Kalasbyxor och gräddtårta

Pappa JohanIdag har vi varit på barnkalas hos Jazmine 5 år. En liten prinsessa som gillar rosa. Den stolte farfadern hade via ombud (ähum gissa vem….) ordnat presenter i passande storlek och färg. En höstgarderob till en mycket ung dam i rosa, svart, rutigt och strassigt. Trevlig samvaro, tårta kaffe, mycket fotograferande, uppspelta barn och ljusblåsning – ja alla ingredienser som behövs för ett lyckat femårskalas.

Försökte dra mej till minnes någon av mina egna födelsedagar som barn, men minns istället en slags kollektiv födelsedagskänsla av hur vi i familjen i samlad tropp med gräddtårta och paket sjöng oss uppför trappan fram till aktuellt födelsedagsbarn, och hur vi fikade tillsammans runt sängen. Om det var bara lilla jag – sladdbarnet – som alltid fick en ’pixask’ oavsett vem som var jubilar vet jag inte, men jag njöt iallafall oerhört av att öppna det lilla paketet och njutningsfullt mumsa i mej min ask Candy, Friska Fläktar, Fruxo eller PimPim.

Jag brukar tänka på att vi alla är som ryska dockor – inuti oss alla finns en stor, en mellanstor, en lite mindra och en pytteliten. På kalas ska man plocka fram den lilla – det tycker jag iallafall.

2 kommentarer

  1. Snadris

    Vad mysigt med barnkalas 🙂 Det var länge sedan man fick vara på ett sånt. Hälsa grattis till stortjejen!

    Vilken bra liknelse (ryska dockor) Jag gillar nog min mindre docka rätt så mkt.

    Puss på dig mammsen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.