Voffor blir det på detta viset?

Sent omsider och lätt stressade kom vi iväg med siktet inställt på fjällen. Mörkt och lite halkigt är ingen bra kombination, men nu är vi efter diverse missöden iallafall på plats, och eldar för brinnande livet för att få upp värmen i stugan.

Missöde 1: I Släppträsk börjar jag må fruktansvärt illa (samband oklart) kallsvettas och känna mej svimfärdig. Lätt panikslagen fruktar jag att magsjuka – i värsta fall vinterkräket har ansatt mej, och skissar på ett mardrömsscenario för helgen som innefattar djupfryst kisshink och alltför avlägset utedass. Efter ett nedsläpp i Malå och inhandlat mineralvatten försjunker jag i illamåendets dvala, frossande och beväpnad till tänderna med kräkpåse och papper. Dessbättre piggnade jag till något de sista 5 milen, alldeles i tid för att ta itu med nästa missöde.

Missöde 2: Väl framme i Gauto i svarta natten parkerar vi vid stugknuten och tänker börja bära in packningen, när jag hör R förtvivlad och arg från baklucksregionen. Där har en burk ljusgrå väggfärg stått på sniskan, locket lossnat och säkert en halvliter färg runnit ut på i bagagerummet – som tur är har det mesta hamnat på en gammal plastmatta, men även på originalmattan. Sjön är frusen, -10 och en ynka medhavd vattendunk att börja slabba med i kolmörkret.Tajming kallas det visst för.

Nu sitter vi här rätt avslagna och väntar på att det ska bli tillräckligt varmt för att krypa till kojs. Vi hoppas på bättre tur imorgon. En alldeles nyinhandlad maggotsburk och en ny upphängare att sätta ovanför rödingblänket väntar ju på att komma till användning. Jag vill INTE bli sjuk!

2 kommentarer

  1. Sonia, född Hedman

    Hej Gunnel! Nyss hemkommen efter ett dagsverke hos svärfadern och nu innan jag ska formatera Lottas dator kastar jag mig ner framför min egen dator för att läsa Senaste Nytt, och då menar jag förstås din blogg.

    Du blev väl inte sjuk? Kram, hörs snart

  2. Gunnel

    Nix pix

    Mår finemang. Du vet vad man säjer om ont krut. Dock i lataste laget ikväll. fötterna på bordet och lite smaskens att äta och dricka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.