En sista hösthelg i fjällen

RobbanSer fram emot en fjällhelg i tystnad. Elda i kaminen, äta och dricka gott, och så förhoppningsvis lite rödingfiske på nyisen som jag antar har lagt sej på sjön nu. Fördelen med ett höstfiske är att isen är tunn och att jag därmed orkar borra på egen hand medans R donar med sitt. Få se om vi kan prova ekolodet som R köpt av en vän. Det skulle vara häftigt (men lite fuskigt) att se fisken.

Jobbet är roligt, kreativt och stimulerande men tar mycket kraft och cirkulerar i bakhuvudet även när man är ledig. Det blir till att hårdträna på att avgränsa – att skilja på arbete och ledighet för att skjuta upp bäst före-datumet.

3 kommentarer

  1. Sonia, född Hedman

    Hej Gunnel, hoppas du får en jättefin helg, och du…. far inte ut med skotern på nyisen, lova!

    Jag försökte s2 ggr skriva en kommentar under pannkaksinlägget, men fick bara en vit sida. Det roligaste inlägg jag läst nånsin, har lagt upp länk på Fejjsbook

  2. robban

    Utifall det finns fler tvivlare på nyisens bärighet så vill jag påminna er om att det räcker med 4 cm is för att bära en vuxen person. Enligt säkra källor var isen 7 cm förra helgen. Det var som att fiska i ett akvarium sa en stuggranne. O nåt ekolod behöver man ju inte då eftersom man såg fisken genom den klara isen. Bunkra upp med maggot o mask vännen!!

  3. Gunnel

    Nu bär det av. Storstövlen och flytoverallen är på. R har ”provgått” isen idag och den höll. Visserligen har han större fötter , men det går nog bra ändå.

    Håll dubbarna Sonia – nä jag är idte däppt i däsad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.