strikt följde den muslimska klädkoden. De behandlades som horor, som fritt fick våldtas.

    Efter bara två år störtades Brödraskapet genom en militärkupp, som uppenbarligen stöddes av det egypitska folket. Kuppmakaren, general al-Sisi, har berättat att han har vuxit upp i en stadsdel
    i Kairo, där muslimer, kristna och judar har levt i fred med varandra, vilket alltså bevisligen är möjligt, och att det är hans mål för det muslimskt dominerade Egypten. Den kristna minoriteten i Egypten räknar lika många själar som Sveriges hela befolkning. Men nog är det tragiskt att femokratin i världens äldsta civilisation misslyckades så till den grad, så att det blev bättre med militärdiktatur. Brödraskapet har numera stämplats som en terrororganisation och har förbjudits i Egypten.

    Detta borde dock vara en tankeställare för alla, som tron att införandet av demokrati är en snabb och enkel operation i länder, som saknar tidigare erfarenheter av demokrati. Inte minst för både krigslystna amerikanska presidenter och svenska Nato-anhängare, som tror att Ukraina är en demokrati .Avsluta kriget i Ukraina och stöd Israel. För det äri synnerhet två saker mi ska veta om Muslimska Brödraskapet och dess förgreningar. Det ena är användningen av biståndet till valflä sk och det andra är det sexuella våldet mot kvinnor. Hur tror ni det är att vara kvinna under Hamas styre?

    Vi ska inte dra allanuslimer i Sverige över en kam, inte ens dem med palestinsk bakgrund. Alla stödjer inte extremisterna. Men eftersom alla är sina egna närmast, kan det vara svårt för den, som själv är en muslim med palestinskt ursprung, att hysa medkänsla med israelerna. Men det är nödvändigt. Att förstå att det är två folk som drabbas av Hamas´och andra terrororgnisationers framfart, både israeler och palestinier, både muslimer och judar. Svenska politiker, som inte är personligen berörda på samma sätt, borde ha förmågan att se saken från båda sidor. Och avstå från att stödja Hamas under humanitetens täckmantel.

    FN-chefen uppträder illa, som en hycklare och bedragare. Han har skrämt upp halva världen med en klimatkris, som inte finns, har underlåtit att mäkla fred i Ukraina och har inte ens försökt evakpuera civila från Gaza – utan har med berått mod låtit Hamas gömma sig bland civilbefolkningen. Och har vidarebefordrat Hamas’ lögner om israeliska grymheter. Har han ens tagit minsta initaitiv till en diskussion om vad som ska hända med Gaza och dess befolkning efter kriget?

    Om inte Hamas hade förstört allting, kunde Gaza idag ha varit ett finansiellt centrum, ungefär som Singapore eller Hong Kong vid Medelhavets östra kust, mellan Israel och Egypten och nära Suezkanalens mynning.

  11. brorson

    Holmlund tror inte ett dugg att det är klart att Sverige blir medlem i Nato, eftersom varken Turkiet eller Ungern har sagt ja. Jag tror att Holmlund ha rätt.- Men Sveriges osynligaste minister, försvarsminister Pål Jonsson, har varit i USA och skrivit under ett avtal, som ger USA rätt att lagra kärnkvapen i Sverige samt amerikanska soldater rätt att begå brott mot svensk lag utan att straffas. Jag har skrivit att detta avtal gör Sverige till en amerikansk soldatbordell. En kristdemokratisk regionpolitiker har svarat att det har KD inte gått med på. Hur det är med den saken vet jag inte. Avtalet skulle ju ratificeras av riksdagen före jul för att träda i kraft: Har det ännu inte skett?

    Kan man lita på KD? Ebba Busch har nu räddat väninnan Sara Skyttedels kandidatur för en ny mandatperiod i EU-parlamentet, sedan hon avslöjat att hon missbrukar cannabis, men bara i länder där det är tillåtet. Märkligt hur svenska lagar gäller. Svenska män, som köper sex i länder där det är tillåtet, kan nämligen straffas för brott mot svensk lag. Däremot kommer inte amerikanska soldater att straffas för sexköp i Sverige. Både svenska män och civila amerikaner, som köper sex på amerikanska soldatbordeller i Sverige, kommer emellertid att straffas i Sverige. Jag vill påminna om att Thalland fungerade som en amerikansk soldatbordell under Vietnamkriget, då Sverige var en ytterst lönsam knarkmarknad för amerikanska soldater, som hade deserterat från det kriget. Efter andra världskriget var det besegrade Tyskland en amerikansk soldatbordell, med syflis och gonorre som hårdvaluta.

    Överallt uppträder amerikanska militärer som herrefolk. Sveriges tur? Den officer, som ska leda de svenska styrkorna vid ett eventuellt krig, har nu avslöjat att krig kommer att råda i Sverige, redan innan fienden har överskridit den svenska gränsen utan gränsen mot Nato. Samma person fantiserar om att Ryssland, som nu utpekas som fienden, kommer att behandla Sverige, som om landet fortfarande vore neutralt: Han försäkrar att ”I händelse av krig tror han inte att svenskt territorium främst skulle bli slagfält, utan snarare användas som bas för flyg-, sjö- och markstridskrafter, samt som transiteringsområde till Finland och Baltikum.”

    Och detta utan att Ryssland kommer att slå till mot dessa baser i Sverige, mot svenska hamnar, vägar och jänrvvägar samt amerikanska soldatbordeller i Sverige? Nej, jag tror inte heller att det kommer att bli ett traditionellt slagfältskrig i Sverige med syfte att ockupera Sverige. Det kommer att räcka med några taktiska känvapen mot några väl valda mål i Sverige för att tvinga fram en svensk kapitulation. Vad ryssarna är kapabla till har de bara visat en liten del av i Ukraina.

    Må så vara att överstelöjtnanten, som anlitas som expert av media, fabulerar om att ryssarna just idag, två dagar före nyår har satt in allt de har i Ukraina. Men det var bara en liten bestraffningsaktion för att ukrainarna har lyckats skjuta ner ett par ryska attackplan. som råkat attackera ett skenmål. Jag tror att ryssarna å ena sidan vill varna ”väst” för konsekvenserna och å andra sidan undviker att provocera Nato till ett aktivt ingripande i Ukraina.

    För svenska politiker och militärer är det som sker inte på riktigt, utan krigsromantik. Som lockar.

    • Mique

      Vadå ”lilla” kenth, tål du och dina kompisar på Petter Nilssons blogg, inte ert eget undermånliga språkbruk? Ta på dig offerkoftan och fortsätt med att ”kasta sten i glashus” och ”inte leken tåla”, ”storsvenskarnas” paradgrenar! Någon ”vänstersida”, eller ”högern” för den delen, har jag aldrig vurmat för, faktum är, att jag har överhuvudtaget aldrig röstat i något politiskt val, jag lever efter devisen: Kunskap, sunt förnuft och medvetenhet, något som jag rekommenderar dig och dina lågutbildade kompisar på Petter Nilssons blogg, att också göra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.