Jag hör röster

Tänk vilket fantastiskt tidevarv att leva i ur teknisk synvinkel. Här – från min tv-fåtölj kan genom att bara klicka på en liten symbol ha ett långt telefonsamtal med syster Ellen i New York via Skype. Det låter som om hon är alldeles intill. Hon berättar om livet i NY, spännande människor och möten – långt ifrån den lantliga lunken i Röbäck. Ser fram emot att åka dit och hälsa på nästa år.

Lika nära inpå tjoar äldste sonen via messenger från Sydamerikas djupaste salmonellareservoar, där de sakta men säkert betar av provkartan av lokala tarmbakterier, och försöker akta sej för tjyvar, banditer och panflöjter med varierande framgång.

Vi hann bli lite oroliga för hans fru Britta som beskrevs som ’genomskinlig’ efter helgens toalettrally Ibland kan det nog vara tryggt att ha ’Syster mamma’ och ’Doktor pappa’ att konsultera när det ’kniper’. Fantastiskt iallafall att kunna få rapporter flera gg i veckan via Resedagboken och Messenger.

Lilla Bella sitter i Götet, vaccinerar sej och väntar på visum för att åka till nya jobbet i Phuket – Thailand. Där ska hon jobba som ’Sports and Activityleader’ på nåt stort Fritidsresehotell. Morgonpromenader, vattenpolo och games, varvat med våffelbakning vid poolen. Undra vart dom sportiga generna kommer ifrån plötsligen?? Det måste vara en mutation med tanke på de soffpotatiska arvsanlagen.

Det känns lite extra i mammahjärtat att skicka ut en av ’de små’ i stora världen…men jag får försöka komma ihåg att vid hennes ålder hade jag två småbarn och var fru för hela slanten och förberedde min första ’släktjul’ med grisfötter, julbak och hela kitet. Hon är nog större än vad jag tror och förresten – så här på hösten så far dom ju sin kos – flyttfåglarna.

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Kram från Ellen

    Ja, tänk vad det är härligt att vi lever i denna tid när vi kan vara nära varandra, avståndet är endast geografiskt.
    Var får du alla rubriker ifrån, i skrivandetsstund eller klurar du ut dem i förväg?? Svar önskas:)

  2. Isabelle

    Hej mamma! Nu har det börjat röra på sig. Fick alldeles nyss ett telefonsamtal från f-resor där de sa att jag skulle packa väskan och vara beredd på att åka vilken dag som helst from imorgon. !! Läskigt men roligt 😀

    http://reseledarna.blogg.se

    Där kan du följa mig och Marielle när vi reser! Lovar att ringa när jag vet mer. Pussåkram dott

  3. Gunnel

    Kära syster i amerkat!
    Det handlar mestadels om stundens ingivelse, och i avsikt att väcka nyfikenhet med rubriken. Jag gör ett exempel på en oemotståndlig rubrik strax så får du se!

  4. Gunnel

    Håller helt med dej Ove. teknik är krångligt, man behöver en personlig guide i elektronikdjungeln. Alla kan ju inte ha samma tur som mej som har både en son och en syster som tycker det är lätt som en plätt!!

  5. Mamma

    Världen är så stor så stor – Lasse, Lasse liten
    Större än du nånsin tror Lasse Lasse liten.

    Långt det är från öst till väst
    Lasse Lasse liten
    Borta bra, men hemma bäst
    Lasse Lasse liten.

    Minns du när jag sjöng den för er småtroll?

    Läs oxå min dikt till dej igen från min Kom-vuxpoesin lilla gumman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.