Semesterlektyren

P1110234

 

Semester, ja sommarn i sig är för mig läsningens tid. Sedan barndomens dagar har jag alltid längtat efter ro och avskildhet att fördjupa mig i en bra bok.  Berättelserna kan ta mig med på fantastiska platser, resor och äventyr. Alltför sällan unnar jag mig i dessa dagar att läsa en bok och högen växer vartefter på nattygsbordet av det som man vill läsa. Eller rättare sagt alltför sällan finns tiden. Nu har läsandet blivit mer styrt och snuttifierat. Man får vara glad om man hinner läsa dagens post eller det som ramlar in i mailboxen.

I samband med renovering hittade vi några gamla tidningar inne i husväggarna. Det är alltid lika trevligt att läsa gammtidningar och gamla annonser och referat.  Bilden visar ett exempel på  den tidens djärva semesterlitteratur. Säkerligen väldigt oskyldig och långt ifrån dagens djärva dito.

Idag ställer jag ut ett litet minibibliotek på lästa pocketar i butiksentrén. Böcker som våra gäster erbjuds att låna och läsa medan de är här, eller att ta en och sätta dit en annan på sin vidare färd av semestern. För övrigt finns en bunt vitt varierande tidskrifter – allt från traktorer, jakt, fiske till skrock och kärlek. Datumen är inte alltid färska, men en ”slavertidning” som vi sa förr, behöver inte vara dagsaktuell. Passerar du här – titta in köp kaffe och en färsk kanelbulle, ta en bok eller tidning och lämna en annan – om du inte vill stanna kvar och läsa den här i vykortet förstås. lediga stugor finns!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>