Santa Lucia

En sådan här morgon skulle man vilja vara kastad tillbaka i tiden, och få återuppleva en hektisk luciamorgon från tiden när barnen var små. Först morgonmyset hemma i soffan med egen lussning och tvlucia, med lussebullar och pepparkakor, sedan dagisluciorna och de små tomtenissarna. Alla dessa skrynkliga lucialinnen och glappande batteriljus. Livet i 180 knyck. Om jag kunde – skulle jag köpa 10 minuter från den tiden, få se deras rosiga kinder, höra deras små röster .

Denna luciamorgon sitter Sandra o Christian på Landvetter, på väg till Delhi i Indien. Fick just sms från Sandra: Glömde att säja att jag älskar dej. Varmt i hjärtat! I tv:n rullar just nu inspelade filmer från när barnen var små. Kusiner, tomtar , sötnosar och julspel om vartannat. Mitt hjärtas memorylane får hjälp på traven av dessa bilder, och just nu rullar Alexanders födelsedagsmorgon på treårsdagen.

Nu är det dags för R och Alexander att ’lussas’ med en något åldersstigen falsk blondin till Lucia, men med äkta kärlek, lussebullar och stämsång – ja faktiskt låter det så när jag provsjunger lite för mej själv. Så nu blir det lussa för båda mina stora karlar. Ha en fin luciadag alla läsare!

En kommentar

  1. Ellen

    Ja tänk om man kunde få en stund tillbaka från när barnen var små. Simon sjöng…..Staffan var en tallegren:)
    Jag snyftar när jag läser hur fint du skriver.
    Nu ska vi iväg på Lucia i New york! Stort och mäktigt med Lage i spetsen!
    Hoppas du blir frisk snart och här kommer en lussekram från mig, Ellen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.