Tippetippetipptapp

Ett litet namnsdagsbarn

Tomtemor är på benen, nyskurad efter all konstens regler, papiljottad och med ett nyskurat badrum på meritlistan hiittills idag. Nu ska här bakas en god kaka, städas lite till innan jag går upp och väcker stjärnkocken med en puss eller två. ja – naturligtvis blir det fika på säng, precis som hemma i fornstora dar, det får han vackert stå ut med. Fick besinna mej för att inte göra julstrumpa till Alex – han är ju nästan 19 år….NU ÅNGRAR JAG MEJ! Jag skulle ha följt min ingivelse. Åja! Fnys lagom….man skulle väl inte själv tacka nej till en julstrumpa full av omtankar såhär på julaftonsmorgon. Idag har vi 2-årig förlovningsdag och tomtemor har namnsdag och min chef Maria fyller ’typ’ 29 år – GRATTIS! Så det är en festdag i flera bemärkelser.

Julafton blir dock vit – både ute och inne. Vi vill bara fylla våra sinnen med glädje, förnöjsamhet och gemenskap……. ja banne mej låter det inte som om vi tänker köra Socialtjänstens värdegrund rakt av – Omtanke – öppenhet och medskapande, *Sssss Hör ni att jag inte är avprogrammerad från jobbet än, men kom igen efter trettonhelgen, då har jag nog blivit ytterst civil. Ha en riktigt mysig julafton nu och kom ihåg att – avstånd är bara ett ord! Återkommer ikväll med den spännande upplösningen av kalendertävlingen. men först ska lucka 24 in. Nu ska herrarna få bidra med lite medskapande.

5 kommentarer

  1. Barbro Jalava

    God jul Gunnel och tack för den underbara läsningen i dec. Mina barndomsminnen väcktes från en svunnen tid i en liten fjällby som kan liknas vid bullerbybarnens stämningar. Kram / Barbro

  2. Sonia

    Jadu Gunnel, du har verkligen förgyllt den annars så trista decembermånaden 2008, tack!

    Här är det fortfarande julstrumpor som gäller, för alla under 55 år. 57oetthalvt-åringen gnällde lite i morse när han förstod att den tredje julstrumpan var till hunden och inte till honom.

  3. Åsa Åberg

    Grattis på förlovningsdagen.. jag som brukar komma ihåg att smsa dig och gratta men iår..näe.. Men som sagt, Grattis!!! och God Jul!

  4. Gunnel F

    Kära Åsa!
    Du är för söt! Tack för grattiset och kul att få se dej i lönekuvertet i tidningen Insidan! Julbonus brukar det visst kallas när man får nåt extra i lönekuvertet till jul!

    Kram på dej

  5. Gunnel

    Barbro!

    Tack! Vad roligt att du hittat en igenkänningsfaktor i kalendern. Roligt att du ger dej tid, och mej respons ,genom att skriva en kommentar. God fortsättning önskar jag dej

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.