Nostalgijulmusik

Är ännu hemma från jobbet och försöker krya på mej vilket har gått mer segt än lovligt. Ligger i soffan och lyssnar på julmusik.

Mina första riktigt häftiga musikminnen i vuxen ålder är från 80-90 talet och allt som oftast var David Foster inblandad på ett eller annat sätt, oavsett artist. Hans julskiva från 1993 ligger mej ännu oerhört varmt om hjärtat. Likaså Take Six första julskiva, Julskivor med Celine Dion, Natalie Cole, Russ Taff, Phil Driscoll, Tommy Körberg åker fram varje år och jag blir tårögd, lycklig och får värsta julstämningen.

Nu är jag mogen för lite nya influenser, men gärna i samma stuk. Jag är svag för ( och vågar ÄNTLIGEN!!! stå för det) lite gammaldags smörjazziga tongångar eller gospeltouch på låtarna. Rock för mej – är ett ytterplagg som besjungs i Nu är glada julen slut slut slut. Nej jag säjer som så – att med musik är det som med bakning – Smör gör det mesta bättre! Därtill snygga harmonier, musikaliska arrangemang, läckra ackord och bra röster. Svänger det bra är det förstås en bonus. Texterna är också viktiga men har som bekant en tendens att bli mindre pinsamma på engelska. För R är det viktigast att det är buggvänligt, melodiskt och finns lite stuns i låtarna.

Att det sedan kan bli lite väl sliskigt och amerikastinnt, får man helt enkelt stå ut med. Julen är ju så kort. Värsta nostalgiorgien finns på Youtube där alla gamla godingar kan avnjutas valfritt med eller utan bild. Då beror det förstås på om axelvaddar, spencerkavajer, hockeyfrillor och tuperade luggar bidrar till eller saboterar just din spirande julstämning. Sök upp dina egna gamla favoriter, hänge dej och njut en stund mitt i julruschen.

Lägg sedan in massor av tips här under ’kommentarer’ på bra och härlig julmusik – med eller utan nostalgi.

3 kommentarer

  1. Ann-Kathrin

    Nu är det nog dags för mig att ge mig till känna, jag är ju en flitig läsare av din blogg som du vet. Du är en fantastisk berättare, känner igen mycket från uppväxten. Du ska få tips på 2 bra julskivor. Samuel Ljungblahds skiva med en norsk gospelkör är helt underbar, sen kan du kolla på David Phelps, han har också kommit med en julskiva, finns klipp på youtube.

  2. Gunnel F

    Hej tjejen!
    Kul at se dej här och tack för tipsen! Det var helt nya namn för mej så det ska bli spännande att höra! Du kanske oxå har något bra tunnbrödstips, du som är så duktig på att baka/Kram

  3. Helena Weidenbladh

    Hej
    har nyss hittat en hemsida som hter http://www.sky.fm/christmas bara att klicka på bredband, mm så spelas julmusik dygnet runt. Annorlunda sådan. Sitter just nu i en stockholmsförort med adventsljusen brinnande ner och läser igenom din luck blogg. Det är jättehärligt. jag jobbade sista dan idag och är ledig snart… och har packat hela kvällen. men nu är det lugnt. alla har gått och lagt sig och jag har den här kanalen på medan jag läser din blogg. har kommit till julmusik partiet…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.