Upp och nervända världen

idags1

Kommer just in och känner mig helt speedad och fulltankad med ljus och energi efter en underbar morgonfisketur på isen. Här – där det borde vara mörkt och dystert vid denna årstid är det så vitt ljust och rent att man blir helt lyrisk. Ingen kamera i världen kan göra rättvisa åt detta, men faktum är att det känns väldigt hälsosamt och nödvändigt att ta vara på dagsljuset och tanka tallkottisen inför kommande mörkare dagar. Det känns som om blodet sjuder av glittrande små lumen som simmar omkring. Jag vet inte riktigt vad lumen är – men de låter bra i sammanhanget:) Känner du dig vinterdeppad och vill fly fältet ett tag – så vet du vart du ska komma. Hit till ljuset och friden är ett bra val innan skotersäsongen brakar igång.

I Kina sitter dottern med familj och skypar med oss. Hur bra bild och ljud som helst utan minsta fördröjning vilket jag tycker är helt otroligt. Mysigt att få se dem och höra deras röster. De verkar ha det toppenbra vilket glädjer mig. Nu blir det bullbak och butiksjobb resten av dagen. Härligt att vara frisk och få jobba.
dags2

2 kommentarer

  1. mexan

    Det är ju som att vara bosatt i ett själsligt Spa! Så himla fint, verkligen! Vi har is 1,3 minus och en blygrå himmel. Min tallkotte har sagt upp sig och jag vandrar i dödsskuggans dal=) Jag eldar går igenom ärenden jag tagit på mig, och ska snart få äta makens perfekt stekta ägg! Ett ljus i mörkret det!

    Ha en fortsatt bra dag och helg. Själv ska jag jobba helgen å går på 15:00 =(

  2. Gunnel Forsberg (inläggsförfattare)

    Haha…skrattar här åt din dråpliga och kuliga formulering. Ja dte gäller att fokusera på de små positiva glädjeämnena i tillvaron. Hoppas ni har fått lite snö vid det här laget:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.