Mor lilla Mor – vem är väl som du

Cigarrer, Sandkakor och Apelsinrulle

Gjorde en stadstur på förmiddagen för några inköp samt lite julklappslogistik. Träffade Eivor o Lasse på NK över en kopp kaffe och ett wienerbröd. Tyvärr har vi inte lyckats pricka in pyssel och bakkvällen vi tänkte pga förkylningar, jobb och nyfödda barnbarn, så detta blir vår chans att mötas och få säja God Jul innan de åker till Stockholm. Alltid lika trevligt att mötas, och prata om stort och smått. Vi bytte julklappspåsar och Eivor hade med en påse till mej från mamma.

Väl hemma efter middag och stök, öppnade jag andaktsfullt påsen i min ensamhet. Längst ned under paketen hittar jag en plastpåse och i den…..tre små kärlekspaket. Typiska mammaemballage, en lättaask, en florsockerask och en liten plastlåda innehållande småkakor. Cigarrer, Sandkakor och Apelsinrulle – min favoritkaka.

Tårarna kommer. Jag blir verkligen rörd i hjärtats djup. Ju äldre jag blir desto mer uppskattar jag denna kärlekshälsning. Mamma är 85 år nu, och så länge jag kan minnas, har hon bakat och skickat paket till oss alla på julen med barndomens klassiska kakor. Ett av de sätt som hon visar oss sin kärlek på.

På bilden ser ni dem, upplagda på en liten silverbricka och där under, mormors näversömsduk. Som ni förstår blev det ett litet anddäktigt eftermiddagsfika för R, Alex och för mej. Kära lilla mamma, mormor, svärmor. Vi älskar dej!

2 kommentarer

  1. Sonia

    Jag hoppas få min kasse från mamma i dag när Eivor o Lasse kommer förbi på väg till Sthlm. Ann-Mari, Lennart o Gertrud skulle försöka hinna komma dom med. Nu ska jag baka lussebullar och börja förbereda maten, kom du med Gunnel!!

  2. Gunnel

    Åhh vad det låter mysigt. jag skulle gärna lyftas ned en stund och få träffa allihopa. Hälsa så gott från mej!

    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.