Som vatten på en gås rinner av

Så verkar reklamens makt ha gått mig obemärkt förbi, konstaterade R idag när vi körde in till stan och han kommenterade de mystiska typer som tydligen stått med röda ballonger och pilskyltar i några dagar på sträckan från stan till Umedalen. Eftesom jag inte läst pappersvk så har jag inte sett det massiva reklamuppbådet och notiser om polisförstärkning vid trafikkaoset som tydligen uppstod på parkeringen vid butiken.

En enda ballonghållande tjej noterade jag i ögonvrån igår morse – som stod bakom!!! vägräcket nere vid järnvägsstationen med en gigantisk röd ballong och en vit skylt. Min tanke var istället: Aha ett nytt grepp av en kreativ men något korkad liftare. Hon har inte skrivit på skylten vart hon ska. Ej heller kunde jag för mitt liv begripa hur hon skulle få in ballongen i bilen om hon mot förmodan fick lift där bakom räcket…. Lämnade därefter saken utan närmare fundering.

Idag förstod jag sammanhanget och R hade fruktansvärt roligt åt min beskrivning. Det är roligt när man kan glädja sina medmänniskor!

3 kommentarer

 1. Isak

  Men ge dej tid. Ta en stol. Gå ut i
  skogen, leta upp en riktigt stor
  myrstack med skogsmyror. Sätt
  dig bekvämt och försök att hitta
  en organisation eller ett system
  för hur dom har organiserat sitt
  samhälle. Jag kan garantera, att
  du kommer att bli mycket impon-
  nerad. För det du kommer att få
  se, är dom bäst organiserade och
  mest civiliserade och den mest
  lyckosamma arten på vår jord.
  Om du lägger alla jordens myror
  och människor i två högar, så blir
  dom lika stora. Så nästa gång du
  sätter ner foten, så titta dig för. Om myror kan man skriva en hel
  bok, och vi skulle nog kunna lära
  oss en hel del av dessa, om vi hade ett öppnare sinnelag. Så säg inte, bara en myra.

 2. Ulrika

  Hejsan. Tänk att jag vet hur det fungerar för en gångs skull;)Jag måste bara berätta för jag tycker själv att det är så otroligt facinerande. De finns ingen ledare utan gässen byter plats med varandra hela tiden för att orka. Gåsen som flyger längst fram ha det tyngst. Dessa V-fomartioner kallas Fylking och en flock på 25 fåglar i plogformation kan flyga 70 % längre på samma mängd energi än en ensam fågel. Alla har de samma kompass i sig, beroende på art givetvis och dygnets ljus hormoner och jordens magnetism. De ni, det är inte illa det heller att de samarbetar på ett så finurligt sätt. Så aerodynamiken i Vformationen och detta härliga samarbete är alltså källan till att de orkar, och inte kör sitt eget race. De är så totalt beroende av varandra.

 3. Gunnel

  Fantastiskt!
  Vad häftigt att få veta detta. Tack för att du delade med dig av din kunskap. Samarbete – team eller lagarbete – det är inte fy skam heller!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>