Petter Nilsson(SD)

En kort uppföljning av EP-valet, mina fem.

Av , , 15 kommentarer 23

Självklart är det med ett visst mått av besvikenhet man följer upp EP-valet. Någon från vår riksavdelning har väl sagt att problemet varit att vi inte lyckats “mobilisera våra väljare”.

Visst ligger det något i det. Samtidigt så tror jag överlag att många är bra less EU. Less EU:s överförmynderi och skatteslöseri. Varför skulle man vilja legitimera ett sådant system med en röst?

Det var nog därför många av våra kärnväljare valde att inte rösta, eller att rösta blankt. Det var vad jag själv gjorde innan jag blev politiskt engagerad. Man ville på något vis rösta med fötterna.

Att rösta blankt, eller att välja att inte rösta innebär förstås mer märkliga och illa verkningsfulla miljöåtgärder, likväl som mer EU och skatteslöseri. Jag är övertygad om att lejonparten av väljarna absolut inte vill det. 

EP-valet är lite av ett säreget val. Lider av lite samma bekymmer som kyrkovalet för SD. Konservativa väljare känner sig inte väldigt välkomna i Svenska kyrkan, likväl som de med en mer konservativ fromhetsinriktning. Resultatet blir dessvärre att de ideal som exkluderar personer förstärks, och att ytterligare personer förskjuts från att rösta för förändring.

I sedvanlig ordning ser vi att EU-federalisterna lyckades mobilisera sina EU-positiva väljare. Inte minst Miljöpartiet. V likaså, i synnerhet i Umeå och därmed Västerbotten. 

Skall dock säga att samtliga ideella i kommunföreningarna våra gjorde ett riktigt bra jobb. Så väldigt tacksam för alla ideella insatser från allesammans hos oss.

Politiker som underskattar väljare!

Av , , 23 kommentarer 33

Såg Lennart Holmlund skrivit sig ett blogginlägg efter en relativt lång period av tystnad. Inläggets titel förklarar att man inte ska rösta på SD.

Inlägget syns skymta mellan två moderater som förkunnar sig stå för diverse adjektiv.
Adjektiv såsom frihet är förstås ett resultat av politiska åtgärder.
Relativt övertygad om att väljare förstår att Sverige mår bra av att behålla undantaget från Schengenavtalet. Ni vet det vi har mot Danmark. Svenska medborgares friheter blir inte bättre med en ökad införsel av vapen och illegala invandrare. Samtidigt vet väljarna att ”friheten” från gränskontroller att det kommer att gynna kriminella element.

Förr fungerade det antagligen bättre att godhetssignalera och nedvärdera sina politiska motståndare.
Idag finns internet. Gemene väljare är tillräckligt utbildad att ta reda på vad olika partier står för, och utvärdera värdet av förslag.

Det finns förstås de som inte vill ge väljare en komplett bild av verkligheten. Det finns de vars verklighetsförklaring – och problemformulering – beror av att mottagare inte förstår vilka problem vars lösning behöver prioriteras.
Det är inte ett bra sätt att bygga ett bättre samhälle. Det är heller inte att främja demokrati.

Klägget har därtill kört trollfabriksretorik länge. Väntar mig att det fortsätter åtminstone till ep-valdagen.

Jag ska avrunda med att be dig som läser inlägget att gå och rösta.
Trevlig start på veckan gott folk, och kom ihåg att dricka vatten ute i värmen.