Nola ä kall varna han än köm

Ett klokt ordspråk från inre Västerbotten,och så sant – att nordanvinden är kall från vilket håll den än blåser.

Idag fick man verkligen fälla ut tånaglarna och hålla i hatten. Till och med för oss förhärdade norrlänningar är detta oväder gränsfall övermaga. Kontrasten blir desto ljuvligare när silhuetten av hemmets varma härd framträder i snöröken.

Nu en stund senare med mat i magen och mysfilten runt benen har jag nästan förlåtit R för hans flykt från snöskottningen. Han befinner sej i Lycksele ett par dagar, och det är bara att hoppas på uppehåll i snöandet, alternativt att eländet blåser bort. Ja snön alltså 😉

På ett sätt är det väl bra att snöslungan inte kom till användning riktigt än. Då syftar jag på förra årets stenregn över centrala Sörfors i samband med första rimfrosten. Å andra sidan hade undertecknad inga som helst sysselsättningsproblem fram till i mitten på Juli. Stenplockning från gräsmatta är jag nämligen expert på ända sedan barnsben.

Dagen har varit mastig men rolig. Fick nöjet att tillsammans med Jenny ha en halvdagsutbildning för 13 blivande usk från 7 olika länder. I framtiden kommer vi verkligen att ha nytta av fler språk och kulturkompetenser! Därefter direkt till Sävar för att köra Tankeväckaren för ca 25 personer varav ett antal värdefulla volontärer. Vi behöver fler volontärer i äldreomsorgen!

2 kommentarer

  1. 60-åringen

    Det finns ju mycket energi hos många typ aktivister, djurrätts-, miljö-, mm. Vore väl en bra ide att ta reda på denna stora energireserv för äldrevården.
    Man kunde väl också koppla alla samhällsbidragstagare till denna vård.
    Samlat skulle det vara en stor resurs o möjlighet att komma tillrätta med resursbristen inom vår äldreomsorg.
    En häst har det faktiskt bättre ”förspännt” enl. lagen. Hästen skall få komma ut varje dag och ha sällskap. Detta har vi inte tillgodosett ännu för våra gamla.

  2. Gunnel

    Som sagt – en social värnplikt för alla ungdomar- ett år i äldreomsorgen skulle
    både lösa framtidens brist på personal och förhoppningsvis ge unga en insikt om andra värden i livet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.