Litegrann från ovan….

Oväder drar in över Guijaure

Det blev en lång spännande och lite kall dag för våra italienska gäster Emilio, Anna-Maria och deras ciceron Anna som besökte oss igår.  Emilio och Anna-Maria skriver för ett italienskt outdoormagasin så vi ville visa dem det finaste och bästa vi har.

V’ädret var inte riktigt på topp och blåsten tilltog under eftermiddagen och mörka skyar började att dra in. Fiske med långedrag på Tjaktjaure, en liten fjällvandring vid Mavasleden, kaffekokning under bar himmel och slutligen en tilltänkt  helikoptertur till en högt belägen fjällsjö där vi skulle isfiska in tolvslaget och förhoppningsvis kunna få visa dem den magiska midnattssolen. Allt gick planenligt ända fram tills det blev helikopterdags. Tunga grå skyar och stark vind klädde in fjälltopparna i ett dystert lurv. Vi reviderade flyg/fisketuren till en sightseeing bland molnen – en rundtur över omgivningarna här. Frans guidade oss förnämligt över närliggande fjäll och kamerorna var fullproppade med fina bilder när vi kom hem.

När vi skildes åt i morse var anteckningsblocket flitigt använt och glada nya vänner åkte vidare mot nya äventyr för kropp och själ. Vi hoppas att vi lämnade något litet avtryck hos dem. 

Sandviken sett från ett lite ovanligt håll. Vår fina boplats mitt i ödemarken.

Det gröna jökelvattnet i Sildutjåkkå och hisnande nivåskillnader på fjället

Längst in på bilden kan du ana Sandviken. Nedan Robban på en av sina sällsynta fisketurer. Denna gång höll Emilio i spöet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.